Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Isparta ile Burdur arasında imza yarışı

Isparta ile Burdur arasında imza yarışı

ISPARTA 30.11.2017 08:00:00 0
Isparta ile Burdur arasında imza yarışı
Yüksek Hızlı Tren için güzergâhın değişeceği iddialarının ardından Isparta ve Burdur’da imza kampanyası başlatıldı. Güzergâhın kendi şehir merkezinden geçmesini isteyen Isparta ve Burdurlu vatandaşlar, change.org internet sitesinde başlattıkları imza kampanyasına destek bekliyor.
Geçtiğimiz haftalarda Yüksek Hızlı Tren güzergahının Burdur merkez yerine Isparta merkezden geçeceği iddia edilmiş, bununla ilgili de Isparta’daki kurumlardan görüş istendiği ifade edilmişti. Bu gelişmenin ardından Burdurlu vatandaşlar change.org internet sitesinde imza kampanyası başlattı. Burdur’un ardından 3 gün önce de Ispartalı vatandaşlar aynı sitede imza kampanyası başlattı. Burdur’un geçen hafta başlattığı imza kampanyasında imza sayısı dün itibariyle 5 bin 268’e ulaşırken, Isparta’nın 3 gün önce başlattığı kampanyada imza sayısı dün itibariyle 239 oldu. Sayılar her geçen dakika artıyor.
ISPARTA’NIN HEDEFİ 50 BİN İMZA
Yüksek Hızlı Tren Isparta Merkezden Geçmeli Hedefimiz 50 Bin İmza” başlığı altında başlatılan imza kampanyasının gerekçesi olarak şu ifadelere yer verdi: “Antalya-Isparta-Burdur Yüksek Hızlı Tren projesi kapsamında uzun zamandır kamuoyunun gündeminde farklı bilgiler ile ele alınan güzergâh sorununun çözülmesi her iki şehrin dikkatle takip ettiği bir konudur.
Isparta'nın güzergah üzerinde merkez olmasının sebepleri sıralamakla bitmez. Örneğin, Isparta nüfus olarak Burdur'dan kat kat fazla, gelişmişlik ve sanayileşme anlamında da Burdur'dan ileride. Coğrafi ve ulaşım noktasında da Burdur'a göre daha önemli bir noktada. Öyle ki; Burdur üzerinden geçecek bir YHT güzergahı ile Isparta ve bağlantı iller arasında ulaşım aksaklıkları ve ekonomik kayıplar oluşacaktır.
Kamuoyunda dile getirilen Isparta, Bucak, Antalya güzergahı ise iki şehrin aynı anda gelişimi açısından da fayda getirecektir. Burdurlu hemşehrilerimizin 'Burdur By-Pass ediliyor' şeklindeki serzenişleri aslında konuyu detaylıca ve ileriye dönük olarak irdelememelerinden kaynaklanıyor.
Herkesin malumu olduğu üzere yeni Büyükşehir Belediyeleri çalışması kapsamında Isparta bu statüye hak kazanacak ve Büyükşehir Belediyesi olacaktır. Bu ve benzeri konular incelendiği zaman Isparta'nın Yüksek Hızlı Tren ile ilgili hem büyük bir hak edişi hem de sorumluluğu olduğu aşikardır.
Isparta'nın Eğirdir Gar'ı ile bu ağın ilerleyen zaman içerisinde Konya vb istikamete bağlanması da söz konusu olabilir.
100 000+ öğrenciye hitap eden bir üniversite, Isparta merkez ve Eğirdir askeri birlikleri, yakında faaliyete geçecek olan Kara Havacılık Okulu gibi daha bir çok etken bu yatırımın Isparta'dan geçmesi için birer haklı sebeptir. Konunun ciddiyetine binaen Isparta'nın siyasi ve bürokrasi ayağının yanı sıra Burdur Milletvekilleri, Burdur bürokrasisi ve halkının da yatırımın Isparta'dan geçmesi noktasında destek ve taleplerinin olması gerekmektedir. 
Sonuç olarak; yukarıda belirtilen hususlar ve daha fazlasının gerçek anlamda dikkate alınarak sadece günü kurtarmak yada bir şehri sevindirmek için değil geleceğe dair bölgesel vizyon oluşturmak için Yüksek Hızlı Trenin Isparta Merkezden geçmesini istiyoruz. Isparta halkı bu sorumluluğun ve hakkının takipçisi olacaktır. Geleceği düşünen Burdurlu hemşehrilerimizin de desteklerini bekliyoruz.”
BURDUR DA HIZLI TRENİ İSTİYOR
“Yüksek Hızlı Trenin Burdur merkezinden geçmesini istiyorum” başlığı adı altında başlatılan imza kampanyasının gerekçesi ise şöyle; “Antalya-Burdur-Isparta Yüksek Hızlı Tren güzergâhının durumu ile ilgili kamuoyunda bizi endişelendiren bazı bilgiler dolaşmaktadır. Söz konusu bilgilere göre Afyon’dan gelen hattın Üniversitenin ve Tugayın bulunduğu Burdur merkezinin by-pass edilerek, Isparta üzerinden Burdur’un Bucak ilçesinden geçeceği ve Antalya’ya ulaşacağı konuşulmaktadır. Bununla birlikte Burdur hattının da uzun zamandan beri yolcu taşımacılığına kapalı olması bu bilgiyi adeta teyit eder niteliktedir. Burdur halkı olarak Yüksek hızlı Trenin Burdur Merkezden geçmesini istiyoruz.”
İMZA VERMEK İÇİN TIKLAYIN

Anahtar Kelimeler:
Salı 22.2 ° / 11 °
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °