Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Isparta İHH’dan üçüncü Yardım TIR’ı da yola çıktı

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilciliği organizasyonunda 22 ton Un ve 8 ton gıda ve giysilerden oluşan toplam 30 ton yardım malzemesinden oluşan TIR, önceki gün Halep’e ulaştırılmak üzere dualarla uğurlandı.

ISPARTA 7.01.2017 08:04:00 0
Isparta İHH’dan üçüncü Yardım TIR’ı da yola çıktı
Isparta, savaş halindeki komşu ülke Suriye’de mağdur olan halkın yardımına koşmaya devam ediyor. İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilciliği tarafından organize edilen yardım kampanyası çerçevesinde geçtiğimiz ay gönderilen 3 TIR Elma’nın ardından dün de 1 TIR dolusu un, çeşitli yiyecek ve giyeceklerden oluşan malzemeler yola çıktı.
AKÇİL; “HALEP’TE ACI ÇEKEN
KARDEŞLERİMİZE DESTEK OLMAK İSTİYORUZ”
Önceki gün saat 10.30’da İstanbul Yolu üzerindeki Hayırlar Kız Kur’an Kursu önünde konu ile ilgili olarak bir tören düzenlendi. İHH İl Temsilcisi Osman Akçil ve İHH yönetimi gönüllülerinden oluşanların katıldığı törende konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan İl Temsilcisi Akçil şunları söyledi; “Bilindiği gibi dünyanın bir çok ülkesinde savaş ortamı bulunmaktadır. Bunlardan birisi de hemen ülkemizin dibindeki Suriye’de yaşanan olaylardır. Orada özellikle son zamanlarda bu ülkenin Halep şehrinde tam bir insani dram yaşanmakta ve oradaki Müslüman kardeşlerimiz çoluk – çocuk demeden öldürülmekte, aç – susuz bırakılmaktadır. İşte bizler de İHH olarak bunun için yani mazlum ve mağdurlara yardım için buradayız ve bunun için çalışacağız. Bilindiği gibi; İnsani Yardım Vakfı ülke genelinde ve yurt dışında temsilcilikleri olan büyük bir vakıf. Dolayısıyla, yardıma muhtaçlara, yolda kalmışlara, mazlum ve mağdurlara yardım ulaştıran onları içinde bulunduğu zor durumdan kurtarmanın gayreti içinde olan bir kuruluş.  
“BUGÜN, HALEP’E ÜÇÜNCÜ
YARDIMIMIZI TIR’IMIZI GÖNDERİYORUZ”
Biz de bu göreve geldikten sonra Suriye’ye İnsani Yardım Organizasyonu çerçevesinde oluşturduğumuz 2 TIR dolusu elmayı 9 Aralık’ta Suriye’ye gönderdik. Ardından 15 Aralık’ta ise İHH ve Memur – Sen tarafından Halep’te yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek için organize edilen ‘Halep'e Yol Açın’ Konvoyu ile Isparta’dan yola çıkıp Muğla’dan, Aydın’dan, Denizli’den ve Burdur’dan toplam 30 araçla birlikte Hatay Cilvegözü Sınır Kapısına kadar gidip Halep’te yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve oradaki din kardeşlerimize destek vermek için çalışma yaptık. Ayrıca, 27 Aralık’ta Süleyman Demirel Üniversitemizden de 7 Tır dolusu yardım malzemesini Halep’e gönderdik. Bugün ise, içinde 22 ton un, 8 ton da çeşitli gıda maddeleri ve giyecek malzemelerinden oluşan toplam 30 tonluk yardım TIR’ımızı Suriye’ye gönderiyoruz” dedi. 
“YARDIMLARINIZI BİZE
ULAŞTIRABİLİRSİNİZ”
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil, Suriye’ye Yardım Kampanyasının devam ettiğini ve bu konuda ayni ve nakdi yardımları kabul ettiklerini ifade ederek; “Şuanda Halep’te özellikle yiyeceklerin yanı sıra Soba ve Battaniye gibi kış için acil ihtiyaçların olduğu bize bildirildi. Biz de bu konuda bugün 22 tonu un olmak üzere içinde bol miktarda battaniye ve sobanın da bulunduğu 1 Tır yardımı gönderiyoruz. Suriye’deki kardeşlerimize gerek ayni gerek nakdi yardım yapmak isteyen vatandaşlarımız yani bu konuda yardımcı olmak isteyen tüm Isparta halkımız; Isparta İnsanı Yardım Derneği’nin Kuveyt Türk Katılım Bankası Isparta Şubesindeki İBAN No. TR7700 2050 0009 1230 1890 001 nolu hesabına para yatırarak destekte bulunabilirler veya ellerindeki yiyecek ve giyecekleri bize ulaştırabilirler” dedi.
YARDIM TIR’I
DUALARLA YOLA ÇIKTI
İHH Isparta Temsilcisi Osman Akçil’in konuşmasının ardından yapılan dua ile Yardım malzemelerini taşıyan TIR Isparta’dan yola çıktı.
 

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °