Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

İŞKUR, Halk Eğitim Merkezi ve KADEM İşbirliğinde; Tezhip Kursu Açıldı

İŞKUR, Halk Eğitim Merkezi ve KADEM İşbirliğinde; Tezhip Kursu Açıldı

ISPARTA 3.03.2021 10:05:00 0
İŞKUR, Halk Eğitim Merkezi ve KADEM İşbirliğinde; 
Tezhip Kursu Açıldı
Isparta İŞKUR, Halk Eğitim Merkezi ve KADEM işbirliğinde gerçekleştirilen Tezhip Kursu açıldı. Kursun paydaşları kursiyerleri ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Kadın Demokrasi Derneği Isparta Temsilciliğinin bulunduğu 6 Mart Caddesi eski Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tarihi binasında gerçekleştirilen kursu ziyaret eden; Türkiye İş Kurumu Isparta İl Müdürü Mustafa Höke, Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Karadem ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Isparta İl Temsilcisi Gonca Cankut Kayacan kursta yapılanları inceleyerek kursiyerlerle kurs hakkında sohbet ettiler.
KARADEM; “TEZHİP BU KURSUMUZ
İLE YENİDEN HAYAT BULUYOR”
Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Karadem, söz konusu kursa 15 kursiyerin katıldığını belirterek; “Kurumumuz ve İŞKUR arasında yapılan protokolle KADEM’in destekleriyle gerçekleştirdiğimiz Tezhip kursumuz açılmıştır. Geleneksel el sanatlarımızdan olan Tezhip ve Minyatür Sanatı bu kurs ile yeniden hayat buluyor.

“KURSİYERLERİMİZ HEM MESLEK
ÖĞRENİYORLAR HEM HARÇLIK KAZANIYORLAR”
Isparta Halk Eğitimi Merkezi olarak; gerek kendi bünyemizde ve gerekse diğer kamu kurumlarının işbirliği ile açtığımız kurslar sayesinde vatandaşlarımız meslek öğreniyor.  Vatandaşlarımızı meslek sahibi yapmamızın yanında, açtığımız birçok kursla unutulmaya yüz tutmuş meslekleri de yeniden gündeme taşıyoruz.
“HEM OLARAK YENİ
KURSLAR AÇACAĞIZ”
Bu doğrultuda; Bakanlığımızın genelgeleri doğrultusunda Koronavirüs pandemisi nedeniyle bir süre ara verdiğimiz kurslarımıza ‘Yeniden Normalleşme’ çerçevesinde başladık. Halk Eğitim Merkezi olarak her gün kurs sayılarımızı arttırmaya devam ediyoruz. Bugün de burada kurumumuz ile Isparat İşkur ve KADEM Isparta Temsilciliğimiz işbirliğinde açmış olduğumuz Tezhip Kursunu ziyaret ediyoruz. Tezhip ve minyatür sanatı eğitiminin sonunda, kursiyerlerimize Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika ve başarı belgesi vereceğiz. Ben, bu kursun düzenlenmesinde bizimle işbirliği yapan kurumlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
HÖKE; “GELENEKSEL EL SANATLARI
KURSLARINA AĞIRLI VERECEĞİZ”
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Isparta İl Müdürü Mustafa Höke de konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Biz de istihdama yönelik kurslarımızın yanı sıra bundan sonra günümüzde yok olmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarımızla ilgili kurslara da ağırlık vermeye başladık. Bu doğrultuda, bugün Halk Eğitim Merkezi ve KADEM ile birlikte yaptığımız Tezhip kursumuzu ziyaret ettik. Her yaş kesiminden yoğun ilgi gören ve süsleme sanatı olarak betimlenen tezhip ve minyatür kurslarımıza katılan kursiyerlerimize İŞKUR olarak günde 35 lira ücret ödüyoruz, yani harçlık veriyoruz.
“KURS AÇMAYA VEYA
DESTEKLEMEYE
DEVAM EDECEĞİZ”
İŞKUR Isparta İl Müdürlüğü olarak bu yönde kurs açmaya veya çeşitli kurumlar ile işbirliği yaparak kurs açılmasına destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

KAYACAN; “KADINLARIMIZIN KURSUMUZA
BÜYÜK İLGİ GÖSTERMESİ SEVİNDİRİCİDİR”
Tezhip Kursuna ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Kadın Demokrasi Derneği Isparta Temsilcisi Gonca Cankut Kayacan da konuşmasında; “KADEM olarak kadınlarımızın eğitilmesi, meslek sahibi olmaları yönündeki tüm çabaları doğrultusunda bu tür kurslara her zaman destek vermektedir ve vermeye devam edecektir. Burada bizim hizmet binamızda tezhip kursumuzun açılmasındaki amaç, kadınlarımıza meslek edindirmek ve insanlar arasında tezhip ve minyatürün yaygınlaştırılmasını sağlayarak sanat değerlerimizi ayakta tutabilmektir. Zira, Selçuklu Osmanlı kültürünü yaşatmak gayesindeyiz. Tezhip kursumuza kadınlarımız tarafından gösterilen ilgi beni son derece memnun etmiştir. Bu kursta tezhiple tanışan kursiyerlerimiz aldıkları eğitimler sonucunda birbirinden güzel eserleri ortaya çıkarmaktadırlar. Ben, kursumuzun düzenlenmesinde işbirliği paydaşı olduğumuz Halk Eğitim Merkezi ve İşkur İl Müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °