Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Isparta için turizm amaçlı nostaljik tren hattı

Isparta için turizm amaçlı nostaljik tren hattı

ISPARTA 29.05.2017 10:27:00 0
Isparta için turizm amaçlı nostaljik tren hattı
Avrupa'nın en zengin şehri Norveç'in Flam kentinde turizm amaçlı tren turları akın akın ilgi görüyor. Neden Isparta-Eğirdir arasında da olmasın.
Devlet Demir Yolları, turizm bölgesi ilan edilen Isparta Gar'ı ile 1911 yılında inşa edilen asma köprü üzerinden ulaşılan Tarihi Eğirdir Gar'ı arasında turizm amaçlı nostaljik tren hattı başlatmak için çalışmalara başladı. Tarihi Bozanönü ile Kuleönü İstasyonları da mola yeri olarak planlanıyor.
Isparta için hep söylenen Isparta-Eğirdir arasında turizm amaçlı nostaljik tren hattı nihayet gerçekleşiyor. Devlet Demir Yolları nihayet elindeki değerin farkına vardı. Avrupa'nın en zengin şehri Norveç'te muhteşem doğa manzaraları içerisinden geçen Flam Tren Hattı, turizm amaçlı olarak dünyanın her yerinden ilgi görürken bir benzeri neden Isparta-Eğirdir arasında yapılmasın. Zira, Eğirdir'in Tarihi tren garına ulaşan güzergahta 1911 yılında yapılan ve Eğirdir Gölü'nün muhteşem manzarısının seyredilebildiği asma köprü bulunuyor. Atatürk'te Eğirdir'e geldiğinde bu köprü üzerinde trende konaklamıştı. 
Devlet Demir Yolları Konya Bölge Müdürlüğü, Isparta'nın hayali olan turizm amaçlı nostalji tren seferleri için çalışmalarına başladı. Isparta Tren Garı, güzegahtaki Bozanönü ve Koluönü İstasyonları ile Eğirdir Tren Garı'nda gerekli incelemeler tamamlandı. Yapılacak çalışmalar ve hedefler bilgi notu ile ilgili yerlere duyuruldu. İşte Isparta-Eğirdir arası turizm amaçlı nostaljik tren seferleri planı:
ISPARTA GAR'I TURİZM MERKEZİ
Isparta Gar Müdürlüğü sahası Gül Park Turizm Merkezi 26.09.2011 tarih 2011/2295 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile 23.10.2011 tarih ve 28093 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. 
Isparta Valiliği İl Özel İdaresi tarafından turizm alanı olarak ilan edilen tren istasyonunun, BAKA 2011 Doğrudan Faaliyet Destek Programı'nda Gül Park Projesi'nin Fizibilite ve Bütüncül Envanter adlı proje kapsamına alınmıştır. Gül bahçeleri, gül ürünlerinin kullanıldığı SPA üniteleri, gül müzesi, rekreasyon alanları, satış ve tanıtım reyonları vb. olacak şekilde cazibe merkezi haline getirilecektir.
BOZÖNÜ İSTASYONU'NDA HAYVANLARLA REHABİLİTASYON
Antalya (Akdeniz)'den gelen tur operatörleri vasıtasıyla Isparta'ya gelecek olan turistlerin Isparta Gar sahasındaki turizm alanını gezmeleri, alışveriş, şehrin kültür ve gezi alanlarının tanıtımı yapılacak. Isparta Gar'dan nostaljik bir tren ile Bozanönü İstasyonu'nda hayvanlarla rehabilitasyon gezisi yapılarak, Kuleönü İstasyonu'nda aile çay bahçeleri ile mola verilecek.
TRENLE EĞİRDİR'E ORADAN BARLA'YA, YALVAÇ'A SÜTÇÜLER'E
Eğirdir'e 1911 yılında yapılan asma köprü ve tarihi Selçuklu şehrine varılarak. Buradan inanç turizmi kapsamında iç turlarla Barla'ya, dış turlarla da Yalvaç ilçesine ve şehrimizin turizm yerleri Kovada, Yazılı Kanyon, Gelendost vb. yerlerin gezisinden sonra akşam saatlerinde tur otobüsleriyle Eğirdir Gar'a getirilerek buradan demiryolu ile Isparta Gar'a gelerek turun tamamlanması sağlanacaktır. Gül Park Projesi'nin hayata geçmesiyle bölgemize turizm, tanıtım ve istasyonlarımıza bir canlılık gelecektir."

Akdeniz Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °