Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Isparta Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ‘Sosyal Market’ Açıldı; Mahkum Çocukları Sevinecek

Isparta Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ‘Sosyal Market’ Açıldı; Mahkum Çocukları Sevinecek

ISPARTA 23.06.2022 13:29:00 0
Isparta Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ‘Sosyal Market’ Açıldı; 
Mahkum 
Çocukları
Sevinecek
Isparta Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından hizmet binasında oluşturulan ‘Sosyal Market’in açılışı bugün gerçekleştirildi. Söz konusu market, durumu iyi olmayan mahkum ve mahkum yakınlarının giyecek ihtiyacını karşılayacak.
 
Isparta Denetimli Serbestlik Müdürlüğü binasında bugün saat 10.00’da gerçekleştirilen Sosyal Market açılışına; Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, Isparta Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Ziya Şahin ve mahkum yakınları ile mahkum çocukları katıldı.  
BAŞSAVCI AKBULUT;
“ÖRNEK BİR ÇALIŞMA”
Açılış töreninde bir konuşma yapan Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut şunları söyledi; “Denetimli Serbestlik sisteminin kuruluş felsefesi gereği yürütülen infaz faaliyetlerinin yanında bu kişilerin sosyo – ekonomik ihtiyaçlarının da göz önünde bulundurulması gerektiği şüphesizdir. Bu kapsamda Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz başarılı bir çalışmayı ortaya koyarak bu kişilerin sosyo – ekonomik ihtiyaçlarının da giderilmesine katkıda bulunacak Sosyal Marketi oluşturmuştur. Bu gün ilk olarak 50 çocuğumuza giyim desteği sağlanmıştır. Çalışmaların artarak devam etmesi hedeflenmektedir” dedi.
ŞAHİN; “MAHKUM VE MAHKUM YAKINLARINA
YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Ziya Şahin de konuşmasında; “Sosyal Market projesi ile Isparta Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne müracaat eden yükümlülerle yapılan görüşme ve edinilen izlenimlerle bu kişilerin iş bulma noktasında sıkıntı çektikleri ve ailelerinin temel bakım ve ihtiyaçlarını karşılamakta önemli güçlükler çektikleri tespit edilmiş, müdürlükçe geçmişte hem ulusal hem de uluslararası projeler yürütme tecrübesine sahip olmanın verdiği birikimle çocukların ve ailenin korunması için gerekli çalışmaların yapılması fikri oluşmuştur.
“SOSYAL MARKETİMİZİDE BİN 500’E KADAR
KİŞİYİ GİYDİRME İMKANIMIZ OLACAK”
Bu gerekçeyle müdürlük binasında “Sosyal Market” projesi oluşturulmuştur. Sosyal Market içerisinde çocuk hükümlülerin ve hükümlü çocuklarının giyim ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için ülkemizde faaliyet gösteren giyim markaları ile görüşülmüş, yapılan geri dönüşler sayesinde belli başlı giyim ürünlerinin market içerisinde yer almıştır. Müdürlükçe önümüzdeki dönemde sosyal marketin kapasitesinin geliştirilmesinin planlanmakta, bu doğrultuda görüşmeler devam etmektedir. Müdürlüğümüzde infazı devam eden ve infazı bitmiş olan çocuk hükümlü ve hükümlü çocuklarının müdürlük eğitim ve iyileştirme servisince yapılan görüşmelerle hem ruhsal hem maddi ihtiyaçlarının tespiti sağlanacaktır. Bu sayede kişilerin geçmiş infaz periyodu da göz önüne alınarak tespit edilen ihtiyaçlarının “Sosyal Market” aracılığıyla karşılanması, bununla birlikte günümüz dünyasının en masum bireyleri olan çocukların suçun etkilerinden kurtulmaları hedeflenmektedir” dedi.
ÇOCUKLAR
GİYDİRİLDİ
Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut ve Isparta Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Ziya Şahin tarafından çocuk hükümlülere ve hükümlü çocuklarına daha önceden tespit edilen ihtiyaçları doğrultusunda elbise verilmiştir.
Denetimli Serbestlik Müdür Fatih Ziya Şahin’in teşekkür konuşmasıyla program sona erdi.

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °