Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Isparta Esnafının Tam Kapanma Korkusu!

Isparta Esnafının Tam Kapanma Korkusu!

ISPARTA 19.04.2021 18:13:00 0
Isparta Esnafının
Tam Kapanma 
Korkusu!
Isparta’da esnaflar Ramazan Bayramı’nda uygulanacağı konuşulan ‘Tam Kapanma’nın esnafı ciddi şekilde olumsuz etkileyeceğini söyledi.
 
Kısmi kapanmaya rağmen vaka sayılarındaki artışın önüne geçilemedi. Kritik durum Ramazan Bayramı’nda 9 günlük tam kapanmayı gündeme getirdi. Ekonomik sıkıntılardan dert yanan esnaf ise işlerin artacağı bayram ve öncesinde tam kapanmayı istemiyor.
“KEŞKE İLK 15 GÜN OLSAYDI”
Esnaflar olarak zaten bir yılı aşkın zamandır ciddi anlamda sıkıntı içinde olduklarını ifade eden esnaflar; “Şu anda ertelemeler var. İleride bunlar üst üste binecek. Tam kapanmanın verimli olacağını düşünmüyoruz. Keşke ilk 15 gün olsaydı. Ramazan’ın son haftaları hareketli olur. Önceden olsaydı daha iyi olurdu ama yapacak bir şey yok” dediler.
“VATANDAŞ KURALLARA UYMALI”
Vatandaşın başta hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması olmak üzere kurallara uymayışından dert yanan esnaflar; “Kısıtlama uygulaması olmasına rağmen bir bakıyorsunuz çoluğunu çocuğunu almış geziyor. Her adamın başına bir polis de dikemezsin. İnsanlar biraz bilinçli olmalı. Böyle devam ettikçe en çok etkilenen biz esnaflar oluyor” şeklinde konuştular.
 

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °