Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Isparta Aşçılar ve Pastacılar Derneği’nde Kongre Heyecanı; Isparta Gastronomisini Türkiye’ye Tanıtacağız

Isparta Aşçılar ve Pastacılar Derneği’nde Kongre Heyecanı; Isparta Gastronomisini Türkiye’ye Tanıtacağız

ISPARTA 17.05.2022 15:30:00 0
Isparta Aşçılar ve Pastacılar Derneği’nde Kongre Heyecanı;  
Isparta Gastronomisini
Türkiye’ye Tanıtacağız
Isparta Aşçılar ve Pastacılar Derneği 20 Mayıs Cuma günü Olağan Genel Kurul’a gidiyor. Genel Kurulda başkanlığa adaylığını açıklayan Feyzullah Emin Sağlam, Isparta gastronomisinin önemine işaret ederek “Isparta gastronomisini Türkiye’ye tanıtacağız” dedi.
 
Isparta Aşçılar ve Pastacılar Derneği önümüzdeki Cuma günü Olağan Genel Kurula gidiyor. Genel Kurul yaklaşırken başkanlık koltuğuna aday olan Feyzullah Emin Sağlam, Isparta gastronomisinin önemine dikkat çekti.
Sağlam, yaptığı açıklamada “Isparta’nın yöresel lezzetleriyle ilgili önemli projeler hazırladık. Isparta’nın yöresel lezzetlerini Türkiye ve dünyaya tanıtmak için çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. Isparta’nın adını ve yemek kültürünü hak ettiği düzeye getirmek istiyoruz” dedi.
 
Sektörün sorunlarını bildiklerine değinen Sağlam, “Sektöre yeni aşçılar kazandırmak için çeşitli eğitim faaliyetleri içerisinde olacağız. İçinde bulunduğumuz sektörün sorunlarına hakimiz ve çözüm için ekibimizle birlikte kolları sıvadık” ifadelerini kullandı.
 
Yemek kültürü ve gastronominin kent turizmi açısından da büyük önem taşıdığını kaydeden Feyzullah Emin Sağlam, “Isparta’nın turizm vizyonu ve misyonu içerisinde gastronominin büyük önem taşıdığı bilinciyle bu anlamda da kentimizin mutfağını dünyaya açma çabası içerisinde olacağız. Ülkemizin son yıllarda büyük önem verdiği yerli ve milli üretimi sektörümüzde de hayata geçirmek için canla başla çalışacağız. “Yerliyse yeriz” şiarıyla aşçı ceketlerimizi giydik, kepçelerimizi, kevgirlerimizi elimize aldık ve ateşimizi yaktık. Allah çıktığımız bu yolda bizleri utandırmasın” diye konuştu.
 
Isparta Aşçılar ve Pastacılar Derneği Olağan Genel Kurulu 20 Mayıs Cuma günü saat 19:00’da Halı Sarayı’ndaki dernek binasında gerçekleşecek.
 

Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °