Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

İŞKUR’DAN İşçi ve İşverenlere Müjde; O Süre 1 Ay Daha Uzatıldı

İŞKUR’DAN İşçi ve İşverenlere Müjde; O Süre 1 Ay Daha Uzatıldı

ISPARTA 12.03.2021 06:30:00 0

İŞKUR’DAN İşçi ve İşverenlere Müjde; 
O Süre
1 Ay Daha
Uzatıldı
İŞKUR Isparta İl Müdürü Mustafa Höke, Covid – 19 pandemisi nedeniyle uygulamaya konulan hem işçileri hem işverenleri yakından ilgilendiren ‘Kısa Çalışma Ödeneği’ uygulaması süresinin bir ay daha uzatıldığını bildirdi.
 
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Isparta İl Müdürü Mustafa Höke, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği üzere yeni korona virüs (Covid-19) nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamındaki zorlayıcı sebep gerekçesiyle kısa çalışma uygulanan işyerlerinde kısa çalışma uygulamasından yararlananlar için yeni bir başvuru alınmadan daha önceki şartları aşmamak üzere kısa çalışma ödeneğinin süresi 19.02.2021 tarih ve 3556 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 1 ay daha (Mart Ayı için) uzatılmıştır.
 
Kısa çalışma uzatma işleminden, 31/01/2021 tarihine kadar kısa çalışmaya başvuruda bulunmuş işyerleri kısa çalışmadan yararlanan aynı işçiler için ve aynı şartları (haftalık kısa çalışma süresi) aşmamak kaydıyla uzatılan kısa çalışma döneminde de yararlanılabilecektir.
 
İşverenlerce Kovid-19 gerekçesiyle daha önce kısa çalışma uygulamasından yararlanmış işçilerin dışında yeni bir işçi ilave edilmesi veya daha önce yararlanılan haftalık kısa çalışma süresinin artırılması imkanı bulunmamaktadır.
 
Kısa çalışma uzatma işlemi, işverenlerden alınacak güncel kısa çalışma bilgileri çerçevesinde yapılacak olup, kısa çalışma uzatmadan faydalanma talebi olan işverenlerimizin, taleplerini İl Müdürlüğümüze veya kisacalisma.isparta@iskur.gov.tr mail adresine 25 Mart 2021 tarihine kadar göndermeleri gerekmektedir” dedi.
 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °