Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Isparta Birbirinden Ünlü Oyuncuları Ağırlayacak

Isparta Birbirinden Ünlü Oyuncuları Ağırlayacak

ISPARTA 20.09.2022 11:15:00 0
Isparta Birbirinden
Ünlü Oyuncuları 
Ağırlayacak
Isparta Belediyesi Kültür Merkezi’nde tanınmış tiyatrocuların oynadığı oyunlar sahnelenecek.
 
Uzun gecelerin başlamasına günler kala Isparta halkına kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenleyerek unutulmaz bir sezon yaşatmayı planlayan gazeteci 2 meslektaşımız birbirinden ünlü tiyatrocularla bağlantı sağlayarak organizasyon düzenledi.
Isparta Belediyesi Kültür Merkezi Gül Salonunda sahnelenecek oyunların bilet satışları elden ve online olarak yapılmaya başladı.
İlk olarak 2 Ekim Pazar akşamı Hakan Altıner, Aydan Şener, Burçin Bildik, Damla Cersisoğlu, Kahraman Sivri, Emre Büyükpınar, Işık Selin Günçe, Reyhan Aydınsel ve Sadi Özen’in oynadığı Moliere’in eseri ‘Kibarlık Budalası’ isimli oyun sergilenecek.
Bir dönem Isparta Belediyesi Basın biriminde beraber görev yapan Ömer Mazi ve Nurettin Arkan’ın birlikte organize ettikleri ‘Tiyatro Günleri’ bununla da kalmıyor. Kasım ayında bu kez dizilerden de tanıdığımız tecrübeli oyuncu Altan Erkekli Isparta’ya konuk olacak.
Konuyla ilgili açıklama yapan gazeteci Nurettin Arkan; “Isparta 25 yıllık bekleyişin ardından eski adıyla ITKM’nin bitmesi ile harikulade bir salona sahip oldu. 600 kişilik bu salonun değerlendirilmesi gerektiğini düşündük ve meslektaşımın 5 yıldır Afyon’da başarı ile yürüttüğü tiyatro organizasyonunu burada da yapmaya karar verdik.
2 Ekim Pazar akşamı Kibarlık Budalası ile başlayacak tiyatro etkinliğimiz 15 Ekim’de çocuklar için ‘Masi-Kahraman Yemini’ isimli oyunla devam edecek. 26 Kasım tarihinde de Altan Erkekli ve Veysel Diker’in ‘Ortadaki Oyun’ isimli komedisi sahnelenecek.
Tiyatro grupları ile görüşmelerimiz halen devam ediyor. Isparta’ya inanılmaz güzel oyunlar getirip halkımızı sanata doyuracağız. Oyunları izlemek isteyen tiyatroseverler ‘biletinial.com’ adresinden beğendikleri koltuğu online olarak yada afişlerde yer alan numaralardan bizlere ulaşarak temin edebilecekler. Oyunlarımız saat 20.00’de başlayacak. Çocuk oyunumuz ise gündüz sahnelenecek. Tüm Ispartalıları ve tiyatrosever üniversiteli gençlerimizi davet ediyoruz” diye konuştu.

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °