Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut; Öyle Bir Şey Yok

Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut; Öyle Bir Şey Yok

ISPARTA 13.08.2020 14:26:00 0
Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut; 
Öyle Bir 
Şey Yok
Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut Sosyal medya üzerinden yapılan Isparta E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu olarak bulunan PKK Terör Örgütü üyesi bir hükümlünün açlık grevine başladığı, hükümlüyü işkence ediliyor paylaşımlarına yönelik açıklama yaptı.
 
Başsavcı açıklamasında şu görüşlere yer verdi “ Sosyal medya üzerinden yapılan bazı haberlerde Isparta E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda barınmakta olan PKK Terör Örgütü üyesi bir hükümlünün işkenceye maruz kaldığı, bu nedenle hükümlünün açlık grevine başladığı, hükümlünün avukatı ile görüştürülmediği, işkence ve görüş yasağı nedeniyle Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu yönünde paylaşımlara yer verilmiştir.
Konu ile ilgili olarak yapılan araştırmada;
-Halen Isparta E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda 229 FETÖ/PDY ve 4 PKK Terör Örgütü üyesi hükümlü ve tutuklu bulunduğu, disiplinsiz tutum ve davranışlar sergileyen hükümlü hakkında disiplin soruşturması yürütüldüğü, yürütülen bu disiplin soruşturması nedeniyle hükümlünün 3 gün açlık grevi yaptığı, şu an için sağlık durumunun iyi olduğu,
-İşkence ve kötü muamele iddiaları ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımıza yapılan bir şikayet olmadığı gibi yürütülen bir soruşturma kaydına da rastlanmadığı, disiplin soruşturması sırasında hükümlünün temin edilen hekim raporunda herhangi bir darp-cebir izine rastlanmadığı,
-Hükümlü ziyaret kayıtları incelendiğinde; hükümlüler ile avukatlarının 07/08/2020 ve 11/08/2020 tarihlerinde toplam 6 kez görüşme yaptıkları, yapılan bütün işlemlerin güvenlik kameraları ile kayıt altına alındığı, hükümlüler ile avukatların görüşme yasağının söz konusu olmadığı anlaşılmaktadır.
Kamuoyunda "çamur at izi kalsın" mantığı ile yapılan haberlerin ve kötü niyetli paylaşımların maksadı herkesin malumudur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir, yasaları gereği ceza infaz kurumlarındaki bütün hükümlüleri kendisine bir emanet gibi görmekte devletimizin kurumları ve idarecileri de bu sorumluluk şuuru içerisinde hareket etmektedir.
Ceza infaz kurumlarında barınmakta olan hükümlülerin kişisel haklarına ve beden bütünlüklerine yönelik herhangi bir saldırı kabul edilemez. Terör örgütü üyesi olsa dahi her türlü işkence ve kötü muamele ile hukuk devleti ilkeleri ışığında mücadele edilmektedir, bu tavır büyük devlet olmanın gereğidir. Ancak hükümlüler ıslah olmaları için barındırıldıkları infaz kurumlarında yasaların belirlediği kurallar çerçevesinde hareket etmek zorundadır. Aksine tutum ve davranışlar sergilenmesine veya ceza infaz kurumlarının terör örgütlerinin eğitim ve eylem sahası haline dönüştürülmesine asla izin verilmeyecektir.
Kurumları lekeleyici bu tür maksatlı haber ve paylaşımlara itibar edilmemesi rica olunur.” Dedi

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °