Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

“Isparta’da madde bağımlılığı hat safhada”

El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın, Isparta’da madde bağımlılığının hat safhada olduğunu ileri sürerek, metruk binaların bu konuda mekan olarak seçildiğini belirtti.

ISPARTA 12.01.2017 05:22:00 0
“Isparta’da madde bağımlılığı hat safhada”
El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın, K32’de katıldığı Gülkent’te Bugün Programı’nda madde bağımlılığı konusunda değindi. Madde bağımlılığının genç yaşlardan çocuklu yaşlara kadar indiğini belirten Aydın, evli çiftlerde de bu durumun bir sorun olduğunu söyledi.
BAŞTAN BU İŞİN ÖNLENMESİ GEREKİYOR
Isparta’da madde bağımlılığının hat safhada olduğunu ifade eden Aydın, “Bizim dernek binamız Damgacı Sokak’ta. O sokakta yaşananlar bizlere çok hayat dersleri verdi. Şunu gördük ki; anne ve babalar çocuklarıyla Isparta’da az ilgileniyorlar. Her gün artan bir ivme ile uyuşturucu bağımlılığı söz konusu. Geçenlerde bir evli bayan geldi. Gençler ve çocuklarda yoğun ama evli çiftlerde de ilk kez yaşadım. Eşi, tarafından uyuşturucuya alıştırılmış bir bayanla tanıştık. Bundan kurtuluş çok zor. Bir kez ona bulaşanın ondan uzaklaşması, tedavisi zor oluyor. Biz konunun çok içindeyiz. Güzel bir derneğimiz var. arkadaşlarımız bu konuda çalışıyor. Ama baştan bu işin önlenmesi gerekiyor” dedi.
METRUK BİNALARDA BU İŞE BAŞLIYORLAR
Isparta’daki metruk binaların büyük felaketlere yol açtığının altını çizen Canan Aydın, şunları söyledi: “Bunun kesinlikle ele alınması gereken bir konu olduğunu düşünüyorum. Bu çocuklar buralarda bu işe başlıyor. Metruk bina kaç tane vardır? Bizim gücümüzün yeteceği ölçüde buraları düzeltme şansımız vardır diye düşünüyorum. Daha sonra başka ortamlara gidiyorlar ve artık kurtuluşları olmuyor. Benim bir anne ve babaanne olarak bu konuya için acıyor. Biz bir STK olarak olayın içindeyiz. Uyuşturucu bağımlısı çok sayıda insan geliyor. Yönlendirme açısından bize başvuran insan sayısı çok fazla. Bu sanki basında çok vurgulanmıyor gibi geliyor bana.”

Anahtar Kelimeler:
Salı 22.2 ° / 11 °
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °