Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Isparta’da Kafe ve Restoranlar; Açılıyor

Isparta’da Kafe ve Restoranlar; Açılıyor

ISPARTA 1.03.2021 22:44:00 0
Isparta’da Kafe ve Restoranlar;  
Açılıyor
Aylardır beklenen haber nihayet geldi. Covid-19 Koronavirüs tedbirleri kapsamında ülke genelinde uygulanan sokağa çıkmak yasağı, kafe ve restaurantların kapalı olması, okulların kapalı olması, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların kısıtlamaları gibi birçok konuda gelişme yaşandı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bugün gerçekleşen bakanlar kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası basın mensuplarının karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokağa çıkma sınırlamasının her gün 21.00 ile sabah 05.00 arasında devam edeceğini belirtti.
OKULLAR AÇILIYOR
Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda 8. ve 12. sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır. Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer aşamalarda da eğitim öğretime başlanacaktır. Yüksek ve çok riskli illerimizde ise genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacaktır.
KAFE RESTAURANT LOKANTA AÇILIYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Restoran, kafeterya, lokanta, tatlıcı, pastacı, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler çok yüksek riskli iller dışında Türkiye genelinde faaliyetlerini sabah 07.00 ile akşam 19.00 arasında yüzde 50 kapasite ile sürdürebileceklerdir. Halı saha, yüzme havuzu ve benzeri tesisler düşük ve orta riskli illerimizde sabah 09.00 ile akşam 19.00 arasında faaliyet gösterebileceklerdir.
DÜĞÜNLER 1 SAAT SÜRECEK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye’de normale döndürülecek, ihtiyaç halinde valilikler farklı düzenleme yapabilecek. Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşlarımızla ilgili düzenleme, düşük ve orta riskli illerimizde kaldırılırken, yüksek ve çok yüksek riskli sınıftaki illerde ise sokağa çıkma süresi artırılacaktır. Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişiyi, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve bir saati aşmamak kaydıyla yapılabilecektir. STK’lar, meslek odaları, kooperatifler ve benzeri kuruluşların genel kurulları düşük, orta ve yüksek riskli illerde katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılabilecektir” diye konuştu.
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °