Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

İŞKUR İl Müdürü Mustafa Höke; Eğirdir Belediye Meclisini Bilgilendirdi

İŞKUR İl Müdürü Mustafa Höke; Eğirdir Belediye Meclisini Bilgilendirdi

ISPARTA 9.04.2021 18:42:00 0
İŞKUR İl Müdürü Mustafa Höke; 
Eğirdir 
Belediye Meclisini 
Bilgilendirdi
Eğirdir Belediye Meclisinin Nisan ayı meclis toplantıları 3 birleşimle sona erdi. Meclisin son birleşimine katılan Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa HÖKE; Çarşamba günü, Eğirdir Belediye Meclis Toplantısına katılarak bilgilendirme yaptı.
 
İŞKUR’un temel hizmetinin iş ve işçi bulmaya aracılık olduğunu; işvereninin aradığı nitelikte eleman bulunmaması halinde mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programları düzenlendiğini belirten İl Müdürü HÖKE; Pandemi döneminde Isparta da 9000 kişiye toplam 34 milyon TL nakdi ücret desteği sağlandığını,15500 kişiye ise 75 milyon TL kısa çalışma ödeneği ödendiğini ifade etti.
 
Kendi işini kurma isteyen engellilere 65 bin TL’ye, kadar hibe desteğinde bulunduklarını kaydetti. Başarılı sunumuyla dikkat çeken İl Müdürü HÖKE'nin konuşmaları sık sık başkan ve meclisin alkışlarıyla karşılık buldu. Eğirdir ilçesindeki çalışma hayatına yönelik istatistiki bilgiler veren HÖKE; Eğirdir de SGK’ya kayıtlı 600 iş yerinin bulunduğunu, 1150 kadın çalışan ve 3550 erkek çalışan olmak üzere toplam 4700 çalışanının bulunduğunu ifade etti. Eğirdir'de İŞKUR’a kayıtlı destek alan iş yerlerinin sayısal olarak değerlendirmesi yapıldı. Açılan program ve kurslar ile destekler konusunda bazı bilgileri paylaştı.
 
Eğirdir'de 2020-2021 yıllarında gerçekleştirilen İş Başı Eğitim Programı olarak gerçekleştirilen 32 programda 38 kişiye toplam 218 bin TL destek sağlandı. Devam eden 4 adet mesleki eğitim kursunda ise 76 kişiye 35 bin TL destek sağlandı. Eğirdir de İŞKUR’a kayıtlı 1 ila 10 arasında işçi çalıştıran 29 iş yeri, 10 ila 50 arasında işçi çalıştıran 29 iş yeri, 50 ve üzerinde işçi çalıştıran 7 iş yeri bulunuyor. Kendi işini kuran bir engelliye 65 bin TL hibe desteği sağlanıyor.
 
Eğirdir'de işverenlere yönelik daha fazla desteğin sağlanması konusunda çalıştıklarına vurgu yapan HÖKE; Isparta’da 2020 yılında düzenlenen iş başı eğitim programlarına katılan 2300 kişinin sadece 38’inin Eğirdir ilçesinden olduğu bu programlarla sağlanan 17 milyon TL desteğin 218 bin TL’sinin Eğirdir ilçesine sağlandığını, Eğirdir için bu rakamları artırmayı hedeflediklerini belirtildi. Eğirdir işverenlerinin İş Başı Eğitim Programlarından daha fazla yararlanmasını, kırsalda yaşayan tarımla ilgili vatandaşlarımıza yönelik kurslar açmayı ve bu açılan kurslarla ilçe ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök ise; ‘Devletimizin imkanlarından ve istihdamın artırılması için topyekün seferberliğe ihtiyacımız var. Vatandaşımız, yerel idare, devletimizin her kurumu elbirliği içerisinde istihdamın artırılması için taşın altına elini koymalı.
 
Devletimizin verdiği desteklerden vatandaşımızın haberi yok. Bu yapılan çalışmaları ve destekleri vatandaşlarımıza anlatmalıyız. Bu Devletimizin verdiği desteklerle vatandaşımız yeni ufuk ve vizyon yaratmalı kendisine. Ayrıca engelli vatandaşlarımızın tespiti ve İŞKUR’un engelli vatandaşlarımıza sağladığı desteklerin çoğaltılması ve anlatılması için Belediyemiz olarak gerekli çalışmaları yapacağız.
 
Yüzde 40 ve üzeri engelli raporu olan ve iş kurmak isteyen vatandaşlarımıza 65.000 TL. destek sağlanıyor ’ dedi. Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK İŞKUR İl Müdürü Mustafa HÖKE'ye katılımlarından ve verdiği bilgilerden dolayı teşekkür etti.
 
 

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °