Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Isparta Basınının Yanındayız

Isparta Basınının Yanındayız

ISPARTA 21.04.2021 08:42:00 0
Isparta 
Basınının 
Yanındayız
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürü Esen Diler, IGC Başkanı Mustafa Baş’ı ziyaret etti. Diler, Isparta Basın çalışanlarına seminer düzenleyeceklerini ve basının sorunlarının çözümü noktasında da gereken çalışmayı yürüteceklerini söyledi.
 
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın, Türkiye'nin milli, tarihi, kültürel, bilimsel ve teknolojik zenginliklerinin dijital sunumlarla anlatılan 'Dijital TIR'ı, Isparta’da da ziyarete açıldı. Tır’ın açılışı dolayısıyla dün İlimize gelen İletişim  Başkanlığı Antalya Bölge Müdürü Esen Diler, geçtiğimiz günlerde yapılan kongre sonunda Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı görevine seçilen Mustafa Baş’ı ziyaret etti. Baş’ı Nokta Gazetesindeki ofisinde ziyaret eden Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürü Esen Diler’in ziyaretinde Kurum personelleri Andaç Duru ve Zübeyde Vatansever ile IGC  Genel Sekreteri Selçuk Öcal, Nokta Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Tayfun Yılmaz ve Cemiyet eski başkanlarından Duayen Gazeteci Nasuh Özkan’da hazır bulundu.
BAŞKANLIĞINIZ HAYIRLI
UĞURLU OLSUN…
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürü Esen Diler, ziyarette Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş’ı yeni görevinden dolayı tebrik ederek başarılar diledi. Bundan böyle Cemiyetle istişare halinde birlikte Isparta Basın çalışanlarına yönelik çalışma yapmayı arzu ettiklerini kaydeden Diler, İletişim Başkanlığının çalışmalarını içeren haberlerin Isparta Basınında daha fazla yer alma noktasında da Cemiyet Başkanı Mustafa Baş’dan destek istedi. Başkan Baş’da bu konuda gereken hassasiyeti göstereceklerinin sözünü verdi.
ISPARTA’DA 33 BASIN
KARTLI GAZETECİ VAR
Ziyarette Isparta Basınının genel durumu ile ilgili de görüşlerini dile getiren İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürü Esen Diler, resmi kayıtlara göre Isparta’da Cumhurbaşkanlığının verdiği basın kartına sahip 33 gazetecinin bulunduğunu ifade ederek, “Temennimiz bu sayının daha da artmasıdır. Bu işe emek veren tüm basın çalışanlarımızın bu kartı alması noktasında bizde gereken yardım ve desteği vermeye hazırız. Basın kartı bir indirim kartı değil, prestij kartıdır” dedi. Basın kartı çalışanlarının çeşitli haklara da sahip olduklarının altını çizen Diler, İletişim Başkanlığının ayrıca basın kartı sahiplerinin sahip oldukları hakların genişletilmesi noktasında da çalışmalar yürüttüğünü ifade etti.
BASIN ÇALIŞANLARINA
YÖNELİK SEMİNERLER
DÜZENLEYECEĞİZ….
Isparta’daki basın çalışanlarına yönelik Basın Kanunu ve basın mensuplarının yıpranma hakkı konularında bilgilendirilmesi noktasında önümüzdeki günlerde seminer düzenlemek istediklerini de kaydeden İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürü Esen Diler, “Basın çalışanlarını özellikle basın kanunu konularında aydınlatmak istiyoruz. Bu konuda Başkanlığımızla görüşüp seminer programını belirlemek istiyoruz. Ayrıca SGK Müdürlüğünden uygun görülen personelleri de seminerlerimize davet edip özellikle basın çalışanlarının yıpranma hakkı konusunda yasal hakları konusunda bilgilendirmek istiyoruz. Çünkü maalesef basın mensuplarımızın yıpranma yani erken emeklilik hakları konusunda yanlış anlaşılan bazı hususlar var. Bu konuları da SGK yetkilileri ile bir araya gelerek çözmek istiyoruz” dedi.
BASIN KARTI
SAHİPLERİNE KAMU
OTOPARKLARI ÜCRETSİZ
Basın kartı sahiplerine Devletin tanımış olduğu haklar arasında araçlarını kamuya ait otoparklarda ücretsiz olarak bulundurma hakkının da yer aldığını ifade eden Diler, Isparta’da bunun uygulanmadığını öğrendiklerini ifade ederek Isparta Belediyesi ile istişare ederek basın kartı sahiplerinin Belediyeye ait otoparklardan ücretsiz yararlandırılması noktasında gerekeni yapacaklarını da ifade etti.
BİRLEŞME PROJESİNE
DİLER’DEN DESTEK…
Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş, ziyaret sırasında Isparta’da yayın hayatını sürdüren 13 Gazete bulunduğunu ve bu gazetelerin birleşme noktasında gazete sahiplerinin anlaştığını ve önümüzdeki günlerde Basın İlan Kurumu Genel Müdürü ile bu konuda görüşeceklerini ifade etti. İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürü Esen Diler’de, birleşme konusunu olumlu bulduğunu ifade ederek önemli olanın bu konuda kararlı olunmasının önemli olduğunu vurguladı.Diler, birleşme sonrası hiçbir gazetecinin mağdur olmayacak oluşunun da sevindirici olduğunu belirtti.
İNTERNET SİTELERİYLE
İLGİLİ YASAL BİR
DÜZENLEME YAPILACAK
Cumhurbaşkanlığı İletişim  Başkanlığı Antalya Bölge Müdürü Esen Diler, internet sitelerinin sayısının giderek artmakta olduğunu ve bu sitelerle ilgili henüz yasal bir düzenlemenin bulunmadığını hatırlatarak, “Ancak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığımız bu konuda yasal bir düzenleme yapılması konusunda çalışma yürütüyor” dedi.
Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş’da internet sitelerinin Isparta’da da bir hayli arttığına dikkat çekerek bu sitelerin yasal bir statüye kavuşturulmasının yararlı olacağını belirtti.
KONUKLARA BAŞ’DAN
ISPARTA’NIN GÜL
ÜRÜNLERİ HEDİYESİ
Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş, ziyaret sonunda İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürü Esen Diler ve diğer kurum çalışanlarına günün anısına Isparta gül ürünlerinden oluşan hediyeler takdim etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Baş, bundan böyle Antalya İletişim Başkanlığı Bölge Müdürlüğü ile sürekli iletişim halinde olacaklarını ifade etti. İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürü Esen Diler’de, IGC Başkanı Mustafa Baş’a teşekkür ederek Ramazan ayı sonrasında Isparta’ya gelerek tüm gazeteleri ziyaret edeceklerini ifade etti. Ziyaret hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.
 

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °