Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Isparta Ekonomisinde Mayıs Baharı

Isparta Ekonomisinde Mayıs Baharı

ISPARTA 16.04.2018 06:15:00 0
Isparta Ekonomisinde Mayıs Baharı
Isparta Belediyesi’nin Gül Fuarı ve Festivali ile Süleyman Demirel Üniversitesi’nin mezuniyet töreninin Mayıs ayında olması nedeniyle İlimiz ekonomisi baharı yaşayacak. Ayrıca Ramazan Ayı’nın da Mayıs’ta başlaması Isparta esnafının yüzünü oldukça güldürecek.
Doğa ve tarihi güzellikleriyle her mevsim ayrı bir güzel olan Isparta, bu yıl kış turizminde sezonun kısa sürmesi nedeniyle istediğini alamamıştı. Bu nedenle gül ve lavanta sezonundan oldukça büyük beklenti içinde olan Isparta ekonomisi Mayıs ayını tam olarak bahar tadında yaşayacak. İlimizde Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan etkinliklere Onbir ayın sultanı Ramazan da eklenince Isparta esnafı rahat bir nefes alacak.
İLÇELERDEKİ MEZUNİYET TÖRENLERİ 3 MAYIS’TA BAŞLIYOR
90 binden fazla öğrencisi ile Isparta ekonomisinin temel direği olan Süleyman Demirel Üniversitesi’nden(SDÜ) bu yıl yaklaşık 10 bin kişinin mezun olması bekleniyor. Mezuniyet törenleri ilçelerdeki Meslek Yüksekokulları ile merkezdeki kampüste ayrı ayrı olarak gerçekleştirilecek. İlçelerdeki mezuniyet töreni 3 Mayıs Perşembe günü Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile başlayacak ve 14 Mayıs Pazartesi günü Gönen Meslek Yüksekokulu ile sona erecek. Meslek Yüksekokullarındaki mezuniyet törenleri nedeniyle ilçelerdeki esnaf da hakkına düşeni alacak.
YAKLAŞIK 10 BİN ÖĞRENCİ MEZUN OLACAK
Süleyman Demirel Üniversitesi’nin merkez kampüsünde gerçekleştirilecek olan mezuniyet törenin tarihleri ise 10-11 Mayıs olarak belirtildi. Bu kapsamda 10 Mayıs’ta 11 fakülte ve meslek yüksekokulu, 11 Mayıs’ta da 11 fakülte ve meslek yüksekokulu olmak üzere toplamda 22 fakülte ve meslek yüksekokulunda mezuniyet heyecanı yaşanacak. Yaklaşık 10 bin öğrencinin mezun olması beklenirken, bu öğrenciler için gelecek olan ailelerin Isparta ekonomisine ciddi katkı sağlaması bekleniyor. Bu paydan hem konaklama sektörü hem de hizmet sektörü fayda sağlayacak.
ISPARTA’NIN BAHARI GÜL SEZONU
Bu yıl havaların sıcak gitmesi gül sezonunun erken başlamasına neden olacak. Bu kapsamda ilimizdeki gül sezonunun Nisan ayı sonuna doğru başlaması bekleniyor. Her yıl gül sezonunda İlimiz binlerce yerli ve yabancı turist ağırlıyor. Ancak bu yıl ki sezon biraz farklı geçecek. Isparta Belediyesi tarafından 11-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Gül Fuarı ve Festivali, Isparta ekonomisinin hareketli günler yaşamasına neden olacak.
11 AYIN SULTANI RAMAZAN’DA MAYIS’TA BAŞLIYOR
Bu arada Onbir ayın sultanı Ramazan, 15 Mayıs Salı günü başlayacak. Mezuniyet töreni, gül sezonu, Gül Fuarı ve Festivali ve Ramazan ayının Mayıs ayında olması nedeniyle Isparta ekonomisinin ciddi bir nefes alması bekleniyor.GÜLSES GAZETESİ
 

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °