Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Isparta 7 bin ilave istihdam hedefliyor

Isparta 7 bin ilave istihdam hedefliyor

ISPARTA 15.03.2019 10:51:00 0
Isparta 7 bin ilave istihdam hedefliyor
İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında ‘Burası Isparta Burada İş Var’ sloganıyla İlimizde kampanya başlatıldı. Vali Ömer Seymenoğlu başkanlığında gerçekleştirilen tanıtım toplantısında Isparta’da İŞKUR aracılığıyla 7 bin ek istihdam sağlanacağı vurgulandı. Vali Seymenoğlu, bu konuda kamu ve özel sektöre önemli görevler düştüğünü dile getirdi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan İstihdam Seferberliği 2019’un Isparta ayağı için tanıtım toplantısı düzenlendi. İŞKUR İl Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen toplantıya Vali Ömer Seymenoğlu başkanlık yaptı. Toplantıya İŞKUR İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz, SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, ITSO Başkan Vekili Mustafa Tutar, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
VALİ SEYMENOĞLU: 2,5 MİLYON EK İSTİHDAM HEDEFİ KONULDU
Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Ömer Seymenoğlu, “Ülkemiz ve Isparta’mız için hayırlara vesile olacağına inandığım, Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde yürütülen istihdam seferberliğinin kamuoyuna duyurulması adına bu toplantıyı düzenledik. Ülkemizde son 2 yıldır yürütülmekte olan ve bu yıl da İstihdam Seferberliği 2019 Burası Türkiye Burada İş Var sloganıyla duyurusu yapılan çalışmaların neler olduğu konusunda kamuoyu ve konunun taraflarını bilgilendirmeye çalışacağız. Bu yıl istihdam seferberliği kapsamında ülkemizde 2 milyon 500 bin ek istihdam hedefi konulmuştur. Hedefin tutturulabilmesi için ülke genelinde kampanyalar düzenlediği gibi ilimizde de kamu kurum ve kuruluşlarıyla özel sektör yatırımcıları da ilave istihdam yaratılması için harekete geçmiş, ellerindeki her türlü imkanı zorlayarak ek bir iş ek bir istihdam şeklinde bu kampanyayı başlatmış olacağız” dedi.
ÖNEMLİ TEŞVİKLER VAR
İstihdam Seferberliğinin İlimizdeki sloganının  ‘Burası Isparta Burada İş Var’ olduğunun altını çizen Vali Seymenoğlu, şunları söyledi:  “ Merak edilen ek istihdamın nasıl sağlanacağı elbette çok önemli husustur. Ek ilave iş ortamları ortaya koyuyoruz demeyle olmuyor. Kamu ve özel sektör bunun neresinde olacak? Ek istihdamın nasıl sağlanacak? Daha önceki yıllarda var olan teşviklere ilave getiriliyor. Örneğin ücret desteği teşviki, sosyal güvenlik kurumu primi ve vergisine destek, nitelikli işgücü eğitimine tam destek, kısa çalışma ödeneği, asgari ücret desteği gibi destekler var.
ISPARTA’MIZ ADINA ÖNEMLİ
Ülke genelinde başlatılan İstihdam Seferberliğinin diğer illerle birlikte Isparta’mızın da önünü açması, sektörlerde fedakarlıkları biraz daha artırarak yapmamız ama fedakarlıkları yatırımcıları yaparken devletin de bunları desteklemesi ve bazı yükleri üstüne alması gerekiyor. Bu toplantımızın işverenlere, yatırımcılara, işçilerimize ve memleketimize hayırlar getirmesini diliyorum.”
Vali Ömer Seymenoğlu’nun konuşmasının ardından İŞKUR İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz ile SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz birer konuşma yaptı. Daha sonra ITSO Başkan Vekili Mustafa Tutar söz alarak istihdam seferberliğinin iş dünyası için önemini anlattı.
TUTAR: 8 FARKLI TEŞVİK SUNULUYOR
İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında iş dünyasına ve girişimcilere 8 farklı teşvik sunulduğunun altını çizen Tutar, “Bunların pek çoğu tarihi destekler şeklinde. Bu destekler konusunda şirket yöneticileri kadar muhasebeciler ve şirketlerin insan kaynakları yöneticilerine de büyük görevler düşüyor. İstihdam teşviklerinin iyi anlaşılması ve uygulanması konusunda onların da ekstra hassasiyet göstermesini bekliyoruz. 2017’de ülke genelinde yapılan istihdam seferberliğinde kamu özel sektör el ele verip 1,5 milyon ilave istihdam sağlanmıştı. Kamu özel sektör el ele verdiğinde yapılamayacak bir şey olmadığını düşünüyoruz. Tüm işverenlerimize seslenerek ‘Türkiye’nin gücüne ve geleceğine güvenin, istihdam 2019’a katılın bu tarihi istihdam teşviklerine katılın, en az bir kişiyi işe alarak hem işinizi geliştirin, hem ekonominin gelişmesine katkınız olsun, dünün en çok kazananları Türkiye’ye yatırım yapanlar oldu, bu topraklarda bereketi ve umudu hiç kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz, bereketli ve umutlu bir güne merhaba demek için burada iş var, burada aş var, burada gelecek var’ diyoruz” dedi.
Toplantı istihdam seferberliği ile ilgili videonun izlenmesi ve sunumların gerçekleştirilmesinin ardından sona erdi.

Anahtar Kelimeler: hedefliyor istihdam ilave sparta
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °