Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Isparta 1 Haftada Neler yaşadı?

Isparta 1 Haftada Neler yaşadı?

ISPARTA 18.05.2020 06:22:00 0
Isparta
1 Haftada 
Neler yaşadı?
 Isparta’da bir haftada neler yaşandı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Isparta’da da normalleşme süreci başlarken, iki ay aradan sonra Belediye Meclisi toplandı. Bakkalların veresiye defterleri kapatıldı. Aynı zamanda sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar sokaklara akın etti.
 
ÇOCUKLAR GİBİ ŞENLENDİLER
Isparta’da 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar uzun bir aranın sonunda ikinci defa dışarı çıktı. Maske ve sosyal mesafe kuralına dikkat eden vatandaşlar park ve bahçelere akın ederek adeta çocuklar gibi eğlendiler.
ÇARŞI PAZAR HAREKETLENDİ
Kontrollü normalleşmeye geçişle birlikte Isparta’da çarşı ve Pazar yerlerinde yoğunluk arttı.
BELEDİYE MECLİSİ
OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI
Isparta’da geçtiğimiz hafta yaşanan önemli bir gelişme de Isparta Belediye Meclisinin iki ay aradan sonra olağanüstü de olsa toplanması oldu. Belediye Meclisinin her ay mutat olarak yapılan ancak, bu yıl Koronavirüs tedbirleri nedeniyle iki aydır toplantı yapılamayan Belediye Meclisi geçtiğimiz hafta içerisinde olağanüstü olarak toplandı. Belediye Salonunda gerçekleştirilen toplantı gündemindeki 22 madde görüşülerek karara bağlandı.
DEZENFEKTE ÇALIŞMALARI
ARALIKSIZ SÜRÜYOR
Isparta Belediyesinin, pandemi başladığından bu yana her gün aralıksız sürdürdüğü dezenfekte çalışmaları geçtiğimiz hafta da taksi durakları ve taksiler, dere ce parkların dezenfekte edilmesiyle devam etti.
ISPARTA’NIN PANDEMİ HASTANESİ
Isparta Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Ruşen Keskin, Hastanenin Koronavirüsle mücadelede önemli bir rol üstlendiğini söyledi.
MASKE TAKMAK ISPARTA'DA
ARTIK ZORUNLU

Isparta İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile şehirde açık alanlarda ve umuma açık mekanlarda maske takmak zorunlu hale getirildi. Maske takmayanlar hakkında cezai işlem yapılacağı açıklandı.
 

Anahtar Kelimeler: yaşadı haftadaneler ısparta1
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °