Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Isparta Belediyesi Sağlık Merkezi açıldı

Isparta Belediyesi Sağlık Merkezi açıldı

ISPARTA 1.03.2019 07:13:00 0
Isparta Belediyesi Sağlık Merkezi açıldı
Isparta Belediyesinin Sağlık Merkezi ile Aile ve Psikolojik Danışma Merkezi açıldı. Vatandaşlara birinci basamak sağlık hizmetini ücretsiz olarak verecek merkezin açılışında konuşan Başkan Günaydın, “Burası gerçek hizmet yuvası, gerçek sevgi ve dostluk yeridir. Sağlıklı yaşayalım, sağlıklı kalalım” dedi.
 
 
Isparta Belediyesi Sosyal Belediyecilik alanında yapmış olduğu çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek, Sağlık Merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Emre Mahallesi köprüsünde 800 metrekarelik alanda hizmet verecek olan merkezde 1.basamak sağlık hizmetleri verilecek. Ücretsiz doktor muayene, tetkik ve tahlillerin yanında sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara da ayrıca ilaç ve tıbbi malzeme yardımı yapılacak. Sağlık merkezinde 1’er doktor, psikolog, diyetisyen, 3 hemşire, 3 tıbbi sekreter, bir memur ve iki yardımcı personel ile hizmete başlayan Sağlık Merkezinin açılışı Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.  Açılışa Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı, MHP Afyon Milletvekili ve MYK üyesi Mehmet Taytak, MHP İl Başkanı Nail Bayram, Merkez İlçe Başkanı Gürsan Taştekin ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.
Programın açılışında konuşan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Aile ve Psikolojik Danışma Merkezinde psikolog vasıtasıyla aile terapisi, ergen terapisi, bireysel terapi, objektif testler ve danışmanlık hizmetleri verildiğini dile getirirken, cana kıyma olaylarıyla ilgili olarak da bugüne kadar ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerine değinirken, yakaladıkları vakalara anında müdahale ettiklerini ve bu vakalarda başarıya ulaştıklarına değindi. Günaydın, sosyal belediyecilik adına çalışmalarının devam ettiğini kaydederek, “Cana kıyma vakaları ile ilgili olarak 16 aydan buyana ciddi çalışmalar yapıyoruz. Isparta yaşanabilir şehir olmasına karşın cana kıyma vakaları yüksekti. 68 vakayı kendimiz tespit ettik ve bu vakalarda hiçbir cana kıyma olayı yaşanmadı” dedi.
Merkezde diyetisyenin de bulunduğunu dile getiren Günaydın, obezitenin son zamanlarda Isparta’da da yoğun olarak görülmeye başlandığını ve bunun için de önemli çalışmalar yapılacağını aktardı. Günaydın, “İnsanlarımızı sağlıklı yaşatmamız lazım diyerek bu işe koyulduk. Obeziteyle ciddi mücadele edeceğiz.  Biz halkımız için çalışıyoruz” dedi.
Yine verilen hizmetler arasında da evde bakım hizmeti sunduklarını dile getiren Günaydın, bu hizmetin belediye bünyesinde uzun süredir devam ettiğini kaydetti. Ücretsiz evde bakım ve hasta nakil hizmetlerinde yoğun taleple karşılaşıldığını belirten Günaydın, sağlık problemleri ile karşı karşıya kalmış ve zor durumda olan vatandaşların her türlü sağlık ve kişisel bakımlarının karşılandığını ayrıca ücretsiz olarak evden hastaneye, hastaneden eve nakillerinin sağlandığını kaydetti. Günaydın, “Bu hizmettir. Siyasi bir öge olsun, ondan puan toplayalım derdinde değiliz. Burası gerçek hizmet yuvası, gerçek sevgi ve dostluk yeridir. Sağlıklı yaşayalım, sağlıklı kalalım temennisinde bulunarak merkezimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.
Isparta Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı da, şehirde sağlık alanı ile birlikte yapılan her hizmette Belediye Başkanı Günaydın’ın verdiği katkılardan dolayı teşekkür etti. Kubalı, insanların en yüce haklarından birisinin de sağlık olduğuna değinerek, “Herkesin ücretsiz olarak erişim sağlaması gereken bir temel hak ve özgürlüktür. Devletin en temel görevi vatandaşına ücretsiz sağlık hizmetini en iyi kalitede vermektir. Bu asgari düzeyde uygar yaşamın temel şartıdır. Isparta Belediyemizin, devletimizin sağlık alanında verdiği hizmete vatandaşlarımıza sağlık hakkını ulaştırmada bu gösterdiği özveriye, fedakarlığa, emeğe saygı duyuyoruz. Vatandaşlarımızın, belediyemizin bu sağlık hizmetinden her alanda ücretsiz olarak yararlanmasını bilmek bizim için ayrıca onur ve mutluluk” şeklinde konuştu.
Başkan Günaydın’ın Allah rızası için çıkılan bir yolda samimiyetle, ihlasla sadece hizmetten bahseden, hizmet etmek isteyen bir belediye başkanı olduğunu söyleyen MHP Afyon Milletvekili ve MYK üyesi Mehmet Taytak da, “Başkanım siz hayırlı bir insansınız. Siz görev aldığınızdan bugüne Isparta’da yapılmadık, dokunmadık bir yer bırakmadınız ve yaşanabilir şehirler noktasında birinci oldunuz. Başkanım Isparta birinci ama sizde bir incisiniz. Partimiz olarak biz önce insan diyoruz. Çünkü insanı yaşat ki, devlet yaşasın demişiz. Bu bakımdan Yusuf Ziya Bey bu konuyu en iyi anlayan, işleyen ve üreten bir belediye başkanımızdır. Bu merkez günümüz için önemli, insanımız için derde çare bulmak için başlatılmış hizmettir” dedi.
Konuşmaların ardından protokol tarafından kesilen kurdeleyle merkez kapılarını vatandaşlara açtı.

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °