Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Isparta’daki Arapça yarışmasında kim birinci oldu?

Isparta’daki Arapça yarışmasında kim birinci oldu?

ISPARTA 3.05.2016 09:06:00 0
Isparta’daki Arapça yarışmasında kim birinci oldu?
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından tertip edilen İmam - Hatip Liseleri arası 7’inci Arapça Bilgi ve etkinlik Yarışmalarının il elemeleri yapıldı. Aysan Düğün Salonu ve Kültür Merkezinde geçtiğimiz Cumartesi günü saat 10.00’da başlayıp yaklaşık 3 saat süren yarışmaya; Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğretmen ve öğrenciler ile aileleri katıldı.
Hacı Ahmet Ersöz Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ramazan Tamer Büyükküpçü, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bakanlığımız Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Arapça yarışmalarının Akdeniz Bölgesi finali Isparta’da ve okulumuzun koordinatörlüğünde gerçekleştirilmiştir. Böylesine önemli bir etkinliğe okul olarak ve şehir olarak ev sahipliği yapmak bizim için onur ve gurur verici bir durumdur.
Bilindiği gibi ilimizde Halk Eğitim Merkezinde 4 Nisan 2016 tarihinde yapılan İl Birinciliği yarışmalarında okulumuz yani Hacı Ahmet Ersöz İmam – Hatip Lisesi 2 kategoride il birincisi olmuştu. Dolayısıyla ilimizde yaptığımız bu bölge yarışmasına Isparta’yı temsilen okulumuz, Isparta’nın yanı sıra Konya’dan 3 okul, Kırşehir’den 1 okul, Afyonkarahisar’dan 1 okul, Karaman’dan 1 okul, Antalya’dan 1 Okul ve Burdur’dan 1 okul olmak üzere 7 ilden toplam 10 okul katıldı” dedi.
Bu yarışmaların, Türkiye’de Arapça öğretimini geliştirmek, modern metotlarla Arapçayı sevdirerek öğretmek ve Arapçanın önemini kavratmak maksadıyla ‘Arapça Öğretimini Geliştirme Projeleri’ kapsamında düzenlendiğini ve Arapçanın dünyanın sayılı ve en önemli dillerinden birisi olduğunu hatırlatan Müdür Büyükküpçü; “Arapçanın öğrenilebilir bir dil olduğu gerçeğine vurgu yapılarak kutsal kitabımızın dilini sevdirerek öğretmek amacıyla ilki 2010 yılında gerçekleştirilen Arapça Yarışmalarının 2015 - 2016 Eğitim - Öğretim yılında 7’incisini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Türkiye genelinde toplamda yaklaşık 25 bin öğrencinin katıldığı yarışmalar liseler arasında bilgi yarışması, metin ve şiir okuma ile hat yarışması şeklinde 4 kategoride gerçekleştirildi. İl elemelerinin yapıldığı 7’inci Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmalarında İmam - Hatip Lisesi öğrencileri ter döktü.
Bizim ilimiz Isparta’da yapılan Bölge Yarışmaları sonucunda ise; Antalya - Aksu Anadolu İmam - Hatip Lisesi birinci olmayı başardı. Konya Mahmut Sami Ramazanoglu Anadolu İmam - Hatip Lisesi ikinci olurken, Burdur Bucak Anadolu İmam - Hatip Lisesi ise üçüncü sırada yer aldı. Bu doğrultuda; Bölge yarışmaları birincileri 26 - 27 Mayıs tarihlerinde Ankara’da yapılacak olan Türkiye finallerinde ter dökecektir” dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °