Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Isparta’da gözler Hıfzıssıhha Kurulunda; ESNEME KARARI GELECEK Mİ?

Isparta’da gözler Hıfzıssıhha Kurulunda; ESNEME KARARI GELECEK Mİ?

ISPARTA 21.02.2021 20:52:00 0
Isparta’da gözler Hıfzıssıhha Kurulunda; 
ESNEME 
KARARI 
GELECEK Mİ?
Isparta’da Koronavirüsle mücadelede başarıyla sürerken gözler 1 Mart'a çevrildi. Sağlık Bakanlığı tarafından il bazlı değerlendirme dönemine geçilmesiyle birlikte vaka sayısının 100 binde 33,88 olan Isparta'da İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun alacağı kararlar merak konusu. Isparta'da restoran sahipleri yeniden faaliyete geçmeyi, okullar ise açılmayı istiyor.
 
ISPARTA, YERİNDE KARAR
HARİTASINDAKİ 13 İL ARASINDA YER ALIYOR
Yerinde karar dönemi haritası yayımlandı. Yayımlanan harita ile beraber hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile kısıtlamaların kaldırılması beklenen illerde de belirlenmiş oldu. Sokağa Çıkma Yasağı ve Kısıtlamaların Kaldırılması Beklenen 13 şehir belli oldu. Koronavirüs salgını le mücadele etmeye devam eden Türkiye’de yerinde karar dönem hartası yayımlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklama ile illere ve ilçelere göre belirlenen vaka sayılarına göre yen bir döneme geçiş yapılacağı, bölgesel tedbirler alınacağı duyurulmuştu.
GÖZLER ISPARTA VALİLİĞİ
İL HIFZISIHHA KURULUNDA
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs ile mücadele kapsamında yerinde karar verilmesi için İl Umumi Hıfzıssıhha Kurullarına yetki verdi. Bu kararla Valilikler kendi illerinde korona kararları alarak yerinde karar verecek. Yerinde karar kapsamında ilk karar Bartın'dan geldi. Bartın Valiliği, 1 Mart itibariyle il genelinde tüm eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime geçilmesini kararlaştırdı. 100 binde 44 kişi ortalaması bulunan Bartın'ın ardından gözler korona ortalaması 100 binde 33,88 olan Isparta’ya çevrildi.
KARAR BEKLENİYOR
Vaka sayısının azaldığı Isparta’da gözler İl Hıfzıssıhha Kuruluna çevrildi. Kurulun, Sağlık Bakanlığının kararı sonrası bu hafta içinde Vali Ömer Seymenoğlu başkanlığında olağanüstü toplantı yapması bekleniyor.
ESNEME OLACAK MI?
Koronavirüsle mücadele kapsamında Kasım ayı ortasından bu yana hafta sonu kesintisiz (Cuma saat 21'den Pazartesi saat 5'e kadar) hafta içi ise saat 21.00-05.00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Bunun dışında kıraathaneler ve halı sahalar ile düğün salonları kapalı olurken restoranlar ise sadece gel al ve paket servis olarak hizmet verebiliyor. Yüz yüze eğitimin ise son açıklamayla birlikte 8 ve 12.sınıflar dışında hala uzaktan olarak devam ediyor. Yerinde karar verme süreciyle vaka sayısının az olduğu illerde yasaklarda esneme yapılması hedefleniyor. Isparta’da ise köy okullarının ardından ilçelerden başlamak üzere yüz yüze eğitimin başlaması bekleniyor.
RESTORAN VE KAFELER
AÇILMAK İSTİYOR
Kasım ayı ortasından bu yana misafir ağırlayamayan kafe ve restoranlar yerinde karar uygulamasıyla birlikte açılmayı bekliyor. Isparta’da çok sayıda esnaf İl Hıfzıssıhha Kurulunun 1 Mart itibariyle açılma yönünde karar vermesini bekliyor. Özel okullar da tüm sınıflarda yüz yüze eğitime geçilmesi için karar beklediği biliniyor.
 

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °