Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Isparta İHH'dan yetimlere iftar

İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Isparta’da, 200'e yakın yetim ve ailelerine iftar verildi. İl Temsilcisi Osman Akçil; “Yetimlerimiz gülerse dünya güler” dedi.

ISPARTA 22.05.2019 11:39:00 0
Isparta İHH
İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından Dünya Yetimler Günü ilan edilen Ramazan ayının 15. gününde İnsani Yardım Vakfı Isparta Temsilciliği 200 yetim ve ailesi için iftar programı düzenledi.
İHH’DAN YETİMLERE İFTAR
Süleyman Demirel Üniversitesi Doğu Kampüsü Merkez Yemekhanesinde gerçekleşen iftar programlarına yakınlarıyla katılan yetimlere, çeşitli hediyeler verildi. İftar programında yetimler gönüllerince eğlendi. İftar yemeğine; İnsani Yardım Vakfı Isparta Temsilcisi Osman Akçil ve yönetimi başta olmak üzere Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, İHH yardım gönüllüleri ve diğer yetkililer ile yaklaşık 200 yetim katıldı. İftar programından önce Kur’an-ı Kerim okundu ve ilahiler dinlendi. Katılımcılar, akşam ezanın okunmasıyla dualar eşliğinde oruçlarını açtı.
AKÇİL; “YETİMLERİN ELİNDEN
TUTMAYA GAYRET GÖSTERİYORUZ”
Bu yıl söz konusu organizasyonu ‘Yetim gülerse dünya güler’ sloganıyla gerçekleştirdiklerini ve yetimlere gönlünü açan milyonlarla birlikte iyiliğe kanat çırptıklarını ifade eden İnsani Yardım Vakfı Isparta Temsilcisi Osman Akçil, iftar programında yaptığı konuşmada; “Mübarek Ramazan ayında yani böylesine önemli bir ayda yetimlerin yüzlerini güldürmekten son derece mutluyuz. Başta Halep, İdlip, Hama gibi Suriye’nin birçok bölgesinden, Sudan, Somali gibi bür çok ülkeden ülkemize ve ilimiz Isparta’ya gelerek yerleşen yetim aileler burada kıt kanaat imkanlarla geçinmeye çalışırken biz de İHH olarak yetimlerin elinden tutmaya gayret gösteriyoruz” dedi.
“ONLAR BİZİM EVLATLARIMIZ”
İHH Isparta Temsilciliği olarak mültecilere yönelik gerçekleştirdikleri yardım faaliyetlerinin yanında yetimlerle özel olarak ilgilendiklerini vurgulayan Akçil, konuşmasının devamında; “Her fırsatta yetimlere yönelik özel programlar düzenleyerek onların savaşın olumsuz etkilerinden bir nebze uzaklaşmasını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.
YETİMLERE YARDIM ÇEKİ
Programın sonunda ise, yetimlere giysi ve ayakkabı yardım çekleri takdim edildi.
 
 

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °