Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Isparta Halk Eğitim Merkezi’nin; Yaz Kurslarına yoğun ilgi

Isparta Halk Eğitim Merkezi’nin; Yaz Kurslarına yoğun ilgi

ISPARTA 17.07.2019 16:09:00 0
Isparta Halk Eğitim Merkezi’nin; 
Yaz 
Kurslarına 
yoğun ilgi
HABER: Yunus ÖZLER
Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünde açılan mesleki, sosyal, kültürel ve el sanatlarından oluşan ‘Yaz Kursları’ yoğun ilgi görüyor.
 
KARADEM; “DÜZENLEDİĞİMİZ KURSLAR
İSTİHDAMA KATKI SAĞLIYOR”
5 Temmuz itibariyle başlayan kurslara şuana kadar yaklaşık 2 bin kişinin kayıt yaptırdığını ifade eden Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Niyazi Karadem, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, birçok eğitim kurumlarıyla geleceğe etkin ve güçlü bir şekilde hazırlanan Isparta’da yetişkin eğitimi alanında faaliyet gösteren halk eğitim merkezinin, uygulamış olduğu proje, el sanatları eğitimi ve istihdama yönelik kurslarıyla şehirde geniş bir sosyal uyuma, sürdürülebilir ekonomik büyümeye katkı sağladığını söyledi.
“KUSLARIMIZDA ALANINDA UZMAN
ÖĞRETİCİLERİMİZ GÖREV YAPIYOR”
Bünyesinde devam eden birçok kurs ve proje ile faaliyetlerini de devam ettirdiklerini dile getiren Müdür Karadem;”Kurumumuz bünyesinde açılan tüm kurslarda olduğu gibi spor kurslarında da uzman eğitimciler eşliğinde yetiştirilen gençler, bölgesel ve ulusal müsabakalara katılarak önemli başarılar elde etmektedir. Bazı kurum ve kuruluşlarla yaptığımız işbirliği içerisinde sosyal ve kültürel gelişimine çok önemli katkılar sağlayacak kurslar açtık. Ülkemizin önemli inanç ve doğa turizmi merkezi olan ilimizin, tanıtımına hizmet edecek bu ürünler aynı zamanda ticari anlamda bir girdi sağlayacak” dedi.
“PEYDER PEY KURS
AÇMAYA DEVAM EDİYORUZ”
Merkez olarak açtığımız tüm kurslarımız yoğun ilgi gördüğünü dile getiren Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Niyazi Karadem; “Aşçılık eğitimine yönelik kursumuz özellikle bayanlardan yoğun ilgi görüyor. Tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği kurslarımız yine oldukça ilgi gören kurslarımızdan. Spor ve yabancı dil kurslarımıza gençlerimiz oldukça ilgisini çekiyor. Yine mesleki kurslar alanında toplam 90 kurs açtık ve bu kurslarda yaklaşık 2 bin vatandaşımıza eğitim veriyoruz. Bir taraftan da diğer kurslarımızı peyder pey açmaya devam ediyoruz.
“İLİMİZDEKİ İHTİYACA GÖRE
HER TÜRLÜ KURSU AÇIYORUZ”
Özellikle son yıllarda ilimizdeki potansiyel de göz önüne alındığında arıcılık da oldukça ilgi görüyor. Biz de vatandaşlarımızdan gelen bu talebi karşılamak için bu alanda sürekli kurslar düzenliyoruz. Şu anda arıcılık kursumuzda çok sayıda kursiyerimiz eğitim görmekte. Çeşitli nedenlerle okula devam etmeyen öğrencilerin bütün işlemlerini de buradan devam ettiriyoruz” dedi. / YUNUS ÖZLER

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °