Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Isparta İHH ARAMA – KURTARMA Ekibi Kuruyor

Isparta İHH ARAMA – KURTARMA Ekibi Kuruyor

ISPARTA 28.02.2021 14:22:00 0
Isparta İHH 
ARAMA – KURTARMA
Ekibi Kuruyor
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilciliği deprem, sel gibi doğal afetlerde görev yapacak Arama – Kurtarma Ekibi kurmak için çalışmalara başladı.
 
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Merkez Acil Yardım Koordinatörü Emre Yerli ve Arama – Kurtarma Koordinatörü İbrahim Özdemir, Isparta İHH’yı ziyaret etti.
ERPOLAT; “EKİBİMİZİ OLUŞTURUP
EĞİTİMLERE BAŞLAYACAĞIZ”
Isparta İHH’da kurulacak Arama – Kurtarma Ekibinin Sorumlusu olacak olan Uğur Erpolat, ziyarette yaptığı konuşmada; “Isparta İHH olarak Arama – Kurtarma ekibi kurmak için çalışmalara başladık. Bu konuda ilk olarak 5 ila 10 kişiden oluşan bir ekip kuracağız. Bu ekibimiz ilk etapta sertifikalı eğitimler alacak. Bu konuda sürekli çalışmalar içerisindeyiz. Normal eğitimlerimizi ise daha ağır şartlarda gerçekleştireceğiz. Bu konuda ilimizde Sütçüler – Yazılı Kanyon gibi çok müsait doğa harikası uygulama yerlerimiz var. Yaptığımız çalışmaları yerinde görmek, kontrol etmek anlamında İHH Acil Yardım Koordinatörümüz sayın Emre Yerli ve İbrahim Özdemir beyler bizleri ziyaret ettiler. Arama – Kurtarma Ekibi konusunda kendilerinin engin tecrübelerinden yararlanacağız. Bundan sonra ihtiyaç olduğu anda her an her zaman hazır vaziyette olacağız" dedi.
AKÇİL; “ISPARTA İHH OLARAK
ARAMA – KURTARMA
EKİBİ KURACAĞIZ”
Geçtiğimiz gün saat 12.00’de gerçekleştirilen ziyarete İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil ile Isparta İHH Arama – Kurtarma Ekibinin başında görev yapacak olan Uğur Erpolat katıldı. Ziyarette bir konuşma yapan İl Temsilcisi Akçil; “Vakfımız mağdur ve mazlumlara yardımların yanı sıra olası doğal afetlerde de ekipleriyle yardıma koşarak canlar kurtarmaktadır. Bizde bu doğrultuda birçok ilimizde olduğu gibi Isparta’da Arama – Kurtarma ekibi kurmak istiyoruz. Bu konuda bazı sıkıntılar nedeniyle bugüne kadar kuramadık ve bir gecikme yaşadık. Ancak, şimdi yoğun bir şekilde çalışmalara başladık ve inşallah kısa zamanda Arama – Kurtarma Ekibimizi kuracağız” dedi.  
YERLİ; “ARAMA – KURTARMA İŞİNİ HAYAT
STANDARDI HALİNE GETİRMELİYİZ”
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Merkez Acil Yardım Koordinatörü Emre Yerli de ziyarette yaptığı konuşmasında, Isparta’nın afet bölgesinde olduğunu belirterek; “Acil Arama – Kurtarma günümüzde hayat standardı haline getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bugün bu doğrultuda, Isparta ilimize geldik ve bu konuda sürdürülen faaliyetleri yerinde görelim dedik.
“BU KONUDA HERKESİN ELİNİ
TAŞIN ALTINA SOKMASI LAZIM”
Osman Başkanımın Isparta İHH olarak Arama Kurtarma Ekibi kurulacağını açıklaması bizi memnun etti. Bu ekibin yakın zamanda kurulacağına inancımız tamdır. Bu ekibi kurduğumuzda biz tekrar ziyaretinize geliriz ve Türkiye'de meydana gelebilecek Afet öncesi yapılabilecekler hakkında istişarelerde bulunuruz. Ancak, Isparta halkının bu ekibimize destek vermeleri gerekiyor. Acil arama kurtarmayı afet bölgesinde olduğumuz için hayat standardı haline getirmemiz gerekiyor. Herkes bu konuda elini taşın altına koyması gerekiyor. İnsanların afetlerden daha az etkilenmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
 
 

Anahtar Kelimeler: kuruyor kurtarmaekibi ihharama ısparta
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °