Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Isparta – Burdur Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nermin Karahan; Hekimlerimiz Zor Şartlar Altında Özlük Haklarıyla Mücadele Ediyor

Isparta – Burdur Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nermin Karahan; Hekimlerimiz Zor Şartlar Altında Özlük Haklarıyla Mücadele Ediyor

ISPARTA 17.03.2021 17:44:00 0
Isparta – Burdur Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nermin Karahan; 
Hekimlerimiz Zor Şartlar 
Altında Özlük Haklarıyla 
Mücadele Ediyor
Isparta – Burdur Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nermin Karahan, pandemi ile mücadele eden hekimlerin bu şartlar altında halen daha özlük hakları mücadelesi verdiğini belirterek; “Bütün bu engelleri en kısa zamanda aşacağımızdan eminim” dedi.
 
Isparta – Burdur Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nermin Karahan, 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle yayınladığı mesajında hekimlerin sorunlarına değindi.
 
Başkan Karahan mesajında; “14 Mart Türk hekimleri ve sağlık çalışanları için en önemli günlerden birisidir. Biz bu günü bayram olarak kutluyoruz. İlk kutlama, 1919 yılının 14 Mart'ında işgal altındaki İstanbul'da gerçekleşmiştir. O gün, Tıbbiye 3. sınıf öğrencisi Hikmet Boran'ın önderliğinde, Tıp Okulu öğrencileri işgali protesto için toplanmış ve onlara devrin ünlü doktorları da destek vermişti. Böylece tıp bayramı, tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başlamıştır.
 
Çanakkale savaşında daha tıp öğrencisiyken yüzlercemiz can vermiştir. O yıl Tıp Fakültesi mezun vermemiştir. Bu gün de bütün dünyayı sarsan Covid 19 pandemisinde ülkemizin hekimleri canı pahasına çalışmaktadır. 11 Mart gününden bu güne kadar ülkemizde 2.8 milyonu bulan kişi hastalanmış ölüm sayısı resmi rakamlara göre 30 bine ulaşmıştır. Ülkemizde salgının başından itibaren 150 binden fazla sağlık çalışanı hastalanmış, 385’i vefat etmiştir. Hepsini bu gün saygı sevgi ve rahmetle anıyoruz. Ağır çalışma koşulları hekim ve sağlık çalışanlarında tükenmişlik yaratmıştır. Kasım ve Aralık aylarındaki epidemi pik yapmış ancak ölümü pahasına canla başla çalışan hekimlerimiz ve diğer tüm sağlık çalışanlarımızla bunun da üstesinden gelinmiştir. Pandemi ülkemizde ve dünyada eşitsizlikleri gözler önüne sermiş, en fazla yoksul, işçi ve dar gelirli kesim hastalanmış veya ölmüştür.
 
Son zamanlarda devletin kurumlarının büyük bir yıpranma süreci içinde olduğu güven kaybı yaşadığı ortamda Türkiye kamuoyunda Türk Tabipleri Birliği en çok güven duyulan kamu kurumlarının başında gelmektedir. Çünkü biz hekimler bilime ve halkımızın sağlığına her şeyden fazla önem vermekteyiz. Türk hekimlerinin yurtseverliğini ve sağlık hizmetini ayrımcılık yapmadan herkese ulaştırma çabalarını hiç kimse sorgulayamaz.
 
Isparta - Burdur illerimizde 1600 hekim ve diğer yardımcı sağlık çalışanları ile sağlık hizmeti vermeye devam edilmektedir. Isparta - Burdur Tabip odası olarak hem pandemi ortamında hem de tüm sağlık hizmetlerinde bilgi ve deneyimlerimizle katkıda bulunmak ve sorumluluklarımızı yerine getirmek için şeffaf bilgi paylaşımını talep etmekteyiz. Sağlık hizmetinde şeffaflığın engellenmesinden zarar gören halkımız olmaktadır.
 
Bu şartlar altında hekimlerimiz hala özlük hakları mücadelesi vermektedir. Bütün bu engelleri en kısa zamanda aşacağımızdan eminim.
Pandeminin yol açtığı sorunlar ancak bilim ve ortak akıl ile çözülebilir. Pandemi kontrolü bireysel veya siyasi sorumluluğa bırakılamaz. Sağlık çalışanlarına konulan Covid 19 tanısı meslek hastalığı olarak kabul edilmelidir. Isparta - Burdur Tabip Odası olarak hastalıklara neden olan bütün etkenlerle mücadele ederken dün olduğu gibi bu gün de hakikatin ve bilimin ışığında çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °