Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Isparta İşkur hedefe adım adım yaklaşıyor: Hedef; 9 bin 683 İşe Yerleştirilen: 8 bin 310 Gerçekleşme: % 86,5

Isparta İşkur hedefe adım adım yaklaşıyor: Hedef; 9 bin 683 İşe Yerleştirilen: 8 bin 310 Gerçekleşme: % 86,5

ISPARTA 17.10.2019 15:14:00 0
Isparta İşkur hedefe adım adım yaklaşıyor: 
Hedef; 
9 bin 683
İşe Yerleştirilen: 
8 bin 310
Gerçekleşme: 
% 86,5
İşkur İl Müdürü Gürsel Öksüz, İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında ‘Burası Isparta Burada İş Var’ sloganıyla başlatılan kampanyada, Genel Müdürlüğün Isparta’daki istihdam hedefini 7 binden 9 bin 683’e çıkarmasına rağmen, bu hedefe de ulaşmaya çok az kaldığını söyledi.
 
Her ay mutat olarak yapılan Isparta İl İstihdam Kurulunda İŞKUR İl Müdürlüğü hizmet binası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Ömer Seymenoğlu başkanlık yaptı. Toplantıya; İŞKUR İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk, ITSO Başkanı Mustafa Tutar, Daire Müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
VALİ SEYMENOĞLU: “ISPARTA’NIN İŞSİZLİK HEDEFİNDE
CİDDİ İLERLEMELER KAYDETTİĞİNİ GÖRÜYORUM”
Bugün saat 14.00’te başlayan toplantının açış konuşmasını yapan Vali Ömer Seymenoğlu, “Ülkemiz ve Isparta’mız için hayırlara vesile olacağına inandığım, Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde yürütülen istihdam seferberliğinin kamuoyuna duyurulması adına bu toplantıyı düzenledik. Ülkemizde son 2 yıldır yürütülmekte olan ve bu yıl da İstihdam Seferberliği 2019 Burası Türkiye Burada İş Var sloganıyla duyurusu yapılan çalışmaların neler olduğu konusunda kamuoyu ve konunun taraflarını bilgilendirmeye çalışacağız. Bu yıl istihdam seferberliği kapsamında ülkemizde 2 milyon 500 bin ek istihdam hedefi konulmuştur. Hedefin tutturulabilmesi için ülke genelinde kampanyalar düzenlediği gibi ilimizde de kamu kurum ve kuruluşlarıyla özel sektör yatırımcıları da ilave istihdam yaratılması için harekete geçmiş, ellerindeki her türlü imkanı zorlayarak ek bir iş ek bir istihdam şeklinde bu kampanyayı yılbaşında başlatmıştık.  
“ISPARTA’YA TANINAN İŞSİZLİK HEDEFİ REVİZE EDİLMESİNE RAĞMEN MÜDÜRLÜĞÜMÜZ BUNA ULAŞACAKTIR”
Aradan geçen sürede İşkur İl Müdürlüğümüzün işsizliğin azaltılmasına paralel olarak istihdamın artırılması noktasında çok ciddi ilerlemeler sağladığını görüyorum. Zira, Genel Müdürlük Isparta’ya verdiği istihdam hedefini bile 7 binden 9 bine çıkardı. İşkur Müdürlüğümüzün revize edilen bu hedefi de yıl sonuna kadar tutturacağına inancım tamdır.
“FAZLADAN BİR KİŞİYE BİLE İŞ
BULSAK BİZİM İÇİN MUTLULUKTUR”
Bilindiği gibi, ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Dolayısıyla iş bulmak, çalışmak çok önemli bir unsur. Her gün bana 8 – 10 kişi gelip ‘Sayın valim bana bir iş’ diyerek talepte bulunuyor. Onlara iş bulmak ve çalışma ortamını dahil etmek çok önemli. Bizler bir kişi fazla istihdam edebilirsek o kadar mutlu olacağız demektir. Valilik olarak, işkur olarak bunun gayreti içerisindeyiz ve elimizden geldiğince çalışıyoruz. İşkur Müdürlüğümüzün, Isparta’ya verilen hedefe kısa zamanda ulaşarak şehrimizdeki işsizlik oranlarını daha da aşağıya çekeceğine inanıyorum” dedi.
GÜRSEL; ““ISPARTA’DA İŞSİZLİK
ORANLARI GERİLEMEYE DEVAM EDİYOR”
Vali Ömer Seymenoğlu’nun konuşmasının ardından İŞKUR İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz; “Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Isparta Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak, bugün burada gerçekleştirdiğimiz il istihdam ve mesleki eğitim kurulu toplantımızda işe yerleştirme hedef - gerçekleşme aktif işgücü programları denetim kurulu faaliyetleri işsizlik verileri sunum içeriği toplum yararına programlar pasif işgücü programlarına ilişkin veriler engelli istihdam verileri eğitim düzeyleri / yaş gruplarına göre kayıtlı işgücü ve işsiz sayıları ile işsizlik verileri şöyledir.
 2018 Temmuz döneminde Türkiye genelinde işsizlik oranı %10,8 genç işsizlik oranı (15-24 yaş) %19,9 iken 2019’in aynı döneminde işsizlik oranı %13,9 genç işsizlik oranı (15-24 yaş) ise %27,1 olarak gerçekleşmiştir” dedi.
“HEDEF İSTİHDAM REVİZE EDİLDİ AMA
BİZ ONA DA YAKLAŞMIŞ DURUMDAYIZ”
İŞKUR İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz, hedef Gerçekleşme Oranı 7 bin iken Genel Müdürlüğün ortaya koyduğumuz performansı görünce hedefi artırarak 9 bin 683’e çıkardığını yineleyerek; “Genel Müdürlüğümüz ilimize verdiği istihdam hedefini yaklaşık 2 bin 500 kişi artırmasına rağmen biz revize edilen hedef istihdam olan 9 bin 683 kişiden Eylül ayı sonu itibariyle 8 bin 310 kişiye istihdam sağladık ve böylece hedef istihdamda % 86,5’lik bir gerçekleşmeye ulaştık. Genel Müdürlüğümüzün bu istihdam hedefi için tanıdığı sürenin bitimi olan yıl sonuna yani 31 Aralık 2019 tarihine kadar hedef olarak belirlenen 9 bin 683 kişiye ulaşıp bu rakamı da aşacağımızı düşünüyorum” dedi.
Toplantı istihdam seferberliği ile ilgili videonun izlenmesi ve sunumların gerçekleştirilmesinin ardından sona erdi.
 
 

Salı 22.7 ° / 9.1 °
Çarşamba 19.9 ° / 8.4 °
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °