Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Isparta’da 12 bin avcı böcek üretildi

Isparta’da 12 bin avcı böcek üretildi

ISPARTA 8.06.2017 08:06:00 0
Isparta’da 12 bin avcı böcek üretildi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma neticesinde Isparta’da 12 bin adet avcı böcek üretildi. Üretilen 12 bin adet “Calasoma Sycophanta Lin” türündeki yırtıcı böceğin 10 bin adeti, Isparta Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında tabiata salınacak. 2 bin adet böcek ise mücadele için hazır olarak bekletilecek.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ülke genelinde orman zararlılarına karşı yürüttüğü mücadele çalışmalarına devam ediyor.

Ormanlara zarar veren böceklere karşı hem biyolojik hem de mekanik mücadele eden Bakanlık, Isparta ormanlarını çam kese böceğine karşı korumak için faaliyetlerini sürdürüyor. Bakanlığa bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yürütülen çalışma neticesinde Isparta’da 12 bin adet avcı böcek üretildi. Üretilen 12 bin adet “Calasoma Sycophanta Lin” türündeki yırtıcı böceğin 10 bin adeti, Isparta Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında tabiata salınacak. 2 bin adet böcek ise mücadele için hazır olarak bekletilecek.

Tabiata Dost Biyolojik Mücadele Metodu Tercih Ediliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu orman zararlarına karşı kimyasal mücadele yöntemlerini tercih etmediklerini bunun yerine biyolojik ve mekanik metotları uyguladıklarını kaydetti. Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu şöyle konuştu:

“Mekanik ve biyoteknik mücadelesi çok mümkün olmayan bu zararlı ile kimyasal mücadele metotları ile baş etmek kısmen mümkün görünse de biz tabiata dost biyolojik mücadele stratejisi gereği bu metotları tercih etmiyoruz.  Bunun yerine biyolojik ve mekanik metotları tercih ediyoruz. Bir zararlıyı yok etmeye çalışırken kimyasal kullanarak tabiattaki başka canlılara zarar vermek istemiyoruz. Bundan sonra da bu usulleri kullanmaya devam edeceğiz”


Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °