Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Isparta Genç İHH 4 Yılda Ne Yaptı? İşte Cevabı

Isparta Genç İHH 4 Yılda Ne Yaptı? İşte Cevabı

ISPARTA 21.01.2021 19:28:00 0
Isparta Genç İHH 4 Yılda Ne Yaptı? 
İşte 
Cevabı
Isparta Genç İHH Temsilcisi Sezgin Kel, 4 yıldır sürdürdüğü görevinde geride kalan süre içinde yaptığı faaliyetleri açıkladı.
 
KEL; “İYİLİĞİN GELECEĞİ
SLOGANIYLA YOLA ÇIKTIK”
Görevde olduğu süre içinde birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini ve bu çalışmaları yaparken kendilerine destek olan herkese teşekkürlerini sunan Isparta Genç İHH eski Temsilcisi Sezgin Kel, 4 yıldır, diğer bir deyişle Genç İHH Isparta Şubesi 2017 – 2021 faaliyet döneminde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Kel açıklamasında; “Bundan tam dört yıl önce ‘İyiliğin Geleceği’ slagonu ile yola çıktık. Genç İHH Gençlik çalışmalarında son zamanlarda yaptığı faaliyetlerle adından sıkça söz ettiren İHH Isparta Şubesinin birimi olmuştur.
“HEDEFİMİZ, YOKSULLUĞUN
GİDERİLMESİ OLDU”
Genç İHH çalışmalarındaki ana hedef, İHH’nın yıllar boyunca edindiği tecrübeleri gençlerle paylaşarak din, dil, mezhep ve ırk ayrımı gözetmeksizin daima mağdur ve mazlumların yanında, ümmet bilincine sahip, adaletin ve iyiliğin hâkim olması için çalışma gayretinde olan donanımlı gençlerin yetişmesine katkı sağlamaktır. Bu gençlerin yeryüzünde yaşanan zulümlerin, insan hak ve ihlallerinin sona ermesi, sosyal adaletin sağlanması ve yoksulluğun giderilmesi için çalışmaları hedeflenmektedir.
Genç İHH Isparta Şubesi olarak Teşkilatlanma/Gönüllü Yönetimi birimi, Proje ve Fon birimi, Eğitim birimi, Ortaokul ve Lise Birimi, Mesleki Gelişim ve Mezunlar birimi, Sosyal Faaliyetler ve Tanıtım Medya birimi, Evler-Yurtlar birimi, Çalışan Gençlik Birimi olmak üzere 8 farklı birim ile çalışmalar sürdürmekteyiz. Bu yıl gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimizden birkaçı şöyledir:

PROJE VE FON ÇALIŞMALARIMIZ:
-2017 yılında Somali'de 734 yetimin öğrenim görmesi için Malcom X Lisesi, Bu çalışma için Genç İHH olarak Kahvaltı programı yapılmış olup, gelirleri bu projeye aktarılmıştır.
-2018 yılında Yetim Sponsorluk Sisteminden 18 yaş dolayısı ile çıkan üniversite okuyan çeşitli ülkelerdeki 1000 yetim öğrenciye burs desteği sağlamıştık.
-Bu projelere katkı sağlamak için Genç İHH mızın tüm birimleri ile beraber SDÜ de 4 tane Kermes Faaliyeti düzenlenmiştir.
- “Gazze’ye Işık Ol” projesi kapsamında düzenlediğimiz atölye çalışması kapsamında üniversiteli gönüllülerimiz, satışa sunulmak üzere el emeği ürünler hazırladılar. Bu ürünler “Hayır Çarşısı” faaliyeti ile satıldı.
- Ümmet coğrafyalarımızdan Gazze, Doğu Türkistan ve Yemen yararına kermes düzenlenen kermesin geliri bu kardeş coğrafyalara gönderildi ve yine aynı proje kapsamında Isparta İHH’nın organize ettiği “Ümmet Yararına Kahvaltı” programına üniversite birimi olarak destek olduk.
- “Yetim sponsorluğu” projesi kapsamında oluşturduğumuz kardeşlik halkalarımız ile dört bir yandaki 53 ülkede ve Türkiye’de 76 şehirde bulunan 90 bini aşkın yetim çocuğun her ay düzenli bakımını üstleniyor; eğitim sağlık, gıda, barınma gibi konularda kardeşlerimize destek verdik.
- “İyiliğin Geleceği Yetimin Kardeşiyiz” projesi kapsamında Genç İHH ve İlim Yayma Cemiyeti Gazali Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu işbirliği projesi imzaladı.
- “Katarakt Ameliyatları” projesi kapsamında son 10 yılda 100 bin kişi ışığa kavuştu. “Siz Görürseniz Onlar da Görecek” sloganıyla 2007 yılında Afrika’da başlatılan sağlık çalışmaları dünyaya açılıyor. Biz de Genç İHH olarak destek vermekteyiz.
- İHH İnsani Yardım Vakfı bugüne kadar hayırseverlerin desteğiyle 36 ülkede 7 binden fazla “Su Kuyusu” açtı. Destek verdiğimiz bu proje kapsamında dünya genelindeki yaklaşık 2,5 milyon kişinin temiz suya ulaşabilmesini sağladık.
- Düzenlediğimiz hayır çarşısı ve atölye çalışmalarımız ile Isparta genelinde elde ettiğimiz 5 bin 500 tl geliri Somali’de Kız Yetimhanesi inşa etmek için başlatılan kampanyaya bağışladık.
-  Isparta Genç İHH olarak faaliyetlerimizi yoğunlaştırdığımız diğer bir çalışmamız da “Nijer’e 3 Eser” projesi kapsamında dünyanın en yoksul ülkelerinden biri olan Nijer’in en büyük sorunlarından biri olan okuryazarlık oranının artması için “Mus’ab Bin Umeyr İlkokulu”, %98’i Müslüman olan halkın ibadetlerini rahatça yerine getirebilmesi için “Öner Muhtar Cami” ve bulaşıcı hastalıklardan korunmak için mevcut hastalıkların tedavisine yardımcı olabilmek adına “Rezzan el Neccar Sağlık Ocağı” inşa edilmesine katkı sağladık.
-Genç İHH Üniversite Komisyonu Genç İHH'nın 2019 Yılı Projesi olan "Nijer'e 3 Eser" Projesine destek ve katkı sağlamak amacı ile Isparta İHH İl Temsilciliğinde yaklaşık 150 Üniversite Öğrencisinin katilimi ile "Ümmet İftarı" programı gerçekleştirdi
-  Ramazan ayında “Ümmet İftarı” kapsamında üniversiteli gönüllülerimiz ile geliri proje ve fon kapsamında yürütülen çalışmalara katkı olması için bir araya geldik. Belediye işhanı önünde açtığımız stand ile “Ramazan Birlikte Güzel” broşürlerimizi dağıttık. Gönüllülerimizin desteği ile faaliyetlerimiz, çalışmalarımız ve projelerimiz hakkında Ispartalı büyüklerimizi ve kardeşlerimizi bilgilendirdik.
-2020 yılında ise Gönül Köprüleri Kurmaya Devam ediyoruz. Balkanlar'da Gençliğin İnşası projesi ile; Misyonerlik faaliyetlerinin arttığı Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te inşa etmeyi planladığımız Gençlik Merkezi projesiyle; gençlerin milli ve manevi değerlerinin korunmasına destek olmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda Ramazan Ayında “Sanki Yedim İftarı” , yerel basın kampanya duyuru yapılarak gönüllülerimizden gelen yardımlar, ve bu yıl kalan kısım için SMS kampanyası çalışması yapılmıştır.
-Ayrıca ISPARTA İHH Yönetimimizin her türlü faaliyet, program ve çalışmalarına sahada gerekli desteği sağladık.

EĞİTİM ÇALIŞMALARIMIZ:
- “Haftalık Dersler” başlığı altında üniversiteli gönüllülerimiz ile çeşitli fakültelerdeki gönüllülerimiz ile mescidlerde, kantinlerde, kampüs bahçelerinde bir araya gelerek Müslüman bilim insanlarını tanıyor, hayatımıza yön veren eserleri hakkında bilgi sahibi oluyoruz. Ramazan ayında da bu çalışmamız “Ramazan Dersleri” başlığı altında devam etmiş olup üniversiteli gençlerin yaşamında öncü olabilecek dini kavramlar üzerinde duruldu, Ramazan’ın ihyâsı hakkında bilgiler edinildi. “Sahabe Dersleri” başlığı altında da üniversiteli gönüllülerimiz ile siyer çalışması yapıldı, her hafta farklı bir sahabenin öncü hayatı hakkında hasbihal edildi.
- Üniversiteli kardeşlerimiz ile Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anlayabilmek adına her hafta sonu bir araya gelip alanında uzman hocamız ile  “Tefsir Derslerimizi” gerçekleştirdik.
- Kitap okumanın bizler için önemini  bilen gençler olarak geleceğin inşasına katkı sunabilmek adına üniversitede ve lisede oluşturduğumuz kitap okuma halkalarımız ile her ay bir kitap okuyup o kitap üzerine konuşmacılarımız eşliğinde tahlilini gerçekleştirdik.
Genel merkez tarafından belirlenen tahlil kitaplarımız;
Üniversite
* Çizgisiz Defter-Akif Emre
* Nebevi Eğitim Modeli Daru’l Erkam-M.Emin Yıldırım
* Müslümanların Gerilemesiyle Dünya Neler Kaybetti-Ebu’l Hasan en-Nedvi
* Fincanımda Kola var-Sadettin Ökten
* Companero Rosita-Neşe Kurtuluş
Lise
* Martı-Richard Bach
* Genç Adam-Osman Öztürk
* Minberin Sırrı Selahaddin Eyyubi-Abdullah Yıldız
* Kudüs Yazıları-Taha Kılınç
* İzler-Akif Emre
-Genç İHH ve Üniversiteli kardeşlerimizin kişisel ve Mesleki gelişimlerini arttırmak için “Mesleki Gelişim Atölyeleri” çalışmalarında bulunduk.
-Gazze başta olmak üzerinde Mazlum Coğrafyada yaşanan zülme dikkat çekmek için Resim Sergisi gerçekleştirdik.
SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYETLERİMİZ:
- Isparta Genç İHH olarak her yıl faaliyetlerimize sene başında yaptığımı “Gelin Tanış Olalım” etkinliğimiz ile başladık. Hem ekibimizi ve yapmak istediğimiz çalışmalarımızı tanıttık hem de üniversiteli gönüllülerimiz ile tanışıp kardeşlik bağlarımızı güçlendirdik.
- Gönüllerimiz ile il geneli yapılan sabah namazı programları ve şehitlik ziyaretleri programlarına katıldık.
- Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ev sahipliğinde diğer genç sivil toplum kuruluşları il başkanları toplantısına katılım sağladık.
- Üniversiteli gönüllülerimiz ile birlikte vakit geçirmek için baharın gelişi ile birlikte piknikler düzenledik, yürüyüş ve çeşitli spor faaliyetleri gerçekleştirdik.
-  Üniversiteli gönüllülerimiz ile Kültürel geziler kapsamında ilimizde bulunan Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin evini ziyaret ettik.
- Yaklaşan vize ve final haftalarımıza hazırlık ve destek amacıyla farklı fakültelerde okuyan üniversiteli gençler olarak vakıf binamızda bir araya gelip ders çalıştık, moral motivasyon konuşmaları gerçekleştirdik.
- Mesleki Gelişim ve Mezunlar Birimi faaliyetleri kapsamında Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okuyan gönüllülerimiz ile beraber ilimizde Avukatlık görevini yapan Nuri Gürdal’ın bürosunu ziyaret ederek mesleki gelişim ve geleceğimizde mesleğimizde yapabileceğimiz görev ve sorumluluklarımız hakkında istişare ettik. Büyüğümüz ve meslektaşımız olarak nasihatlerini dinledik.
-  Ramazan ayında üniversiteli kardeşlerimiz ile iftar programları düzenledik. Ramazanın ihyası için bir araya gelip Müslüman gençler olarak kardeşlik bağlarımızı güçlendirdik.
-  Üniversite komisyonumuz ve gönüllülerimiz ile Ramazan ayında Barla Gezisi düzenledik. Gezimizin akabinde Isparta iHH gönüllüsü olan büyüklerimizin düzenlemiş olduğu iftara katıldık.
- Yıl sonunda üniversite komisyonu olarak Doğa Kampı düzenledik. Doğa ile iç içe tefekkürle geçen kampımızda hem sınav stresimizi attık hem de yıl içinde yaptığımız çalışmaları değerlendirip gelecek yıl yapacağımız çalışmalar hakkında istişarede bulunduk.

Genç İHH Üniversite Komisyonu Genç İHH'nın 2019 Yılı Projesi olan "Nijer'e 3 Eser" Projesine destek ve katkı sağlamak amacı ile önceki akşam Isparta İHH İl Temsilciliğinde yaklaşık 150 Üniversite Öğrencisinin katilimi ile "Ümmet İftarı" programı gerçekleştirdi.
ORTAOKUL LİSE ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA;
-Her yıl sene başında ortaokul ve liseli kardeşlerimize yönelik Tanışma Programları düzenledik.
-Akademik, sosyal, kültürel ve sanatsal olmak üzere çok sayıda program gerçekleştirdik.
-Her Sınıfın Yetim Bir Kardeşi Var projesine katkı sağlanması için harçlıklarından biriktirdiği paralarla birçok yetim kardeşlerinin ihtiyaçlarını giderdiler.
-Yetim Çalışmaları kapsamında okullarda meyve satışı gerçeklediler.
-Kantin ve mescit buluşmaları gerçekleştirdiler.
-Birçok Doğa yürüyüşleri ve piknik programları gerçekleştirildi.
Son olarak 4 yıllık Genç İHH İl Başkanlığım döneminde bizlerden desteklerini hiç esirgemeyen Isparta İHH İl Başkanımız Sn. Osman AKÇIL Beye, bu hayr çalışmalarının yürütülmesinde emeği geçen Genç İHH Yönetim Kurulu Üyelerimize, Genç İHH Hanımlar Komisyonu Başkanımız Elif Hanıma ve yönetimine, Genç İHH Üniversite Erkek ve Bayan Komisyonu Başkanlarımızın nezdinde yönetim kurulu üyelerine ve gönüllülerimize teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.
 
 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °