Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ISPARTA 15 Temmuz'da Tek Yürek oldu

ISPARTA 15 Temmuz'da Tek Yürek oldu

ISPARTA 16.07.2019 07:36:00 0
ISPARTA 
15 Temmuz
HABER: Yunus ÖZLER
Isparta’da 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü etkinliğinde vatandaşlar demokrasi nöbeti için 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında bir araya geldi.
 
15 Temmuz hain darbe girişiminin üçüncü yıl dönümü nedeniyle dün akşam Isparta’da Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Valilik önündeki 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında bir tören düzenlendi.
15 TEMMUZ CUMHURİYET VE
DEMOKRASİ MEYDANI DOLUP TAŞTI
Saat 20.00’de başlayan törene; Vali Ömer Seymenoğlu, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Hüseyin İlker Çarıkçı, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (İSUBÜ) Rektörü İbrahim Diler, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Özdurhan, İl Emniyet Müdürü, Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun,  Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkan ve Temsilcileri, 15 Temmuz Gazisi Burak Kocabaş, Gaziler ve Şehit Aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
15 TEMMUZ HAİN DARBE
GİRİŞİMİ LANETLENDİ
Mehter takımının gösterileriyle başlayan etkinlik Kuran tilavetiyle devam etti. Yapılan konuşmalarda ise darbe girişimi kınandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması canlı olarak meydandaki ekranlardan verilirken, meydanı dolduran kalabalığa çeşitli ikramlarda bulunuldu. Meydanda polisin yanı sıra sağlık görevlileri, UMKE ve AKUT ekipleri ve belediye itfaiye ekipleri de hazır bulunduruldu. 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında açılan fotoğraf sergisini gezen Ispartalı vatandaşlar 15 Temmuz Hatıra Defteri’ne duygu ve düşüncelerini yazdı.
KOCABAŞ; “BİR AY HASTANEDE
KALDIM, 4 AMELİYAT GEÇİRDİM”
Programda ilk olarak kürsüye Isparta’nın tek 15 Temmuz Gazisi olan Burak Kocabaş geldi. Kocabaş konuşmasında; “Bundan tam üç yıl önce bu saatlerde yani 15 Temmuz 2016’daki Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY)’nin işgal girişiminde darbeci askerlere karşı direnmek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi önüne gittim ve darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu G3 mermisiyle bacağımdan yaralandım. Oradaki vatandaşlar beni hemen alıp en yakın hastaneye götürdüler. Orada da ortam benden önce gelen yaralılardan dolayı kan – revan içindeydi. Doktorlar ilk yaptıkları muayenede bacağımın kesilmesi gerektiğini söylediler. Adeta dünyam yıkılmıştı. Ancak, geçirdiğim 6 saatlik bir ameliyatın ardından sabah kendime geldim ve doktorların uğraşısı sonucu bacağımın kesilmekten kurtulduğunu öğrendim. Bu beni çok mutlu etti. Daha sonra yaklaşık bir ay hastanede kaldığım ve 4 ameliyat daha geçirdim. Allaha şükür şuanda sağlığım iyi.
“HAİNLERE KARŞI BİRLİK VE
BERABERLİK İÇİNDE OLMALIYIZ”
Ben buradan sözlere şunu söylemek istiyorum. O gün olduğu gibi bugünde aklını, kişiliğini bazı örgütlere satmış insanlar var. Bunlara asla taviz vermeyin. Çünkü, bizler Türk milleti olarak vatanımıza, milletimize, bayrağımıza iyi sarılmamız lazım. Bu hainlerin bir daha böyle girişimlerde bulunmamaları için birlik ve beraberlik içinde olmak zorundayız” dedi.
BAŞDEĞİRMEN, “BU HAİNLERE
MEYDANI BOŞ BIRAKMAYIZ”
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de programda yaptığı konuşmada; “Bundan üç yıl önce FETÖ denilen örgüt ülkemizi işgale kalkıştı. Ancak, yüce Türk milletinin azim ve kararlılığı ile bu hain emellerine ulaşamadılar. Evet, bizler dik durduğumuz sürece bu tür hainler amaçlarına ulaşamayacaklardır. Bu vatan kolay alınmadı ve onların tasarladığı gibi kolay da verilmeyecektir. Bu hainlere meydanı asla boş bırakmayacağız. Vatanımız, milletimiz ve bayrağımız için nöbet tutmaya devam edeceğiz” dedi.
VALİ SEYMENOĞLU; “FETÖ TERÖR
ŞEBEKESİNİ LANETLİYORUM”
Programda son olarak kürsüye Vali Ömer Seymenoğlu çıktı. Kürsüye çıkarken eline bir bayrak alan Vali Seymenoğlu, kürsüde konuşmasını bayrağı coşkuyla sallayarak yaptı. Vatan haini FETÖ terör örgütünü lanetleyen Vali Seymenoğlu, konuşmasında; “Gerek Osmanlı'nın son 100 yılında gerekse Cumhuriyetin önemli bir kısmında darbeler her zaman gündemde olmuştur. Bunların bir kısmı başarılı olmuş, bir kısmı ise teşebbüs aşamasında kalmıştır. Bugüne kadar gelen darbelerin dışında son darbe girişimi öncekilerden çok farklı bir konumdadır. 4 yönüyle öncekilerden farklı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun birincisi ihanettir, ikincisi direniştir, üçüncüsü büyük bir liderliktir, dördüncüsü de bu darbelerin arkasında bulunan yabancı güçlerin aleni şekilde ortaya çıkmalarıdır. Karşılarında da toplumun, milletimizin 81 milyon nüfusuyla o gün itibariyle karşısında milletimizi bulmuşlardır.
“TÜRKİYE O GECE CUMHURBAŞKANIMIZIN
ÇAĞRISI ÜZERİNE MEYDANLARA İNDİ”
Bu yönüyle dirençtir. Gerçekten Edirne'den Hakkari'ye kadar toplumumuzun her kesimi, her bölgesi bu hain darbe girişimine karşı büyük bir mücadele vermiş ve sonuçta kazanılmıştır. Bunun kazanılmasında milletimizin sokaklara dökülmesinde büyük bir liderlik örneği vardır. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere ülkemizin her bölgesinde yöneticilerimiz büyük bir liderlik anlayışı göstermiş ve toplumumuzun başarılı olmasında önemli bir katkı sağlamışlardır. Ama en önemlisi de bugüne kadar darbeler önemli bir oranda dış güçlerin etkisiyle olmaktadır. Bizim zayıf yönümüzü kullanarak bu darbe teşebbüslerinde bulunmuşlardır. Onun içindir ki, bizler her zaman birlik ve beraberlik içinde ve güçlü olmak zorundayız.
“O GECE ISPARTA’NIN HAİNLERE
KARŞI NASIL DİRENDİĞİNİ İZLEDİM”
Evet, ben bundan üç yıl önce 15 Temmuz 2016 gecesi burada değildim. O dönemde Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı idim. Ancak, Isparta’da o gece yaşananları, Isparta’nın bu hainlere karşı nasıl direndiğini izledim ve gördüm. Isparta’mızın böyle hainlere karşı nasıl birlik ve beraberlik içinde olduğunu gördüm. Bu beni son derece mutlu etti” dedi.
CUMHURBAŞKANI İSTANBUL’DA
KONUŞTU ISPARTA DEV EKRANDA İZLEDİ
Vali Ömer Seymenoğlu, konuşmasını tamamladıktan sonra Meydandaki büyük ekrana yansıtılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’daki konuşması meydandaki tüm vatandaşlar tarafından dikkatle izlendi.
HALK, İLAHİLERLE COŞTU
Program daha sonra Mekke Eğitim Vakfı Kur’an Kursu ile Gürkan İmam – Hatip Ortaokulu öğrencilerinin sahne almasıyla ve öğrencilerin söyledikleri ilahilerle sona erdi.
 



 

Anahtar Kelimeler: oldu y?rek temmuzdatek ısparta15
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °