Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Isparta’da İmar Barışı için 50 Milyon TL ödeme yapıldı

Isparta’da İmar Barışı için 50 Milyon TL ödeme yapıldı

ISPARTA 11.12.2018 08:20:00 0
Isparta’da İmar Barışı için 50 Milyon TL ödeme yapıldı
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Borca, İmar Barışı kapsamında 7 Aralık’a kadar Isparta’da 29 bin 369 yapı kayıt belgesi başvurusu olduğunu ifade ederek, “Bu başvurulardan ödemesi yapılan 17 bin 200 başvuru için yapı kayıt belgesi oluşturularak 50 Milyon 250 Bin 650 Lira 47 kuruş ödeme gerçekleştirilmiştir” dedi.
 
İmar Barışı başvuru süresi 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzatılmıştı. Başvurular devam ederken, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Borca, son verileri paylaştı. Borca’nın açıklaması şöyle; “Başvuruların başladığı 8 Haziran'dan 07 Aralık'a kadar İlimizde 29 bin 369 Yapı Kayıt Belgesi başvurusunda bulunulmuş, bu başvurulardan ödemesi yapılan 17 bin 200 başvuru için  yapı kayıt belgesi oluşturularak 50 Milyon 250 Bin 650 Lira 47 kuruş ödeme gerçekleştirilmiştir.
GÜVENLLEME YAPILABİLİYOR
            Yapı Kayıt Belgesi almak için başvuruda bulunarak, hatalı veya eksik beyanda bulunduğu halde, Yapı Kayıt Belgesi için ödeme yapmış ve bu hatalı veya eksik beyanla Yapı Kayıt Belgesini almış olan vatandaşlarımız, e-devlet platformu üzerinden “Güncelle” komutu yardımıyla gerekli düzeltmeleri yapabilmektedirler. Değişikliğe onay verildiğinde, daha önce alınmış olan Yapı Kayıt Belgesi iptal edilecek, güncellenen başvuru için yeni bir belge üretilecektir. Beyan edilecek yeni bilgiler; ada/parsel değişikliği, adres değişikliği, bağımsız bölüm sayısı değişikliği ile sınırlı, dolayısıyla, daha önce yapılmış olan ödeme tutarını değiştirmeyen nitelikte ise işleme onay verdikten hemen sonra, güncel Yapı Kayıt Belgesi indirilebilir.
Beyan edilecek yeni bilgiler, ek ödeme yapılmasını gerektiriyor ise bu ödeme yapıldıktan ve doğrulanmış cep telefonu numarasına gelen kısa mesajdan sonra, güncel Yapı Kayıt Belgesi indirilebilir.
FAZLA ÖDEME İÇİN BAŞVURU YAPILMALI
Yapı Kayıt Belgesi müracaatında hatalı beyanda bulunulması sebebiyle Yapı Kayıt Belgesi bedeli fazla veya birden fazla ödenmiş ise, fazla ödenen kısmın iadesi için başvuru sahibi veya kanuni temsilcisi tarafından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bir dilekçe ile başvurulması gerekmektedir.
ŞU HUSUSLARA DİKKAT EDİLMELİ
İlimizde İmar Barışı başvurularında yapılan başlıca yanlışlıklar ve dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekildedir;
- Yapı kullanma izin belgesi (iskan belgesi) bulunmayan yapılarda başvurunun yapının tamamı için yapılması gerekmektedir.
- Yapı kullanma izin belgesi bulunan yapılarda ise iskansız her bağımsız bölüm için ayrı ayrı başvuru yapılmalıdır.
- Tapuda hissesi olmayıp, noter satışı veya sözlü satışı yapılan bağımsız birimlerde ikamet edenlerin kendi adına başvuru yapmaları durumunda Yapı Kayıt Belgesi geçersiz olacaktır. Bu gibi yerlerde başvuru tapuda hisse sahibi bir malik veya vekili tarafından yapılmalıdır.
- Binaların kat adedi hesap edilirken bodrum, çatı katlarda hesaba katılmalıdır.
- Vatandaşlarımız tarafından iskansız olduğu halde elektrik ve suyu olduğu gerekçesi ile yapı kayıt belgesi başvurusu yapılmadığı gözlemlenmiş olup yapı kullanma izin belgesi (iskan belgesi) olmayan yapının tamamı veya bağımsız bölümler için ayrı ayrı yapı kayıt belgesi düzenlenerek yapının imar sorunu çözülmelidir.
- İmar Barışı 31.12.2017 den sonra yapılan yapıları kesinlikle kapsamamaktadır.
Vatandaşlarımız İmar Barışı ile ilgili ayrıntılı bilgiyi Müdürlüğümüzde oluşturulan İmar Barışı Bilgilendirme Ofislerinden, ALO 181 çağrı merkezinden,  https://imarbarisi.csb.gov.tr/ ve https://isparta.csb.gov.tr/  internet adreslerinden alabilirler.”

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °