Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Isparta İHH Başkan Yardımcısı Ruhi Uygun; Farklılığımız Çeşitliliğimiz ZENGİNLİĞİMİZDİR

Isparta İHH Başkan Yardımcısı Ruhi Uygun; Farklılığımız Çeşitliliğimiz ZENGİNLİĞİMİZDİR

ISPARTA 5.12.2021 13:18:00 0
Isparta İHH Başkan Yardımcısı Ruhi Uygun; 
Farklılığımız
Çeşitliliğimiz
ZENGİNLİĞİMİZDİR
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilciliği Başkan Yardımcısı Ruhi Uygun, Türkiye’de 75 ilde yabancı uyruklu öğrenciler için UDEF bünyesinde çalışmalar yaptıklarını belirterek; “Farklılığımız, çeşitliliğimiz, zenginliğimizdir. Biz barışın, dostluğun ve hoşgörünün hâkim olduğu ortak bir coğrafyanın çocuklarıyız. Biz bir milletiz” dedi.
 
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ulusal ve Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü tarafında üniversite bünyesindeki yabancı öğrencilere yönelik Uluslararası Öğrenci Tanışma Etkinliği ve Bilgilendirme Toplantısı geçtiğimiz gün Orman Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.  
İHH BAŞKAN YARDIMCISI
RUHİ UYGUN’DAN SUNUM
ISUBÜ Rektör Prof. Dr. İbrahim Diler, Ulusal ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü akademik ve idari personeli ile İHH Isparta temsilciliği yöneticileri Ruhi Uygun, Yunus Özler ve İsa Aytuna’nın da katıldığı toplantıda İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilciliği Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ruhi Uygun da toplantıda bir sunum yaparak Isparta’da öğrenim gören öğrencilerle ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.
UYGUN; “UDEF 68 ULUSLARARASI ÖĞRENCİ DERNEĞİ
75 ŞEHİRDE 60 BİN MİSAFİR ÖĞRENCİYE HİZMET
VEREN BÜYÜK BİR KURULUŞTUR”
İnsani Yardım Vakfı (İHH) bünyesinde hizmet veren ve kısa adı UDEF olan Uluslararası Öğrenci Derneleri Federasyonu’nun Türkiye’deki yabancı uyruklu öğrenciler için var olduğunu ve çalışmalarını bu yönde sürdürdüğünü ifade eden İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilciliği Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ruhi Uygun toplantıda gerçekleştirdiği sunumda şunları söyledi; “UDEF 16 yıllık uzun bir yolculuktan geliyor. Türkiye’de bundan tam 16 yıl önce başlayan misafir öğrenci çalışmamız bu zaman zarfında UDEF çatı kuruluşu olarak kendisine bağlı 68 uluslararası öğrenci derneği ve 25 ilde bulunan işbirliği çalışmaları ile ülkemizin 75 şehrinde 60 bin misafir öğrenciye, yurtdışında da onlarca partner kuruluşla binlerce insana temas eden büyük bir organizasyon haline gelmiştir.
“ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK PİKNİKTEN
YAZ KAMPLARINA KADAR BİR ÇOK ETKİNLİĞİMİZ VAR”
Türkiye’nin 75 şehrinde 65 dernek ve UDEF gönüllülerinin katılımı ile büyük bir sivil toplum hareketi olan UDEF, ülkemizin öğrenci çalışmaları alanında ki en büyük uluslararası öğrenci dernekleri federasyonu kimliğine sahip bulunuyor. UDEF şemsiyesi altında ki dernek faaliyetleri; öğrenci, eğitim ve sosyal çalışmalar başlıkları altında onlarca etkinliği kapsamaktadır. Dernekler arası istişarelerle bu faaliyetlerin içerikleri, periyotları, sorumluluk paylaşımları belirlenmekte ve sahada en üst düzey fayda odaklı planlamalar yapılmaktadır. Sosyal çalışmalar kapsamında; ülke tanıtım ve yemek günleri düzenlenirken, sosyal ve sportif faaliyetler, tarih ve kültür gezileri yapılmaktadır. Misafir öğrencilerimizin ülkemizin sosyal, kültürel ve toplumsal yapısını öğrenmesi ve kendilerini cennet vatanımızda yalnız hissetmemeleri için de; Uluslararası öğrenci buluşmaları, uluslararası öğrenci pikniği, yaz ve kış kampları ve bayramlaşma programları gibi etkinlikler düzenlenmektedir.
“ULAŞTIĞIMIZ ÖĞRENCİLERE HER
TÜRLÜ DESTEKTE BULUNUYORUZ”
UDEF üyesi derneklerimizin ulaştığı öğrencilerin sayısı 60 bini geçiyor. UDEF ülkemizde ki misafir öğrencilere kendi vatanlarındaymış duygusunu verebilmek için; Rehberlik ve danışmanlık hizmetleri, tanışma toplantıları, ülke buluşmaları, bölüm ve alan buluşmaları, gönüllü ülke temsilcileri toplantıları, öğrenci evi ve yurt ziyaretleri ve ensar aile ziyaretleri gibi faaliyetlerle sıcak ve büyük bir aile hissiyatını geliştirmektedir. UDEF bünyesinde ki dernekler; sosyal, kültürel ve eğitim faaliyetlerinin yanı sıra misafir öğrencilerimizin ikamet izinleri, burs, konaklama ihtiyaçları, rehberlik ve danışmanlık hizmetleri ile birlikte bürokratik sorunlarında öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamaktadır. UDEF bağlı dernekler üzerinde ki koordinasyon ve desteğinin yanı sıra kamuoyuna yönelik; Uluslararası Öğrenci Buluşması Etkinlikleri, Uluslararası Öğrencilik Sempozyumları, Uluslararası Seçkin Öğrenciler Kampı, Benim Ülkem Türkiye Uluslararası Öğrenciler | Kısa Film, Hikâye ve Şiir yarışması gibi organizasyonlara da imza atarak sivil toplum kuruluşu imajını da güçlendirmektedir.
“FARKLILIĞIMIZ,
ÇEŞİTLİLİĞİMİZ,
ZENGİNLİĞİMİZDİR”
UDEF olarak çok iyi biliyoruz ki birbirimizi tanıdıkça seveceğiz ve anlayacağız. Bu bağlamda misafir öğrencilerimizin halkla buluşmasını ve kültür alışverişi çerçevesinde birbirini tanımalarını ve anlamalarını sağlıyoruz. Misafir öğrencilerimizin manevi dünyamızın zenginliklerini daha iyi anlayabilmeleri ve bu sonsuz maneviyattan faydalanabilmeleri için temel dini bilgiler çerçevesinde kardeşlik kavramını ön plana çıkararak, uluslararası öğrenci akademisi çalışmaları, İslam dünyası konuşmaları, aylık seminerler, tez sunumları, düşünce ve analiz meclisleri, kitap tahlilleri, Türkçe dersleri, eğitim kampları ve teknik geziler gibi birçok etkinlik ile UDEF olarak durmadan ve yorulmadan çalışma şiarı ile faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Ve idealimiz insanlığa her geçen yıl büyüyerek aynı çağrıyı yapıyor. Farklılığımız, çeşitliliğimiz, zenginliğimizdir. Biz barışın, dostluğun ve hoşgörünün hâkim olduğu ortak bir coğrafyanın çocuklarıyız. Biz bir milletiz” dedi.
ISUBÜ YABANCI ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ULUSLARARASI ÖĞRENCİ TANIŞMA ETKİNLİĞİ VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINDAN GÖRÜNTÜLER;







 

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °