Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Isparta, Güzel Ezan Okuma Bölge Yarışmasına katıldı

Isparta, Güzel Ezan Okuma Bölge Yarışmasına katıldı

ISPARTA 7.07.2019 08:20:00 0
Isparta, Güzel
Ezan Okuma 
Bölge Yarışmasına 
katıldı
Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde din görevlileri arasında düzenlenen "Ezanı Güzel Okuma Bölge Yarışması" Denizli’de yapıldı. Yarışmaya içinde Isparta’nın da bulunduğu 10 il birincisi katıldı.
 
 Müftü Ahmet Hulusi Efendi (Üniversite) Camii’nde düzenlenen yarışmaya on ilin birincisi olan din görevlilerinin katıldığını belirten İl Müftü Vekili Hasan Hüseyin Palabıyık, “Ezanı Güzel Okuma Bölge Yarışması’ için İl Müftülüğümüz olarak tüm hazırlıklarımızı yaptık. On ilin birincileri arasında bölge birincisi seçildi ve Türkiye Finalinde bölgemiz adına yarışacak. Jüri heyeti önünde ezanı güzel okumak için yarışmacılar en güzel sedalarıyla birbiriyle yarıştı. Bölge finalinin şehrimizde olması çok önemlidir. Bu vesileyle programımıza katılarak manevi havayı teneffüs eden ve yarışmayı takip eeden vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
BÖLGE YARIŞMASINDA
ISPARTA BİRİNCİSİ DE YARIŞTI
“Ezanı Güzel Okuma Bölge Yarışması”na katılan iller şunlardır; Afyon, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, İzmir, Isparta, Muğla, Manisa ve Uşak.
 

Salı 13 ° / 3 °
Çarşamba 10.9 ° / 4.8 °
Perşembe 6.3 ° / 1.5 °