Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Isparta İŞKUR İl Müdürü Mustafa Höke; O Projeyle 212 Lise Öğrencisi İş Sahibi Olacak

Isparta İŞKUR İl Müdürü Mustafa Höke; O Projeyle 212 Lise Öğrencisi İş Sahibi Olacak

ISPARTA 4.05.2021 05:11:00 0
Isparta İŞKUR İl Müdürü Mustafa Höke; 
O Projeyle 212 
Lise Öğrencisi 
İş Sahibi Olacak
Isparta Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Mustafa Höke, kurumlarının yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile geçtiğimiz aylarda imzalanan protokol ile toplam 212 Meslek Lisesi Öğrencisinin istihdam edileceğini söyledi.
 
Söz konusu protokol çerçevesinde şuana kadar kendilerine 39 işyeri ve 76 meslek dalında öğrenci istihdamı talebi ulaştığını ifade eden Isparta Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Mustafa Höke, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “Geçtiğimiz aylarda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptığımız Protokol ile Müdürlüğümüz tarafından, mesleki bilgisi bulunan kişilerin, özel sektör işyerlerinde tecrübe kazanmalarına yönelik olarak yürütülen İşbaşı Eğitim Programlarından; İşyeri Eğitimi aşamasına gelmiş Isparta Uygulamalı bilimler Üniversitesi öğrencilerinin en üst düzey ve oranda yararlanmasının sağlanması amaçlanmaktadır. Ayrıca; Öğrencilerin teorik bilgilerini uygulamaya geçirme fırsatını destekliyoruz. İş kulübü eğitimleri ile iş arama kanalları, özgeçmiş hazırlama, iş görüşmesi hazırlığı ve mülakat teknikleri ile iş bulmalarını kolaylaştırıyoruz. Program sonunda deneyim belgesi vereceğiz.
Program süresince asgari ücretin 2/3’ü tutarında (yaklaşık 2000) cep harçlığı ödeyeceğiz. İş kazası meslek hastalığı sigorta primlerini ödeyip (öğrenciler stajyer statüsünden İŞKUR programı katılımcısı statüsüne geçtiklerinden) aynı zamanda program boyunca işverenlerin ödeyeceği staj ücretlerini karşılamış olacağız.
 
İşverenlerimize ihtiyaç duydukları alanlarda gerekli eğitimi almış kişileri mali yük getirmeden kendi şirket kültürlerine göre yetiştirme ve program sonunda katılımcılar arasından seçerek istihdam imkânı vereceğiz. Programımın bu katkılarından dolayı daha fazla işverenin öğrenci almasını bekliyoruz.
Meslek Liselerimizden mezun eğitimli işgücünün bu programlarla ilimizde istihdamına vesile olup ilimiz işgücü niteliğinin artmasına, eğitimli ve nitelikli işgücü istihdamı ile şirket verimliliğinin artmasını il ekonomisinin güçlenmesini hedeflemekteyiz.
212 MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİSİ
İSTİHDAM EDİLECEK
Söz konusu protokol çerçevesinde şuana kadar kendilerine 39 işyeri ve 76 meslek dalında öğrenci istihdamı talebi aldık” dedi.
İŞTE SÖZ KONUSU İSTİHDAM PROJESİNDE İSTİHDAM
EDİLECEK MESLEKLER VE ÖĞRENCİ SAYILARI:

 


Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °