Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

İŞKUR, HEM, ISPARTA BELEDİYESİ İşbirliğiyle; Engellilere TRİKOTAJ Kursu Açıldı

İŞKUR, HEM, ISPARTA BELEDİYESİ İşbirliğiyle; Engellilere TRİKOTAJ Kursu Açıldı

ISPARTA 25.02.2021 12:52:00 0
İŞKUR, HEM, ISPARTA BELEDİYESİ İşbirliğiyle; 
Engellilere 
TRİKOTAJ Kursu
Açıldı
Isparta Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Isparta Belediyesi tarafından ‘İşgücü Eğitim Programı’ projesi kapsamında 12 engelliye yönelik ve 680 saatlik Trikotaj kursu açıldı.
 
Isparta’da üç kurumun işbirliği ile gerçekleştirilen ve engelli bireylerin istihdamını artırmak ve meslek edinmelerini sağlamak amacıyla proje kapsamında düzenlenen kurs törenle açıldı. Söz konusu kurs, Usta Öğretici Sema Baykara tarafından veriliyor.
ENGELLİLERE YÖNELİK TRİKOTAJ
KURSU TÖRENLE AÇILDI
Dün saat 10.30’da Halife Sultan Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen kurs açılış törenine; Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün, İŞKUR İl Müdürü Mustafa Höke, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Karadem, Isparta Belediyesi Engelliler Koordinatörü Emre Gökgöz, üç kurumun Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile kursa kayıt yaptıran engelliler ve aileleri katıldı.
HÖKE; “HER ZAMAN
ENGELLİLERİMİZİN YANINDAYIZ”
İŞKUR İl Müdürü Mustafa Höke, engellilere yönelik trikotaj kursunun başladığını dile getirerek, “Pandeminin tüm sektörleri etkilediği bu süreçte bu kursu başlatmak bizim için çok önemli. Bu kurslara engellilerimizle başlamak bizim için mutluluk verici. Engellilerimizin sosyal hayata, istihdama katılımları bizim için önemli. Kursun açılmasına destek olan belediyemize ve halk eğitim merkezi müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Kursiyerlerimize teşekkür ediyorum, üreterek ekonomiye ve istihdama katkılarını, sosyal hayata topluma katılımlarını bekliyoruz ve her zaman desteğe hazırız” dedi.
KARADEM; “ENGELLİLERİMİZ
BECERİLERİNİ ARTIRACAK”
Üreten Engelliler Derneği üyelerine yönelik kursun hayırlar getirmesini dile getirerek, bu kursa 12 kursiyerin katılacağını ve 680 saat süreceğini belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Karadem de, “Kursun sonunda kursa katılanlar becerilerini artıracaklar, güzel eserler ortaya koyacaklar. Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’e, İşkur İl Müdürümüze teşekkür ediyorum. İl Milli Eğitim Müdürümüze de destekleri için ayrıca teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu.
GÖZGÜN; “ENGELLİLERİMİZ DE ÜRETİM
YAPABİLDİKLERİNİ ORTAYA KOYUYORLAR”
Isparta’da engelsiz bir şehri ortaya çıkarmak istediklerini söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün de konuşmasında; “Bir engellimiz sokağa çıktığında hayatını en güzel idame edebilmeli, ihtiyaçlarını görebilmeliydi. Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’in talimatlarıyla belediyemiz bünyesinde Engelli Koordinasyon Merkezimizi kurduk. Engellilerimiz sadece dışarıdaki sosyal hayatın içerisinde kendine yer edinebilecek, üretebileceği, ürettiğini satabileceği mekanların da olmasının gerektiğini düşündük. Bugün İşkur, Halk Eğitim Merkezi ve belediye işbirliği ile Üreten Engelliler Derneği üyelerimize yönelik bir kurs açıldı. Engellilerimiz çok güzel üretimler gerçekleştiriyorlar. Başkanımızın talimatları doğrultusunda bizlerde Engelliler Koordinasyon Birimimizle birlikte engellilerimizin tüm sorunlarını çözüp engelsiz bir Isparta için yola devam ediyoruz” dedi.
BAYKARA; “KURSUN DÜZENLENMESİNDE
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Kurs hocası Sema Baykara da, kursun düzenlenmesine vesile olan Isparta Belediyesi, İşkur ve HEM’e teşekkür ederken, “Burada engellilerimize kurs vererek yeteneklerini geliştiriyoruz. Aynı zamanda psikolojik olarak da kendilerini iyi hissediyorlar. Kursiyerlerimiz de burada bulunmaktan dolayı çok memnunlar. Kursun açılmasına katkı sunan Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’e, İşkur Müdürümüze, Halk Eğitim Merkezi Müdürümüze desteklerinden ve bu imkanı bizlere sağladıklarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu. Böyle bir kursun açılmasından dolayı teşekkürlerini ileten kursiyerler de, “Pandemi sürecinde evde bunalmıştık. Bu kursun açılması çok iyi oldu. Hem işlerimizi yapıyoruz, hem de kursumuza geliyoruz. Kursta güzel eserleri ortaya çıkaracağımıza inanıyoruz. Bu kursun düzenlenmesine vesile olan Belediye Başkanımıza, İşkur İl Müdürlüğümüze, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz” dediler.

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °