Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Isparta’da Mevlit Kandili kutlandı: Camiler Dolup Taştı

Isparta’da Mevlit Kandili kutlandı: Camiler Dolup Taştı

ISPARTA 9.11.2019 19:21:00 0
Isparta’da Mevlit Kandili kutlandı: 
Camiler 
Dolup 
Taştı
Isparta’da vatandaşlar, Mevlit Kandili dolayısıyla kentteki camileri doldurdu.
 
İl Müftülüğü tarafından kandil dolayısıyla başta Ulu Cami olmak üzere şehirdeki birçok camide çeşitli programlar düzenlendi. Ulu Camisi'nde akşam namazının ardından başlayan kandil programı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.
ULU CAMİİNDE KANDİL
PROGRAMI İCRA EDİLDİ
Cemaatin yoğun katılımıyla icra edilen programda vatandaşlar, okunan Mevlit-i Şerif ve ilahilerle kandilin manevi atmosferini yaşadı. Yatsı namazının ardından İl Müftülüğü ilahi korosunun okuduğu çeşitli ilahilerle devam eden programda okunan Kur'an-ı Kerim hatimlerinin duası yapıldı.
MEVLİD – İ NEBİ HAFTASI 8 – 15 KASIM
TARİHLERİ ARASINDA KUTLANACAK
İl Müftüsü programda yaptığı konuşmada, Mevlid Kandili'nin insanlığa adaleti, hakikati, merhameti öğreten, hukuku, hikmeti, güzel ahlakı ve iyiliği gösteren son peygamber Hazreti Muhammed Mustafa'nın dünyayı teşrif ettiği gece olduğunu belirtti. Bu yıl 8-15 Kasım tarihleri arasında idrak edilecek Mevlit-i Nebi Haftası'nın temasının "Peygamberimiz ve Aile" olarak belirlendiğini hatırlatan Müftü; “Allah Resulü'nün gelişiyle bireysel, toplumsal ve evrensel düzeyde, zihin, düşünce ve ahlak planında tarihin en büyük dirilişi ve inkılabı yaşanmıştır. Cenab-ı Hakk'ın en güzel nimetlerinden biri olan aile, Hazreti Peygamberin rahmeti ile sevgi, saygı, şefkat ve muhabbete erişen bir kuruma dönüşmüştür." dedi.
Ailenin toplumun en önemli yapı taşı olduğuna işaret Müftü, sadakatsizlik, vefasızlık, tahammülsüzlük, bilinçsizlik ve şiddet gibi sebeplerle ailelerin ciddi anlamda zarar gördüğünü, dolayısıyla ailenin korunması ve sağlıklı bir şekilde geleceğe taşınmasının herkesin sorumluluğu olduğunu kaydetti.
TGRT’DEN NAKLEN YAYINLANDI
Öte yandan, dün akşam idrak ettiğimiz Mübarek Mevlid Kandili için İl Müftülüğü tarafından merkez Ulu Camiindeki Kandil Programı TGRT Televizyonu tarafından naklen yayınlandı.
 
 

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °