Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Isparta Belediyesi koordinesinde; Yardımlar Deprem Bölgesine Yola çıktı

Isparta Belediyesi koordinesinde; Yardımlar Deprem Bölgesine Yola çıktı

ISPARTA 28.01.2020 06:43:00 0
 Isparta Belediyesi koordinesinde; 
Yardımlar 
Deprem 
Bölgesine 
Yola çıktı
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, belediye olarak başlattıkları kampanya çerçevesinde yardımsever vatandaşlardan toplanan giysi, battaniye, gıda, ısıtıcı gibi depremzedeler için elzem olan malzemelerin deprem bölgesine uğurlandığını bildirdi.
BAŞDEĞİRMEN, “YARDIMLARIMIZI İKİ
KAMYONLA DEPREM BÖLGESİNE UĞURLUYORUZ”
Bu konuda dün yardımların toplandığı Gökkubbe Fuar Merkezinde bir uğurlama töreni gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, AFAD Müdürü Ethem Kılıçarslan ve diğer yetkililerin hazır bulunduğu törende konuşan Başkan Başdeğirmen; “Bilindiği gibi geçtiğimiz Cuma akşamı merkez üssü Elazığ olan ve Malatya ili ile çevre illeri etkileyen 6,8 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Bu depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

90 YAŞINDAKİ VATANDAŞIMIZ
BATTANİYESİNİ GETİRDİ
Biz de Isparta Belediyesi olarak bir yardım kampanyası başlattık ve bu kampanyada bir kez daha birlik ve beraberliğimizi ortaya koyduk. 90 yaşındaki yaşlı bir vatandaşımızın battaniye getirip kimseden yardım kabul etmeyip toplama alanına kadar taşıdığını, 8 yaşındaki bir çocuğun zarfa 10 lira koyarak depremzedelere göndermek istediğini, başka parası olmadığı halde elinde sıkıştırdığı parayı göndermek istediğini, üniversiteli gençlerin topladıkları paralarla battaniye alıp kendilerine getirdiğini, çok sayıda kamyoncunun sevkiyata gönüllü olarak talip olduğu ile bir esnafın 1 günlük cirosunu yardım olarak gönderdiğini gördük. Bunlar bizi son derece mutlu etti.
“DUYGULANMAMAK ELDE DEĞİL”
Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de tüm vatandaşlarımızın depremzedeler için fedakarca seferber olmaları Türk milletinin ne kadar yardımsever ve yüce bir millet olduğunu ortaya koydu. Tabiki Bizler de Isparta Belediyesi olarak, duyarsız kalmadık, kalamazdık da. Hemen gerekli duyuruyu yaparak oradaki vatandaşlarımızın sıkıntılarına ortak olmak ve onların oradaki yaraları sarmak için hemen bir çalışma içerisine girdik. Yapmış olduğumuz duyurudan hemen sonra, o kadar çok çabuk insanlarımız buraya bir anda yardıma koştular ki, inanın duygulanmamak elde değil. Üniversiteli gençler, aralarında paraları toplamışlar, hep beraber onunla gitmişler battaniye almışlar ve onu getiriyorlar. Buradaki birlik beraberlik dayanışma başka hiçbir toplumda olan bir dayanışma değildir. Yani burada önemli olan oradaki acıyı hissetmek ve o acıyı hissettiği şekilde de onu tedavi etmek için mücadele vermek. Bu, çok önemliydi. Biz, burada her zaman için kadirşinas olan vatandaşlarımızın, bu desteğini, böylesine zor günde birlik ve beraberliğini gördük. Bizim devletimiz gerçekten çok güçlü. Anında hemen komşu iller, oradaki ilin içerisindeki tüm ekiplerle mücadeleye hemen girişildi ve birçok vatandaşımız sağ bir şekilde o enkazların altından çıkartıldı. Anında müdahalelerle çok büyük önlemler alındı. Devletimiz her türlü ihtiyacı karşıladı.  Bizler de rahat olmamız, o manevi duygularımızı tedavi edebilmemiz ve bu destekleri vermek için mücadele ettik. İnsanlarımız o kadar çok duyarlı geldi ki, bizler bundan çok duygulandık.
“İLÇELERİMİZ DE
YARDIMA KOŞTU”
Şu anda 2 tane kamyonumuzu yükledik. İçerisinde, kuru gıda, ısıtıcı, battaniye ve hiç kullanılmamış giysiler var. Çocuklara bile oyuncak koymuşlar. Hiç açılmamış oyuncaklar var. Bunlar, çok güzel şeyler. Bunları kendilerine ulaştırıyoruz, inşallah yarın sabah bu araçlarımız Elazığ ve Malatya'da olacak. Yarın, tekrar bir tır, Eğirdir, Gelendost ve Senirkent'teki esnaflarımız ile çiftçilerimizin vermiş olduğu elmaların ilk tırını da yarın oraya ulaştırıyoruz. Burada, tabii ki Cumhurbaşkanımıza, bizim devlet büyüklerimize, orada anında bu hizmete koşan tüm birimlerimize, bizler de bir vatandaş olarak teşekkür ediyoruz. Biz de burada, AFAD ile beraber, işbirliği içerisinde, bu çalışmaları tamamladık. Buradaki tüm malzemeleri, Ispartalı vatandaşlarımız, esnaflarımız, üreticilerimiz bize getirdi. Hepsi de, burada gönülden verilen malzemeler. Onun için ben tüm vatandaşlarımıza buradan çok teşekkür etmek istiyorum. Her zaman için vatandaşlarımızın tüm sıkıntılarında yanındayız, her zaman için beraberiz, birlik beraberlik içerisindeyiz. Bu birlik beraberlik içerisinde olduğumuz sürece, hiçbir güç bizim ülkemize hedef koyamaz, ülkemizin sırtını hiçbir şekilde de yere getiremez. Tüm vatandaşlarımızdan Allah razı olsun” dedi.
KILIÇARSLAN; “ISPARTA
HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Ethem Kılıçarslan da törende yaptığı konuşmada; “Belediyemizin topladığı tüm malzemeleri AFAD koordinesiyle, şu anda yola çıkarıyoruz. Valimizin emir ve direktifleri doğrultusunda, biz de Cuma günü ilk saatte kriz merkezini topladık. Bütün personelimizle birlikte, Belediye Başkan Yardımcımızın başkanlığında kurulan tüm itfaiye, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz dahil, kriz merkezinde teyakkuz halinde bekledik. Bir yardım talebine karşılık, hemen intikal edelim diye bekledik. Valimize durumu arz ettik ve bizden insan gücü istenmedi. Ama UMKE ekibimiz, zaten olayın olduğu anda Sağlık Bakanımızın talimatlarıyla yola çıkmıştı. Biz de tüm AFAD ekipleri olarak teyakkuzda bekledik. İki gündür hafta sonu da dahil, Belediye Başkanımızın başlattığı bu güzel faaliyette, biz de onlara yardımcı olmaya çalıştık. Belediyemizin topladığı tüm malzemeleri AFAD koordinesiyle, şu anda yola çıkarıyoruz” açıklamasında bulundu.
 

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °