Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Isparta elması 3 TL’den tanzim satışta

Isparta elması 3 TL’den tanzim satışta

ISPARTA 27.02.2019 07:04:00 0
Isparta elması 3 TL’den tanzim satışta
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Isparta mitinginde depolarda kalan elmanın tanzimde satılacağını açıklamasının ardından ilk etapta ilimizden alınan 5 TIR elma, dün itibariyle satışa sunuldu. İstanbul ve Ankara’daki tanzimlerde satışa çıkan elmanın fiyatı ise 3 TL olarak belirlendi.
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Şubat’ta partisinin Isparta’daki mitinginde depolarda 400 bin ton elma kaldığını, bunların İstanbul ve Ankara’daki tanzim noktalarında satılacağını belirtmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu müjdesi kısa sürede hayata geçti. Yapılan görüşmelerin ardından ilk etapta Isparta’dan yola çıkan 5 TIR elma, dün İstanbul ve Ankara’daki tanzim noktalarında satışa sunuldu.
ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ ARTTI
Sebze ve meyve fiyatlarında yaşanan anormal artışlar nedeniyle İstanbul ve Ankara’da belediyeler aracılığıyla kurulan tanzim satış noktalarında patates, soğan, biber, patlıcan gibi ürünler satılıyordu. Tanzim noktaları dün itibariyle nohut ve mercimek ile birlikte Isparta elması da satışa sunuldu. Kısa bir süre sonra da tanzim noktalarında pirinç satışı gerçekleştirilecek.
5 TIR ELMA ALINDI
Tanzimde satılması amacıyla Isparta’dan ilk etapta 5 TIR elma alındı. 100 tondan fazla olduğu belirtilen elmanın depodan çıkış fiyatı 1,80-2,10 lira arasında değişiyor. Son 2 günde 2 tır Gelendost, 2 tır Eğirdir ve 1 tır da Büyükkabaca’dan elma alındı. Elma alımının devam edeceği belirtildi.
ÜRETİCİ MEMNUN
Öte yandan elmanın tanzim noktaları için depodan çıkış fiyatının 1,80-2,10 TL arasında olması üreticiyi de memnun etti. Üreticiler, depoda kalan 400 bin ton elmayı bir an önce satmak istiyor.
15-20 GÜN DAHA İHTİYACIMIZ OLUR
Diğer taraftan tanzim satışlarla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Meyve ve sebze fiyatları konusunda 15-20 gün daha ihtiyacımız olur diye düşünüyorum. Devam edip etmemesi tanzim satış noktalarının yaşatılmasıyla ilgili gelecek talebe bağlıdır. Sayın cumhurbaşkanımızın bize vermiş olduğu hedef ve ışık doğrultusunda nohut, mercimek ve pirinç de devreye giriyor. Nohut 5,5, mercimek 4,5 TL’den satışa sunuldu. Pirinç 5 kilogramlık paketlerde 30 TL’ye satılacak, kilosu 6 liraya geliyor” dedi.

Anahtar Kelimeler: satışta tanzim tlden elması ısparta
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °