Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Isparta’da yatırımlar son sürat devam ediyor

Isparta’da yatırımlar son sürat devam ediyor

ISPARTA 20.09.2018 06:59:00 0
Isparta’da yatırımlar son sürat devam ediyor
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, ülkemiz ekonomik saldırı altındayken yatırımların önceliklendirilmesi veya yavaşlatılmasının ihtiyaç durumunda olabileceğini ifade ederek, “Ama bugün için Isparta’da başladığımız yatırımlarla ilgili herhangi bir şekilde yavaşlatma veya durdurma gibi bir durum söz konusu değil. Başladığımız gibi projelerimizi sürdürüyoruz” dedi.
 
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Valiliği’nin Barida Hotels’de Gaziler Günü dolayısıyla şehit aileleri ile gazilere verdiği yemeğe katıldı. Yemek sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bilgiç, ülkemizin son zamanlarda maruz kaldığı ekonomik saldırıları değerlendirdi. Bilgiç, Isparta’da başlayan yatırımların devam ettiğini vurguladı.
FİNANSAL SALDIRI O OLAYLARIN DEVAMI OLARAK ORTAYA ÇIKIYOR
Ülke olarak son derece büyük bir gelişim içerisinde olduğumuzu ifade eden Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, “Dünyada söz sahibi, bölgesinde ve İslam dünyasında lider bir Türkiye ve dünyanın gelişen ilk 10 ülke içerisinde 2023,2050, 2071 vizyonunu ortaya koyan bir milletiz. Türkiye’nin bu hızlı gelişiminden Amerika’yı yöneten evangelist yapının, Hristiyan Siyonistlerin, İsrail’in Avrupa Birliği’nin rahatsızlığını zaten biliyoruz. FETÖ tesadüfen ortaya çıkan bir terör örgüt değil. Faizlerin 4,5-5’lere indiği ortamda Gezi olaylarını başlatarak, iç karışıklık çıkarmak ve bir darbeyle hükümeti ortadan kaldırmak, kardeş kavgasına yol açacak bir süreci başlatmak istediler. Faizler 4’lere kadar inmişti. Bugün faizlerde 35-40’ları konuştuğumuz döneme geldik. 6-8 Ekim Kobani’yi bahane ederek Kürt vatandaşlarımızı sokağa dökmek istediler. 50’ye yakın vatandaşımız katledildi. Bu uşaklığı yapanların kimler olduğunu biliyoruz. Vatandaşları sokağa çağıran Selahattin Demirtaş’tı. Birilerinden talimat alarak bunları yaptılar. Zaten bunlar terör örgütü mensupları. Öncesinde MİT tırlarının basılması, MİT Müsteşarının gözaltına alınarak Türkiye’de bir darbe yapılmak istenmesi, 17-25’te Türkiye’de bir yolsuzluk varmış gibi bir algı yaratmak için yapılan bir operasyon ve en sonda 15 Temmuz’da o hain, alçak saldırı bunların hepsi sistematik olarak devam eden bir sürecin ürünü. Bugün karşı karşıya kalınan finansal saldırıların bunların devamı olarak ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.
 
DÖVİZ KURU DAHA DA DÜŞECEK
Şubat ayında aldıkları kararla 15 milyon doların altında ve döviz getirisi olmayan tüm şirketlerin dövizle kredi kullanımlarının Mayıs ayında yasaklandığını dile getiren Bilgiç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Onun için şirketler bu ekonomik saldırıya çok büyük döviz borçlarıyla yakalanmadılar. Döviz kredisi olanlar da döviz geliri olan, dövizle satış yaptıkları zaman aradaki farkı kapatabilen yapılar olduğunu için bugün Türkiye bunu çok rahat götürebiliyor. 1994 ve 2001 krizleriyle bugün yaşananı bir kriz olarak mukayese etmeniz mümkün değil. 1994 ve 2001’de tamamen ülkenin kendi iç dinamiklerinden kaynaklanan devasa krizlerdi. Gecelik faizlerin 7 bin-7 bin 500’lere kadar gittiği ve hakikaten 21 bankanın battığı süreci yaşadık. Mali sektör büyük bir krize girmişti. Bugün mali sektörün böyle bir sorunu yok. Ama en büyük illet faizler. Faizler son derece yükseldi. Faizler yükselmesine rağmen saldırılar devam ediyor. Dolar dün 6,43’leri gördü, bugün 6,25’lere kadar düştü. Daha da düşecek.
ISPARTA’DA BAŞLADIĞIMIZ GİBİ PROJELERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ
Saldıranlar için de bu sürdürebilir değil. Biz yatırımlara devam ediyoruz. Yatırımlarınızı öncelendirebilirsiniz,  bundan doğal bir şey olamaz. Yatırımlarınızı bir parça kısabilirsiniz bundan da doğal bir şey olabilir. Neticede ülke olarak böyle bir süreci geçiyoruz. Yatırımlar yavaşlatılabilir, durdurulabilir, bunların hayatın normal akışı içerisinde doğal şeylerdir. Buna ihtiyaç varsa yapılabilir. Ama bugün için Isparta’da başladığımız yatırımlarla ilgili herhangi bir şekilde yavaşlatma veya durdurma gibi bir durum söz konusu değil. Başladığımız gibi projelerimizi sürdürüyoruz. Hatta da yeni projelerimizi hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim odaklandığımız nokta seçim değil. Günü geldiğinde milletimiz o kararı verir. Biz hizmete odaklanmış durumdayız.”
YENİ SİSTEMİN İLK BÜTÇESİ MECLİSE GELECEK
Öte yandan bugün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın orta vadeli programı açıklayacağını kaydeden Bilgiç, “Bu son derece önemli. Arkasından 17 Ekim’e kadar yeni sistemin ilk bütçesi meclise sunulmuş olacak. Mecliste de bütçe komisyonumuza sevk edilecek. Biz de bütçe görüşmelerinin ön çalışmalarını yapıyoruz. Bizim vakit kaybedecek zamanımız yok” diye konuştu. GÜLSES GAZETESİ
 

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °