Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Isparta’da Tüm Camilerde; Regaib Kandili Coşkusu…

Isparta’da Tüm Camilerde; Regaib Kandili Coşkusu…

ISPARTA 19.02.2021 09:32:00 0
Isparta’da Tüm Camilerde; 
Regaib 
Kandili 
Coşkusu…
Regaip Kandili, tüm yurtta olduğu gibi Isparta’da da coşkuyla idrak edildi. Isparta’da Ulu Camiinde yatsı namazı öncesi ve sonrası Kandil programı düzenlendi.
 
İSLAM DÜNYASI ÜÇ AYLARLA
BİRLİKTE MANEVİ ATMOSFERE GİRDİ
İslam Dünyası halk arasında ‘Üç Aylar’ olarak bilinen Recep, Şaban ve Ramazan’dan oluşan Mübarek Zaman sürecine girdi. Bu manevi atmosfer diğer bir deyişle Üç Aylar’ın ilk ayı olan Recep ayının 1. Günü 13 Şubat 2021 Cumartesi günü başladı.
MANEVİ ATMOSFERİN
İLK KANDİL GECESİ
Bu doğrultuda; Üç ay sürecek olan manevi atmosferin ilk Kandil Gecesi olan Mübarek Regaib Kandili den 18 Şubat Perşembe gününü 19 Şubat Cuma gününe başlayan gece yani dün gece tüm yurtta olduğu gibi Isparta’da da huşu içinde idrak edildi.
REGAİP KANDİLİ HUŞU
İÇİNDE KUTLANDI
Bu doğrultuda; Isparta’nın Tarihi Camilerinden olan Ulu Camiinde gerçekleştirilen Regaip Kandili Özel Programı'na, İl Müftüsü Bayram Şahin, Müftü Yardımcıları, Müftülük Şube Müdürleri ve personelin yanı sıra vatandaşlar katıldı. Ayrıca; Isparta Müftülüğü tarafından ilimizin tüm camilerinde Regaip Gecesi münasebetiyle Kur'an-ı Kerim ziyafeti ve Mevlid-i Şerif programları düzenlendi.
MÜFTÜ ŞAHİN; “RECEP AYI İLE MÜSLÜMANLAR OLARAK YOĞUN BİR RAHMET İKLİMİNE GİRMİŞ BULUNUYORUZ”
Üç ayların birinci kandili olan Regaip Kandili münasebetiyle Ulu Camii'nde gerçekleştirilen Regaip Kandili özel programı akşam namazından sonra İl Müftüsü Bayram Şahin'in Regaip Kandili vaazı ile başladı. İl Müftüsü Şahin vaazında şunları söyledi: “Recep ayı ile Müslümanlar olarak yoğun bir rahmet iklimine girmiş bulunuyoruz. Yüce Allah Recep ve Şâban aylarını bizlere mübarek kılsın ve sağlıkla Ramazan ayına ve bayrama eriştirsin. Bu rahmet günlerinin gündüz ve gecelerini kulluk bilinciyle geçirmeli, kulluğa rağbetimizi artmalı, ibadetlerimizi daha bilinçli yaparak, varsa hatamız, kusurumuz, günahımız onların muhasebesini yapmalı ve tövbe etmeliyiz. Recep, Şaban ve Ramazan ayları kandiller geçidi olup, bu gece Recep ayının ilk kandilidir. ‘Regaib’ kelimesi “rağbet edilen” anlamına gelmekte ve rağbetimiz de Rabbimize olması gerekmektedir.”
MEVLİD – İ ŞERİF VE İLAHİLER
OKUNDU, SALAVAT GETİRİLDİ
Program, Isparta Müftülüğü din görevlileri tarafından okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif, ilahiler, tekbir ve salavatlarla devam etti. İl Müftüsü Şahin, yatsı namazından önce yaptığı duada başta şehitlerimiz olmak üzere salgın sürecinde büyük bir özveriyle çalışan tüm kamu ve sivil toplum çalışanları için yüce Allah’tan manevi destek istedi.
MASKE – MESAFE – TEMİZLİK’E DİKKAT EDİLDİ
Cemaatin yoğun katılımıyla icra edilen programda vatandaşlar, okunan Mevlid-i Şerif ve ilahilerle kandilin manevi atmosferini yaşadı. Başta temizlik, maske ve mesafe kuralları olmak üzere salgın tedbirlerine titizlikle riayet edilerek gerçekleştirilen program sokağa çıkma kısıtlaması başlamadan sona erdi.

Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °