Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Isparta bakkalına sahip çıkıyor

Isparta bakkalına sahip çıkıyor

ISPARTA 10.08.2018 07:20:00 0
Isparta bakkalına sahip çıkıyor
Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Ali Bapbacı, Isparta’da yaklaşık 100 kadar büyük AVM’lerin şubeleri bulunduğunu belirterek, 600 kadar da bakkal olduğunu söyledi. AVM’ler kadar bakkallara da ilginin yoğun olduğuna değinen Bapbacı, “AVM şubeleri açıldıkça mahalle bakkalları kapanır diye bir düşünce olabilir ama bu doğru değil. Çünkü esnafımız bakkal açmaya devam ediyor. Kazançları da iyi durumda” dedi.
 
Ülkemizde geçmişten gelen bir mahalle bakkalı kültürü var. Ancak son yıllarda büyük AVM’lerin şubeleri mahallelere yayıldıkça bakkalların öneminin azaldığı düşünülüyor. Gülses Stajyer Muhabiri Hatice Yalın, durumun böyle olup, olmadığını Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Ali Bapbacı’ya sordu.
H.Y: Isparta’da kaç tane  AVM şubesi  var?
M.A.B: 100 -110  arası  AVM şubelerimiz var .
 
H.Y: Isparta da kaç tane bakkal kaldı?
 
M.A.B: 875 üyemiz var. 600 – 650 arası bakkalımız bulunuyor.
 
H.Y: AVM’ler açıldıkça bakkalların kapanmamasındaki sebep nedir?
 
M.A.B: AVM’lere ilgi olduğu kadar bakkallara da ilgi aynı yoğunlukta. İlgi  olduğu için bakkallarımız kapanmıyor tam aksine esnafımız bakkal açmaya devam ediyor.Eğer ki bir kazancı olmasaydı bakkalları kapatmak zorunda kalırlardı. Bir kazanç elde ettikleri için çalıştırmaya devam ediyorlar.
 
H.Y: Fiyatlar bakkallarda mı daha uygun yoksa AVM şubelerinde mi?
M.A.B: Aynı fiyata satıyorlar. Onlarda indirim kampanyası diye bir kampanya uygulanıyor. Bakkallarda böyle bir şey uygulanmasa da fiyatlar aynı .
 
H.Y: Daha fazla çeşit bulunduran alışveriş yeri hangisi?
 
M.A.B: Bakkallarda daha fazla çeşit var. Metrekaresi büyük olan bakkallar diğer AVM’lere  göre daha fazla çeşit barındırıyor.
 
 
 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °