Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Isparta’dan tren seferleri Aralık’tan sonra başlayacak

Isparta’dan tren seferleri Aralık’tan sonra başlayacak

ISPARTA 10.10.2018 07:03:00 0
Isparta’dan tren seferleri Aralık’tan sonra başlayacak
Isparta’dan tren seferleri
Aralık’tan sonra başlayacak
TCDD 7. Bölge Müdür Yardımcısı Uğur Açıkgöz, Isparta-Burdur bağlantısıyla bir tren hattının İzmir’e ulaşım sağlaması konusunda çalışmalar yapıldığını ifade ederek, bu seferin Aralık ayından sonra hizmete alınacağını duyurdu.
 
İl Koordinasyon Kurulu yılın üçüncü toplantısını dün gerçekleştirirken, toplantıya başkanlık yapan Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı, Devlet Demiryolları Bölge Müdürlüğü’nün sunumu sırasında Isparta’ya yolcu treni beklediklerini dile getirdi. Bunun üzerine Isparta- Burdur bağlantısıyla bir tren hattının İzmir’e ulaşacağını ifade eden TCDD 7. Bölge Müdür Yardımcısı Uğur Açıkgöz, seferlerin 10 Aralık’ta kesinlik kazanacağını belirtti. Açıkgöz, “Geçen hafta toplantıda bu konu gündeme geldi. Çalışmalar hızlı şekilde devam ediyor. Aralık ayının 10’un yıllık tren programlarımız var. Oraya bu konu getirilecek. Gündeme alındı. Aralık ayında Isparta-Burdur bağlantısıyla bir tren hattı İzmir’e kadar planlanıyor. Bu konu yüzde 90 gerçekleşecek diyebilirim” şeklinde konuştu. Daha önce Isparta-İzmir arasında Göller Ekspresi hizmet veriyordu.
 
 
İl Koordinasyon Kurulu yılın üçüncü toplantısını dün Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı başkanlığında Valilik Göl Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantıda TCDD 7. Bölge Müdür Yardımcısı Uğur Açıkgöz, kurumun sunumu yaparken, tren seferleriyle ilgili önemli bilgiler verdi.
KUBALI: ISPARTA’YA YOLCU TRENİ BEKLİYORUZ
Açıkgöz’ün sunumu sırasında araya giren Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Isparta’ya yolcu treni beklediklerini dile getirdi.
AÇIKGÖZ: ARALIK AYININ 10’UNDAN SONRA GÖLLER EKSPRES’İ OLACAK
Vali Yardımcısı Kubalı’nın bu talebi üzerine bir müjdeyi paylaşan TCDD 7. Bölge Müdür Yardımcısı Uğur Açıkgöz, konunun geçen hafta yapılan toplantıda gündeme geldiğini ifade ederek, “Çalışmalar hızlı şekilde devam ediyor. İnşallah Aralık ayının 10’undan sonra Göller Ekspres’i olacak. Bu konuda bütün teklifler yapıldı.
YÜZDE 90 GERÇEKLEŞECEK
Yolcu taşıma konusunda kurumun 2017 yılında Demiryolu altyapı ve Taşımacılık A.Ş olarak ikiye bölündüğünü dile getiren Açıkgöz, “Biz kardeş 2 kuruluşuz. Teklifler toplanıldı. Yolcu taşımasında yolcu sayısının garantisi alabilmek için altyapı çalışmaları tamamlandı ve bakanlığımıza sunuldu. Aralık ayının 10’un yıllık tren programlarımız var. Oraya bu konu getirilecek. Gündeme alındı. Aralık ayında Isparta-Burdur bağlantısıyla bir tren hattı İzmir’e kadar planlanıyor. Bu konu yüzde 90 gerçekleşecek diyebilirim” dedi.
TURİSTLİK TREN İÇİN ALTYAPISINI YAPACAĞIZ
Öte yandan bölge müdürünün yeni göreve başladığında Isparta-Eğirdir arasında Turistik Tren ile ilgili bir projesi olduğunu dile getiren Açıkgöz, “Eğirdir’de demiryolu adı kalmış, orada bir binamız var. Belediye de bir kısmını park olarak verdi. Bölge olarak en iyisini yapmak için mücadele içerisindeyiz. Genel müdürlükten ödenek ve yatırım isteniyor. 2 işlem var. Birincisi binaların restorasyonu. Ona bir proje yaptık. Kuleönü ve Eğirdir Gar sahası, ikincisi de Bozanönü’den Eğirdir hattının ölçümleri için bir firmaya ihale ettik. Bu firma ölçümleri yapıyor. O hattı da canlandıracağız. Hızlı tren alttan geçer, bağlantı yolu olur. Ayrıca Eğirdir’e bir turistlik tren planlanabilir. Biz altyapısını yapacağız. Üst taraf Taşımacılık A.Ş. tarafından planlanıyor, bunu biz de destekleriz. Bu konuda taleplerin de artması lazım” şeklinde konuştu.
ANTALYA HIZLI TREN PROJESİ HEDEF 2023’E YETİŞECEK
Diğer taraftan Hızlı Tren konusunda bilgi veren TCDD 7. Bölge Müdür Yardımcısı Uğur Açıkgöz, “Hızlı tren Eskişehir’den Afyonkarahisar hattına kesim 1, Afyonkarahisar’dan Isparta’ya kadar kesim 2, Isparta’dan Antalya’ya kadar kesim 3 olarak genel müdürlüğümüz proje işini etüt proje dairesine yaptırıyor. Isparta ilimizde 1/20.000’likten 1/5.000’liğe geçildi. İl bazında görüşler soruluyor. 1/5.00’likten detay 1/2.000’lik projeye geçildiğinde, bu projeler olmuş denildiğinde Antalya hızlı tren projesi hedef 2023’e yetişecek” dedi. GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °