Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

İsmi değişti, kapsamı genişledi

İsmi değişti, kapsamı genişledi

ISPARTA 30.01.2019 07:16:00 0
İsmi değişti, kapsamı genişledi
İmam – Hatip Okulları Platformu’nun ismi Eğitime Destek Platformu olarak değişti. Çalışma usul ve esasları da değişen Platform, bundan böyle tüm okulları kapsayacak şekilde hizmet verecek.
 
2009 yılında kurulan ve Isparta Koordinatörlüğü’ne 2016 yılında Abdurrahman Akçil’in atandığı İmam – Hatip Okulları Platformu (İHOP) bundan böyle yeni bir isim ve yeni bir çalışma metoduyla yoluna devam edecek.
AKÇİL, KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÜRÜTTÜ
Bilindiği gibi, Platformun İl Koordinatörlüğü 2016 – 2018 yılları arasında Abdurrahman Akçil tarafından yürütülmüş, her ay icra kurulu, üç ayda birde il koordinasyon kurulu toplantıları ile İmam Hatip Okullarının gerek öğrenci ve gerek fiziki açısından geliştirilmesi çalışmaları yürütülmüştü.
PLATFORMUN ÇALIŞMA,
USUL VE ESASLARI DA DEĞİŞTİ
Daha önce sadece İmam – Hatip Ortaokulları ve İmam – Hatip Liselerine yönelik hizmet ve çalışmalar yapan Platform, Eğitime Destek Platformu olarak bundan böyle tüm okullara hizmet verece ve çalışmalar yapacak. Bu doğrultuda, platformun çalışma usul ve esasları de değiştirildi. Platformun niteliği; Eğitime Destek Platformu, Milli ve Manevi değerlere sahip insan yetiştirmek amacıyla kurulmuş sivil toplum kuruluşlarından oluştu. Platformun amacı ise; Eğitim çağındaki bütün çocukların ve gençlerin milli ve manevi değerlere sahip olarak yetişmelerini sağlamak, bu amaç için altyapı oluşturmak ve aynı gayeye sahip STK’lar arasında ortak koordinasyon ve işbirliği yapmak olarak yeniden belirlendi.
DAHA FAZLA STK KATILIMI,
DAHA FAZLA DESTEK
Böylece; Eğitim gören gençlerin tamamını kapsaması gereği üzerinde istişareler yapan platform üyeleri adını Eğitime Destek Platformu olarak değiştirmekle kalmayarak, eğitimin bütün alanlarında üye STK’lar ve mili ve manevi değerler ve eğitim amaçlı bütün STK’ların katılımına ve desteğini kapsayıcı bir yapıya büründü. STK temsilcileri, yerel yöneticiler, kamu görevlileri, öğrenci velileri ve alanda uzmanlar ile yapılacak çalışma ve işbirliği ile gençlerimizin değerlerini özümsemiş bireyler olarak yetiştirilmeleri konusunda emek vermeyi amaç ediniyor. Eğitim dünyasının görüş ve önerileri ile gençlerle buluşmayı hedefleyen platform STK’ları organize olması, istişarelerde bulunması ve maddi ve manevi güçlerini bir araya getirmesi ile olumlu çalışmalara hizmet atacak bir kapasiteye kavuşmuş olacak.
 
 
 

Anahtar Kelimeler: genişledi kapsamı değişti ismi
Salı 22.7 ° / 9.1 °
Çarşamba 19.9 ° / 8.4 °
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °