Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

ISPARTA 4. KİTAP FUARI… 28 ŞUBAT-08 MART

ISPARTA 4. KİTAP FUARI… 28 ŞUBAT-08 MART

ISPARTA 19.02.2020 09:58:00 0
ISPARTA 4. KİTAP FUARI… 
28 ŞUBAT-08 MART
Isparta’da kitap fuarının 4. Gerçekleşecek nasip olursa… Bundan önceki 3 fuarın üçüne de katılamadım. Hem elimde kitabım yoktu ve hem de bu defaki gibi resmi davetli değildim. Önce fuarın yapılacağı haberini ‘Haber32’ de gördüm. Sonra Isparta İl ve Kültür Müdürlüğünden tarafıma bir yazı geldi. Valilik, belediye ve kültür müdürlüğünün müşterek organizesiyle yapılacak olan fuarda stant olacağı, bizim eserlerimizi orada teşhir edebileceğimizi ve satabileceğimizi söyleyen yetkiliye katılacağım eserlerimden de bahsettiğim bir dilekçe yazdım, verdim.
 
Rahatsız olmama rağmen ‘Allah nasip ederse’ bu fuara katılacağım. Üstelik bu defa günümüzün sosyal bir yarası olan bir mesele üzerindeki araştırma-inceleme dalındaki eserimle, sıcağı sıcağına katılacağım. Sıcak diyorum, matbaadan çıkar çıkmaz fuara götüreceğim kitabım “Günümüzde Evlilikler ve Boşanma Nedenleri” ve elimde az bir miktar kalan, 2. Baskısını yaptığım “Denemeler” kitabımda stantta olacak, inşallah. Yeni kitabımın kapağı… “Günümüzde Evlilikler ve Boşanma Nedenleri” kitabım, 15. Kitabım ve bu kitap evlilikleri ve boşanmaları ele aldığı için aranacak kitaplar arasına girecek inşallah! Hele en büyük sıkıntılarımızdan biri olan, kadına şiddet eylemi ve cinayetler. Hem dayakçı, hem de ayrılmak istemeyen kocaların zulmüne uğrayan kadınlar birer mağdur olarak kitabın kahramanları.

 YENİ KİTABIMIN KAPAĞI...
Her kitabımda olduğu gibi bu kitabımda da emeği geçen ve büyük bir titizlikle inceleyip, sonra sunuşunu yazan araştırmacı yazar Murat Yüksel hocamın değerli yaklaşımlarıyla buluşacaksınız. 18 yıldır bu kitabın üzerinde çalışıyorum. Ancak gazete arşivlerinden kesip hazırladığım şiddet, taciz, cinayet haberlerinin ben yazarken bile şahsıma bıkkınlık veren yansımaları, Murat Hocamı da rahatsız etmiş ki, tavsiyeleri üzerine birçok haberleri kitaptan çıkardım. Bir baktım 250-300 sayfalık kitap 50 sayfaya düşmüş. Yeniden kolları sıvadım, sıfırdan bir kitap hazırladım. Birkaç defa editörüm Murat Yüksel hocama gidip gelen kitaba son şeklini vermeye çalıştım. Maalesef şu son 6 aylık dönemde de kitap hazırdı ama ben hazır değildim. Geçirdiğim kanser tedavisi nedeniyle önceleri kitaba hiç bakamadım. Elimi tamamen çektiğim hayatıma yeniden döndüm.
 
Kitabı gözüm görmüyordu. Her şeyden soğumuştum ama hayata döndüğümde ilk yaptığım şey, faydasını mülahaza ettiğim kitabımı hazır hale getirmek oldu. Onu yaptım. 7 defa gözden geçirdim. Her kontrolde, bir yeri düzeltiyor veya yeni bir şey ekliyordum. Bir ara, işin içinden çıkamayacağım diye korktum da! Konu sadece yaşadığım şehrin sıkıntısı değildi, konu başlı başına topyekûn memleketimizin meselesiydi. Caddeler Teksas’a dönmüş ve dersiniz kocalar kasap ellerindeki bıçaklarla karısına ‘Benden ayrılamazsın!’ diyor, bıçağı saplıyor.
 
16 yerinden, 27 yerinden bıçaklanmalar yaşanıyor, silahlar konuşuyor ve hem de Türkiye’nin en gözde Adliye Sarayında, Çağlayan’da olabiliyordu bu hadiseler. Bıçağın boyna dayandığı ve kaldırımlara koyun gibi yatırılan kadınlarımız çaresiz bakışlar arasında art arda bıçaklanıyor, kimse de müdahale etmiyor veya edemiyordu. Tabii bu raddeye gelinceye kadar ki safhada evliliklerin boşanma noktasına geliş sebebi üzerinde pek durulmuyordu. Son dönemlerde Aile Mahkemeleri kurulması, kadına değer verilmesi veya korunması konusunda çıkarılan kanunlar yeterli olmasa da, bir uğraşının olduğunu gösteriyor ve sevindiriyor. Ben inanç eksikliğinden birçok olayların yaşandığına inanıyorum, bu vesileyle toplum olarak aile olmadan önce inancımıza sarılmamız gereğini savunuyor ve daha sonra evlenme dairelerine başvurulması gerekir, diyorum.

Anahtar Kelimeler: mart şubat-08 fuarı28 kitap ısparta
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °