Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Isparta Belediyesi’nden; 16 bin Aileye Gıda Yardımı

Isparta Belediyesi’nden; 16 bin Aileye Gıda Yardımı

ISPARTA 10.05.2020 10:26:00 0
Isparta Belediyesi’nden; 
16 bin Aileye
Gıda Yardımı
Isparta Belediyesi, koronavirüs sürecinde yardımlarını artırdı. TC numarası ile başvuran herhangi bir sosyal güvencesi olmayan her vatandaşa gıda paketi veriliyor. Belediye, koronavirüs sürecinde 16 bin adet gıda paketi hazırladı.
 
 Koronavirüs sürecinde yaşanan iş kaybı ve gelir kaybı birçok vatandaşın ekonomik yönden sıkıntı yaşamasına neden oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Valilik ve Kaymakamlıklar Sosyal ve Dayanışma Vakıfları ile belediyeler yardım seferberliği başlattı.
 
Isparta Belediyesi de Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü üzerinden yaptığı yardımlarını artırdı. Rutinin dışına çıkan Belediye, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan tüm vatandaşların talebini onaylayıp, gıda paketi yardımında bulundu. Koronavirüs sürecinde yardım başvurusu yapan vatandaşların malı ve mülküne bakılmadı, evlerine kadar gidilip tespit çalışması yapılmadı. Belediye Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü, sosyal güvencesi olmayan her vatandaşa TC ile başvurması durumunda gıda paketi verdi. Bu çalışma kapsamında Gökçay’da gıda paketi hazırlama ve depolama sistemi kuruldu. 16 bin adet gıda paketi, her gün belediye ekiplerince hak sahiplerine dağıtılıyor.
 
Isparta Belediyesi, üniversitenin tatil olmasından sonra koronavirüs nedeniyle kendi memleketlerine gidemeyen yabancı öğrencilere de yardım elini uzattı. Isparta’da kalmak zorunda kalan yabancı öğrencilere en azt 1 aylık ihtiyaçları için gıda paketi yardımında bulunuldu.
 
 

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °