Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ISPARTA 32 EMRESPOR, TAŞ GİBİ ÇIKTI İLK MAÇTA LİDER

ISPARTA 32 EMRESPOR, TAŞ GİBİ ÇIKTI İLK MAÇTA LİDER

ISPARTA 14.06.2021 16:02:00 0

ISPARTA 32 EMRESPOR, TAŞ GİBİ ÇIKTI
İLK MAÇTA LİDER
Hoş geldin, FUTBOL, Hoş geldin, BAL ligi… Evet. 15 ay sonra ilimize de uğrayan bölgesel amatör lig futbol maçlarını insanların ne kadar özlediğini Pazar günü herkes gördü. Isparta’da futbola aşık kim varsa, futbolun içinde olan ilgi duyan duyarlı futbol insanları milli egemenlik stadında buluşurken, yaklaşık 450 günlük futbol hasreti gerçekten yaşanarak giderilmiş oldu. Stattaki herkes, kırmızı-siyahlı takımı merak ediyor, acaba ilk maçında evinde ne yapacak, hele hele yaralı aslan konumundaki Akşehirspor karşısında nasıl bir futbol anlayışı ortaya koyacak diye büyük beklenti içindeydi.
 
ISPARTA SPOR KAMUOYU gördü ki, kırmızı – siyahlı şimşek Emrespor uzun süredir birlikte çalışmanın ve takım olmanın meyvesini ortaya döktü. Genç-diri-koşan-rakibe her alanda basan ve pres uygulamayı 90 dakika yapabilen bir görüntü çizdi. Ve maçı 3-0 kazanıp, 3 puanı cebe attı. Konya temsilcisi, Akşehirspor ise tecrübeli ancak yaşlı futbolcuların bolluğu yüzünden etkili olamayan görüntü verdi, sahada. Maçı 3-0 kaybeden kırmızı-beyazlı Akşehirspor zirve hedefinden koptu denilebilir. 6 maçlık periyodun 2’inde mağlup olur, bir de bay geçersen işin zor…
 
Maçın hakem triosuna gelirsek, iyi bir yönetim gösterdiler. Gördüğünü çalan Antalya bölgesi hakemi Mazlum Doğan Bodur, yerinde kararlarla maçın skoruna etki etmedi. Yardımcı hakemler ise Hakan Erdaş ve M.Eren Küçükkeçeci idi. Maçın süper golleri ise 33. Dakikada Ethem’den, 48. Dakikada Yasin’den ve 76. Dakikada ise Mustafa Dilek’ten geldi.
KALECİLERİN BÜYÜK ROLÜ
Maçın başka bir önemli kişiliği de Emresporun kalecisi Sofu Baykal’dı. Geçtiğimiz sezonlarda rakip takımın formasını da giyen Sofu, karışık duygular içinde olsa da saha içi lideri olarak, Emresporun tüm genç futbolcularını en geriden maestro gibi yönetmeyi becerdi. 90 dakika abilik görevini yapması takdir topladı. Hele hele maçın 2. Devresinde 2 yüzde yüz gollük pozisyonda gole geçit vermemesi, kalede tecrübenin ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu. Öte yandan misafir takımın kalecisi Mahmut maçın 71. Dakikasında ceza alanı dışında topu elle oynayınca kırmızı kartla takımını 10 kişi bırakması inanılır gibi değildi… Bu da tecrübesizliğin bir örneği oldu. Futbolda her şey var. Isparta 32 Emrespor – Akşehirspor maçı 3-0 bitti, ancak 5-0’da bitebilirdi son vuruşlarda skor gelmeyince, 3 puan 3 golle geldi. İnanın 93 dakika oynanan maçta penaltı hariç her şey yaşandı. Ve şu görüldü ki, ister amatör maç olsun, ister Bal ligi maçı olsun, isterse de profesyonel lig maçı olsun
FUTBOL OLAYI TARAFTARLA bir başka güzel. Şovlarıyla anlamlı… Futbolda, kazanmak güzel de, ancak bir maç statta, yani mahallinde seyredilirse, özel ve güzel oluyor… Yoksa seyircisiz maç, tatsız tuzsuz bir yemeğe benziyor. 15 ay sonra gelen Bal ile, YAŞASIN FUTBOL diyoruz.
 
LİDERLİK GELDİ. Mustafa Özsavlu’nun öğrencileri ilk maç, ilk sınavda başarılı oldular ve liderliği averajla da olsa kaptılar. Ancak esas derbi maç, 16.06.2021 Konya Selçuklu’da Cumhuriyet futbol sahasında Çarşamba günü (yarın) saat 17.00’de oynanacak Gölyazı Belediyespor maçıyla yaşanacak. Kazanan avantaj sağlayacak. Bıçak sırt maç bu işte… Başarılar Emrespor. Yolun açık olsun.
Saygılarımızla…
 

Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °