Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Isparta’da 26 bin işsiz işyerlerine yönlendirilecek

Isparta’da 26 bin işsiz işyerlerine yönlendirilecek

ISPARTA 15.03.2019 11:10:00 0
Isparta’da 26 bin işsiz işyerlerine yönlendirilecek
İŞKUR İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz, İstihdam Seferberliği kapsamında Isparta’da 7 bin ek işe yerleştirme, 2 bin kişinin işbaşı eğitim ve 500 kişinin istihdam garantili programlardan yararlandırılması yönünde hedefleri olduğunu bildirdi. Öksüz, “26 bin işsizle birebir görüşülüp, değerlendirme yapılarak, işyerlerine yönlendirilecek” dedi.
 
İstihdam Seferberliği 2019’un Isparta tanıtım programında konuşan İŞKUR İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz, genel müdürlük tarafından kendilerine bazı hedefler konulduğunu vurguladı.
7 BİN EK İŞE YERLEŞTİRME HEDEFİMİZ VAR
Öksüz,”İstihdam Seferberliği ile ülkemizde 2,5 milyon ilave istihdam hedeflenmektedir. Bu kapsamda genel müdürlüğümüz her İle ayrı hedefler belirledi. İl Müdürlüğümüzden istenen 7 bin ek işe yerleştirme hedefimiz var. 2 bin kişinin işbaşı eğitim programlarından yararlandırılması hedefimiz var. 500 kişinin istihdam garantili programlardan yararlandırılması hedefimiz bulunmaktadır” dedi.
4 BİN İŞYERİNİ ZİYARET EDECEĞİZ
Isparta’da 4 bin işyerini ziyaret edeceklerini dile getiren Öksüz, “Birebir işyerlerine dokunulacak. Burada hizmetlerimiz, istihdam teşviklerimiz, sosyal güvenlik sistemlerinin getirdiği teşvikler, sosyal politikalar il müdürlüğümüzün dezavantajlı gruplarla ilgili çalışmalar sahada işverenlerimize birebir danışmanlarımız tarafından anlatılacak. 26 bin işsizle birebir görüşülüp, değerlendirme yapılarak, işyerlerine yönlendirilecek. Haftalık ve aylık olarak bunlar planlanmış durumda. İstihdam Seferberliği kapsamında iş dünyasına çok ihtiyacımız var. Onlardan İŞKUR olarak beklentimiz var. ITSO, Ticaret Borsası, muhasebeciler odasıyla işbirliği içinde olacağız. Herkesin elini taşın altına koyacağı bir dönem. Muhasebeciler Odası’ndan özellikle bir istirhamımız var; işe almadan önce kendi danışmalarına mutlaka bildirsinler. O şekilde istatistiklerimize girsin. İŞKUR’dan alınmayan elemanlara teşvik uygulanmıyor. Bütün personel alımlarının teşvikten yararlanmaları için İŞKUR’dan geçmeleri gerekiyor. Burası Isparta Burada İş Var” şeklinde konuştu.

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °