Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

ISPARTA HIZLI TRENİ Komisyo’dan geçti

ISPARTA HIZLI TRENİ Komisyo’dan geçti

ISPARTA 17.07.2019 14:48:00 0
ISPARTA 
HIZLI TRENİ 
Komisyo’dan geçti
İçinde; Eskişehir – Kütahya – Afyonkarahisar - Isparta - Burdur arasında Hızlı Tren hattı projesinin de bulunduğu 11. Kalkınma Planı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.
 
Görüşmeleri iki gün süren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Kalkınma Planı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda komisyonda kabul edildi. Plan, 2019-2023 yıllarını kapsıyor. Gayri safi milli hasılanın bir milyon 80 milyon olmadı öngörülüyor. İşsizlik yüzde 9.9 ve büyüme yüzde 4.3 olarak hedefleniyor. Uluslararası düzeyde rekabet gücü kazanılmasına yönelik daha fazla değer üreten ekonomi ve sosyal kalkınma öngörülüyor. Her alanda rekabet ve verimlilik artışı sağlanması amaçlanıyor. Teknolojinin eğitime entegrasyonu sağlanacak.
11. KALKINMA PROGRAMINDA ISPARTA
HIZLI TREN PROJESİ DE YER ALIYOR
Bilindiği gibi: 2019 - 2023 dönemini kapsayan 11'inci Kalkınma Planında Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar-Isparta - Burdur arasında hızlı tren hattının yapımına başlanacağına yer verilmiş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kalkınma planı olan On Birinci Kalkınma Planı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulmuştu.
PROJENİN FİZİBİLİTE
ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
2019-2023 dönemini kapsayan On Birinci Kalkınma Planı, 15 yıllık bir perspektif hazırlandı. 11'inci Kalkınma Planında Isparta'yı yakından ilgilendiren önemli bir madde yer aldı. Bu madde hızlı tren projesi. Kalkınma Planında Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar-Isparta-Burdur demiryolu hattının yapımına başlanacağına yer verildi. Hızlı tren projesi ile Antalya Limanına yük taşımacılığı odaklı demiryolu bağlantısının sağlanması hedefleniyor.
 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °