Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Isparta’daki Üniversitelerin Eğitim Sorununa; Amerikan Usulü Çözüm Mü Geliyor?

Isparta’daki Üniversitelerin Eğitim Sorununa; Amerikan Usulü Çözüm Mü Geliyor?

ISPARTA 15.09.2020 15:37:00 0
Isparta’daki Üniversitelerin Eğitim Sorununa; 
Amerikan Usulü
Çözüm Mü
Geliyor?
Isparta’daki üniversitelerde ‘Uzaktan eğitim mi? Yüz yüze eğitim mi? Yapılsın’ konusuna Amerikan usulü çözüm bulunduğu ve öğrencilerin Isparta’da olacakları fakat eğitimin uzaktan (online) yapılacağı öğrenildi.
 
Geçtiğimiz yılın Aralık ayında ilk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve ardından hızla dünyaya yayılan Koronavirüs (Covid – 19), Mart ayından itibaren de ülkemizde görülmeye başladı.
KENDİ MEMLEKETLERİNE DÖNDÜLER…
Vaka sayıları hızla artmamış üzerine üniversite yönetimleri de yüz yüze eğitimi sonlandırarak uzaktan (online) eğitime geçtiler. Bu doğrultuda, binlerce öğrenci de eğitim gördükleri ilden kendi memleketlerine döndüler.
ŞEHİR EKONOMİSİ ÇÖKTÜ!
Bu nedenle, Isparta’da da özellikle ekonomik açıdan büyük sıkıntı yaşanmaya başlandı. Zira, ekonomisi öğrenciye dayalı bir il olan Isparta’da binlerce öğrencilin şehirden gitmesi esnaflar açısından büyük gelir kaybına neden oldu.
ÜNİVERSİTELER NASIL
BİR KARAR VERECEK?
Önümüzdeki günlerde yeni öğretim yılına başlayacak olan üniversitelerde bugünlerde nasıl karar verileceği tartışılıyor. Isparta’da bulunan Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi de bu konuda kararını yarın açıklaması bekleniyor.
YÜZ YÜZE EĞİTİM Mİ?
UZAKTAN EĞİTİM Mİ?
Bu noktada her iki üniversitenin de nasıl bir karar vereceği merakla beklenirken, üniversitelerin uzaktan eğitim kararı vermesi durumunda şehirdeki esnafların daha da zor duruma düşeceği belirtilirken, yüz yüze eğitim kararı vermesi durumunda ise zaten vaka sayıları hızla artan koronavirüs tehdidinin önüne geçilemeyeceği tehlikesi ortaya çıkıyor.
AMERİKAN USULÜ
EĞİTİM ÇÖZÜMÜ!
Bu noktada, her iki üniversitenin de Amerikan usulü eğitim sistemi konusunda karar verebileceği belirtiliyor. Zira, bu sistemde öğrenciler eğitim görecekleri şehre yani Isparta’ya geliyorlar fakat eğitimlerini kaldıkları evden veya aparttan uzaktan (online) olarak görüyorlar. Böylece, öğrenciler için koronavirüs tehdidi yüz yüze eğitimdeki kadar yüksek riskli olmuyor ve üniversitelerinin bulunduğu şehirde oldukları için de şehrin esnafı ekonomik anlamda zorluk yaşamıyor.
ÜNİVERSİTELER
MAHKEMEYİ KAZANDI
Bilindiği gibi, geçtiğimiz aylarda ABD Başkanı Donald Trump, ülkede eğitim gören yabancı öğrencilerin Koronavirüsü daha fazla yaydıkları gerekçesiyle ülkelerine dönerek ABD’deki üniversitelerin de uzaktan eğitimle kendilerini eğitmelerini istemiş ve bu konuda Senatodan karar çıkartmıştı. Fakat, ABD’deki üniversiteler karara itiraz ederek konuyu mahkemeye taşımış ve mahkeme öğrencilerin ülkeyi terk etmeden üniversitelerinin bulunduğu şehirlerde kalarak uzaktan (online) eğitim görmelerine hükmetmişti.
 

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °