Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Isparta’da 65 yaş üstü yeniden sokağa çıktı: İkinci defa Sokağa çıkmanı Mutluluğunu Yaşadılar

Isparta’da 65 yaş üstü yeniden sokağa çıktı: İkinci defa Sokağa çıkmanı Mutluluğunu Yaşadılar

ISPARTA 17.05.2020 15:47:00 0
Isparta’da 65 yaş üstü yeniden sokağa çıktı: 
İkinci defa 
Sokağa çıkmanı
Mutluluğunu
Yaşadılar
Isparta'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamında alınan önlemler nedeniyle kısıtlaması bulunan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan kişiler, getirilen istisnayla bugün sokağa çıkmanın mutluluğunu yaşadı.
 
MASKELERİNİ TAKTILAR,
SOKAĞA ÇIKTILAR…
Isparta genelinde saat 12.00 itibarıyla sokağa çıkan vatandaşların genel olarak sosyal mesafe kuralına uyup maske taktığı gözlendi.
PARK VE BAHÇELERE KOŞTULAR
65 yaş ve üstü vatandaşlar, kentin en işlek yerlerinden Kaymakkapı Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı olmak üzere park ve bahçeler gibi diğer dinlenme alanlarında yürüyüş ve spor yaparak vakit geçirdi. Yaklaşık 2 aylık sürenin ardından ikinci kez evlerinden çıkan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar, park ve bahçelere gitti. Burada bazı vatandaşlar sohbet ederken, kimileri de cami avlusunda ibadetlerini yerine getirdi. Namazını kılan vatandaşlar, daha sonra çevredeki banklara oturarak sohbet etti.
“SALGININ EN KISA ZAMANDA
SONA ERMESİNİ DİLİYORUZ”
Eşiyle Mahallesinin parkına gelen 70 yaşındaki Hasan Aydın ise yaptığı açıklamada, 2 aydır evde olduklarını, salgının en kısa zamanda sona ermesini dilediklerini söyledi. Aydın, güzel havanın tadını çıkarmak için eşi Fatma aydın ile dolaşmaya çıktığını belirterek, "2 aydır evde hapis durumdayız. Benim için kaçırılmış bir mevsim oldu. Ben Şubat ayında doğaya çıkmaya başlarım. Şubattan başlayıp bugünlere kadar Isparta doğasının en güzel zamanıdır. O yüzden ben bu zamana kaçırılmış bir mevsim gözüyle bakıyorum şu anda. Hem keyifli vakit geçirmek hem fotoğraf çekmek için doğaya çıkmayı çok severim. Bugünlerde evde zaman zor geçiyor. Bol bol kitap okumaya çalışıyorum” dedi.
 

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °