Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Sinan Aydın; Sertifikalarını Bizzat Teslim Etti

Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Sinan Aydın; Sertifikalarını Bizzat Teslim Etti

ISPARTA 16.09.2022 15:00:00 0
Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Sinan Aydın; 
Sertifikalarını 
Bizzat Teslim 
Etti
Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Sinan Aydın, geçtiğimiz hafta Birlik Binasında düzenlenen ‘İLK YARDIM’ kursuna katılan okul kantincilerine sertifikalarını bizzat okullarına giderek yerinde teslim etti. Başkan Aydın; “Kıymetli üyelerimin göstermiş oldukları ilgi ve alakaları için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
 
KANTİNCİLERE İLK YARDIM EĞİTİMİ
Bilindiği gibi, 2 Eylül tarihinde Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde Birlik Başkanı Ahmet Tural, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Sinan Aydın, Milli Eğitim ve Sağlık Müdürlüğünden yetkililerin de katılımıyla şehirdeki okul kantincilerine ilkyardım eğitim semineri verildi. Böylece, kantincilerin okullarda meydana gelebilecek kaza veya yaralanma durumlarında müdahalede bulunabilmesi amaçlandı.

BAŞKAN AYDIN; “MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI GENELGESİ ÇERÇEVESİNDE EĞİTİM KURSUMUZU YAPTIK”
Söz konusu eğitim kursunun ardından sertifika almaya hak kazanan okul kantini işletmecilerine sertifikalarını bizzat yerlerine giderek teslim eden Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Sinan Aydın, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimiz, Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası olarak biz, Sağlık İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, şehrimizdeki okullardaki kantin işletmecilerine yönelik ilk yardım eğitim semineri düzenlenmişti. Mili Eğitim Bakanlığı tarafından, ilgili yönetmelik ve genelgeler dahilinde kantincilerin ilkyardım eğitimini almasının zorunlu olması nedeniyle kantinlere yönelik yapılan denetimlerde kantincilerin ilkyardım belgesine sahip olmaması ağır kusur sayılmaktaydı.

“BU KURSLA KANTİN İŞLETMECİLERİMİZE İLK
YARDIM KONUSUNDA TEMEL EĞİTİM VERİLDİ”
Ancak ilk yardım, zorunluluktan öte zaten herkesin bilmesi gereken hayati bir uygulamadır. Bu doğrultuda biraz önce saymış olduğum kurum ve kuruluşların işbirliğiyle okul kantincilerimize 2 Eylül 2022 tarihinde Birlik binamızın toplantı salonunda kantinci işletmecilerimizin katıldığı ilk yardım eğitimi kursu gerçekleştirdik.

“DOĞRU YAPILAN İLK
YARDIM HAYAT KURTARIR”
Bilindiği gibi, geleceğimiz olan çocuklarımızın okullarda yaşayabileceği muhtemel kazalara karşı ilk yardım hayati önem taşıyor. Zaten ilk yardım eğitimi alan kantin işletmecilerimiz de bunun bilincinde. Zira, okulda çocuklarımız öğretmenlerinden sonra en fazla kantin işletmecisi arkadaşlarımızı görüyor ve onlarla birebir iletişim halinde oluyorlar. Dolayısıyla Okuldaki çocuklar bir anlamda onlara emanet. Bu eğitim kursunun ardından kantin işletmecilerimiz öğrencilerin başına gelebilecek olası kazalarda onlara ilk yardımı yapabilecekler. Doğru bilinen bir ilk yardımın hayat kurtardığını biliyoruz. İlk yardımı bilirsek, çocuklarımızı kurtarabiliriz

“SERTİFİKALARINI BİZZAT YERLERİNDE
TESLİM ETME İMKANI BULDUM”
Bu bağlamda; Kantinci üyelerimiz için düzenlemiş olduğumuz İLK YARDIM kursuna katılan katılımcılarımızın sertifikalarını bizzat okullarımıza kadar gidip Okul Müdürleriyle tanışma ve kendilerine teslim etme fırsatı buldum. Kıymetli üyelerimin göstermiş oldukları ilgi ve alakaları için hepsine ayrı ayrı Teşekkür ediyorum” dedi.  
BAŞKAN SİNAN
AYDIN’A TEŞEKKÜR
Okullardaki Kantin İşletmecileri de konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada; “Bizim ilk yardım konusunda eğitim almamızı sağlayan başta Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde Birlik Başkanımız sayın Ahmet Tural ve Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Sinan Aydın olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” dediler.
 

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °