Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Isparta Halk Eğitim Merkezi’nde; Telafi Eğitimleri Devam Ediyor

Isparta Halk Eğitim Merkezi’nde; Telafi Eğitimleri Devam Ediyor

ISPARTA 12.08.2020 14:52:00 0
Isparta Halk Eğitim Merkezi’nde; 
Telafi Eğitimleri 
Devam Ediyor
HABER: Yunus ÖZLER
Isparta Merkez Halk Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Karadem, Covid – 19 Tedbirleri çerçevesinde açtıkları başta hijyen eğitimi olmak üzere 479 kursu başarıyla tamamlayanlara belgelerinin verildiğini bildirdi.
 
Bu yılki Yaz Dönemi Kurslarının 1 Eylül 2020 tarihi itibariyle sona ereceğini ifade eden Isparta Merkez Halk Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Karadem, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “İlimiz Merkez Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce 2019 – 2020 Eğitim – Öğretim yılında 1196 kurs faaliyeti başlatılmış olup, Koronavirüs pandemisi nedeniyle kurs faaliyetleri 14 Mart 2020 tarihinde durdurulmuştur. Kursların tatil edilmesiyle birlikte 479 kurs tamamlanmıştır.
“ZORUNLU KURSLARA KATILANLARA
 SERTİFİKALARINI VERDİK”
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün 13 Mayıs 2020 tarihinde Halk Eğitim Merkezlerine gönderdiği yazıda, istihdam sağlanırken işçilerde bulunması zorunlu belgelere ilişkin kursları açılması talep edilmiştir.
“COVİD – 19 TEDBİRLERİNE UYGUN
HİJYEN KURSLARI AÇTIK”
Bu doğrultuda; Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Çalışanların Eğitimine Yönelik Kurslar, Hijyen Eğitimi Kursları ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliği ile açılan istihdama yönelik işbaşı eğitimi meslek edindirme ve geliştirme kursları. Maske kullanılması, sosyal mesafe kurallarına uyulan hijyen kurallarına uyulması ve diğer tedbirlerin alınması şartıyla Valilik onayı ile açılabileceğinin bildirilmesi üzerinden sonra; Merkezimizde özellikle hijyen eğitimi kursları 8 Hazirandan itibaren açılmaya başlanmış olup, bugüne kadar 170 kursiyer eğitimden geçirilerek belgelerine kavuşmuştur. Peyderpey bu kurslara başvurular oldukça kursumuz açılmaya devam edilecektir.
“VERİLEN ARANIN ARDINDAN 8 HAZİRAN’DA
TEKRAR EĞİTİME BAŞLADIK”
Ayrıca ülke genelinde 1 Haziran tarihinden itibaren normalleşme süreci başlamasıyla yine Bakanlıktan gelen yazı gereği 8 Haziran tarihinden itibaren eğitim öğretime başlamış bulunmaktayız. Öncelikle 14 Mart 2020 tarihinden önce e-yaygın eğitim sisteminde onay işlemi tamamlanmış ve fiilen eğitime başlamış olan kurslar, tatil edildiği 14 Mart – 8 Haziran 2020 arasındaki süreler içinde yapılamayan 479 kursumuzun derslerinin 1/5’i oranında telafi eğitimine başlanmış olup, bu kurslarımız tamamlanmıştır.
“TELAFİ EĞİTİMİMİZ DEVAM EDİYOR”
Bitiş tarihi henüz gelmemiş kursların kalan süreler normal olarak devam ettirilerek kurslar tamamlanmıştır. Bu süreçte bitmeyen kurslarımıza kursiyer gelmeyeceği veya gelemeyeceği için Hastanelerde, KYK’larda ve Üniversitede açılan kurslar öğrencilerin oluşmamasından dolayı sonlandırılmıştır. Böylece telafi eğitiminin 1 Eylül 2020 tarihine kadar tamamlanması gerçekleştirilecektir.
“YAZ DÖNEMİ KURSLARIMIZ
1 EYLÜL’DE SONA ERECEK”
Ayrıca; Yaz dönemi kurslarımızda gerekli Koronavirüs tedbirleri alınarak başvurular değerlendirilerek açılmaya devam etmektedir. Yaz Dönemi kurslarımız da 1 Eylül 2020 tarihinde sona erecektir. Bu kurslarımızın sayısı fazla değildir. Hali hazırda kışlalarda kalorifer ateşçiliği (Katı – Sıvı Yakıt) doğalgaz ateşçisi kurslarımız açılmıştır.
“PANDEMİ DÖNEMİNDE GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE ÇALIŞAN ÖĞRETMEN VE USTA ÖĞRETİCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Sonuç olarak; bu pandemi döneminde bu kurslarda faaliyet gösteren arkadaşlarımı tebrik ediyor, teşekkürlerimi sunuyorum. Pandemi dönemi içinde gönüllülük esasına dayalı olarak, öğretmen ve usta öğreticilerimizle hem Belediye’ye hem Eğirdir Dağ Komando Eğitim Merkezine maske dikimi yaptılar. Bu süreçte yaklaşık 50 bine yakın maske dikimi gerçekleştirilmiştir” dedi./YUNUS ÖZLER
 

Salı 22.2 ° / 11 °
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °